TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatten Karakter Analizi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatten Karakter Analizi

Mesaj Cotton » 04 Şub 2015, 09:56

İyi bir konu başlığı açılmış ve tamamen katılıyorum.

manil yazdı:
Kendi adıma, etrafımda gördüğüm otomatik saat kullanıcılarının genellikle sabırlı, detaylara önem veren ve sadece sonuçtan ziyade sürecin kendisine dikkat eden kişiler olduklarını gözlemledim.

Baştan belirteyim belli markaları öne çıkarmak ya da saat kullanıcıları arasında ayrım yapmak niyetim kesinlikle yok. :D
Hiç bir şeye cesaret edemeyen, hiç bir şeye ümit beslemesin !
Kullanıcı avatarı
Cotton

Mesaj ermansire » 04 Şub 2015, 13:30

Görsel okunmuyordu daha büyüğünü buldum

Resim

Tek sorun bende 3 tanesi var, şimdi nasıl bir kişilik bölünmesi yaşadığımı okuyacağım. :lol:
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj zgnclskn » 04 Şub 2015, 14:02

Görsel güzelmiş ama konuyu bahsi geçen üst sınıflarla da sınırlamayalım, mesela rus kullanan da nevi şahsına münhasır bir karaktere sahip olsa gerek, ya da swatch un farklı serilerinden farklı yorumlamalara gidilebilir sanki. Rolex konusunda kafam karışık mesela, sağlamcılıktan dolayı güven üzerinden yorum yapılabileceği gibi bazı rolex kullanıcılarını da manilin yaptığı büyük kasacı bağlamında değerlendirebiliriz yerine göre.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj Cct » 04 Şub 2015, 14:13

Güzel konu :D

Tabi görseldeki ayrımlar biraz daha saat kültürünün gelişmiş olduğu ülkelerle has gibi. Ben forumda bu kadar keskin ayrımlar görmüyorum.

Ben neden mekanik saatleri seviyorum? Çünkü ben oyuncak seviyorum :) Bana toys for big boys gibi geliyor saatler.

Giyime önem veririm fakat asla yüksek meblalar harcamam. Bana göre H&M ve Zara candır, en iyi spor ayakkabıları Adidas üretir :) Yeni şeyler denemeyi, yeniliği severim. Çok canım yandı bu yüzden ama ısrarla devam ediyorum. Tıpkı Bg17 gibi bende aldığım şeyi parçalayana kadar kullanırım. History'deki toplayıcılar gibiyim :lol: Malım kıymetlidir, servet etse satmam, para eder ilerde diye almam. Sevdiysem gözümü kaparım, vazifeme bakarım :D Dergi toplarım, Action Figure toplarım, Kılıç toplarım, ciddi sayılabilecek bir SW koleksiyonum mevcut.

Saatler şimdiye kadar iş hayatında hiç işime yaramadı. Patek ya da AP ile gezmiyorum sonuçta ama Panerai ve Rolex takmanın bana pek bir faydası olduğunu söyleyemem. Saatler öncesi ve sonrası farketmeksizin yine çene ile bağlıyorum işleri :)

Aslında maceracı olarak tanımlanabilirim fakat madem böyleyim şu saati almalıyım gibi bir kategoriye sokmuyorum kendimi. Beğendiysem ve maddi durumum uygunsa affetmem! :D
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj kilimanjaro » 04 Şub 2015, 14:18

Arkadaşlar araya giriyorum , özür dilerim ama demeden edemeyeceğim ... şu yaşıma kadar çakma saat yoğunluk oranın en yüksek olduğu yerin Ankara Sanayi Odası Meclisi olduğunu gördüm.Allah sizi inandırsın :D
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Saatten Karakter Analizi

Mesaj zgnclskn » 04 Şub 2015, 14:25

Bence çakma kullanımı saatlere yüklenen anlamlardan kaynaklanıyor. Mesela şu bahsi geçen kaba tabirle rolexle iş bağlama gibi algı ve inanışların bunda etkisi var sanırım özellikle iş çevrelerinde. Yani insan düşünebilir tabi, madem rolexle iş bağlanıyor neden çakmasıyla bağlanmasın, amaç buysa daha az harcayarak daha yüksek fayda sağladığını düşünüp mutlu da olabilir. Hatta orjinal kullananlara salak gözüyle bile bakabilir. Sonuçta müteahhitlerin kiralık lüks arabayla görüşmelere gittiği bir ülke burası.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj manil » 04 Şub 2015, 14:53

zgnclskn yazdı:Bence çakma kullanımı saatlere yüklenen anlamlardan kaynaklanıyor. Mesela şu bahsi geçen kaba tabirle rolexle iş bağlama gibi algı ve inanışların bunda etkisi var sanırım özellikle iş çevrelerinde. Yani insan düşünebilir tabi, madem rolexle iş bağlanıyor neden çakmasıyla bağlanmasın, amaç buysa daha az harcayarak daha yüksek fayda sağladığını düşünüp mutlu da olabilir. Hatta orjinal kullananlara salak gözüyle bile bakabilir. Sonuçta müteahhitlerin kiralık lüks arabayla görüşmelere gittiği bir ülke burası.

Direkt olarak iş bitirici hareketleri. mekanizmaymış, swissmiş, legend mark'mış kim takar. :)

bu tarz insanlar biraz piranha gibidirler diye düşünürüm. :lol:
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj zgnclskn » 04 Şub 2015, 15:26

Demek ki rolex takan biriyle karşılaştığımızda hangi tarafta durduğunu tartmalı, has kullanıcıysa güven duymalı, işin şovundaysa temkinli yaklaşmalı. Ama mevzu sahte rolex ise ardına bakmadan kaçmalı :)
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425, Dorukeski, Eterna, fsinan, Google [Bot], Icarnaceast, kirpi ve 238 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners