Gelir seviyesi ile hobilerin
"ger癟ekten hobi denecek kadar ilgi varsa" kesinlikle alakal覺 olduunu d羹羹nm羹yorum. Otomobiline 1 milyon TL ac覺madan verip 10 milyonlarca lira kazanc覺 olup 100TL lik sahte saat takan i adam覺 tan覺m覺l覺覺m vard覺r. Saat o kii i癟in birey ifade etmedii i癟in 100Tl lik kopya da 100 bin TL lik ile ayn覺...
Dier kutup i癟in de babam覺n bir dostu 70'lerine yakla覺rken halen kirada oturup, oturduu evi sat覺n alacak pahada tespih koleksiyonuna sahip ve ev sahibi olmaktansa tespih sahibi olmay覺 tercih ediyor.
BarisFB yazd覺:Y覺llarca en b羹y羹k hobim arabayd覺 herhalde 10 y覺lda 20 araba kulland覺m ama art覺k araba kullanmay覺 komple b覺rakt覺m. 羹nk羹 t羹m d羹nya 100,000 euroya son model 911 Turboya binerken burda o araban覺n 400,000 olmas覺, ya da 100,000 euroya bizim burda asl覺nda 35,000 euroluk arabalara binio olmam覺z kendimi enayi gibi hissettiriyor. O y羹zden diyorumki bu paraya demez.
Saat de aynen bunun gibi. Ayda 10,000 lira dediiniz i癟in s繹yl羹yorum - bug羹n s覺f覺r bi submariner alsan覺z US$7,000 diyelim. Araba gibi benzin, MTV, kasko, bak覺m masraf覺da yok. Ald覺n覺z 3 y覺l takt覺n覺z sonra satt覺n覺z ne kadara satars覺n覺z... diyelim US$4,500. Eder y覺lda 800 dolar yani 2000 TL kay覺p. Y覺lda 120,000TL kazanan birinin kendisi mutlu eden bir hobi i癟in y覺lda 2000TL yani gelirinin %1.6s覺n覺 harcamas覺 bence hi癟 abes deil, hatta son derece makul.

Bu sat覺rlara harfinden noktas覺na kat覺l覺yorum. Az覺l覺 bir otomobil tutukunu iken, Beni duygusal olarak tatmin edecek otomobile b羹t癟e ay覺rmam, 羹st羹ne de bu benzin ve vergiler ile masraf覺n覺 kar覺lamam son y覺llarda olduk癟a g羹癟leti. Ancak hayalimdeki saate ulamam matematiksel olarak 癟ok daha olas覺. Art覺k, b羹t癟em dahilindeki otomobilleri almak ya da kullanmak bana yeni bir saat kadar haz vermiyor. Bu nedenden dolay覺 saat hobisi benim i癟in maddi ve manevi daha tatminkar.
Bunlar haricinde insanlar覺n gelirini neye harcad覺覺 tamamen kiisel tercihle alakal覺d覺r diye d羹羹n羹yorum. Sen zengin deilsin k覺rm覺z覺 ti繹rt giyemezsin demek ne kadar abes ise, kiinin gelirinin ne kadar覺n覺 l羹kslerine, hobilerine ay覺rd覺覺n覺 tart覺mak da bir o kadar abes duruyor.
羹nk羹 gelir elde etmemizin tek sebebi kiiye 繹zel "
l羹ks" lerimiz. L羹kslerimiz olmadan yaayabiliriz tezine gelirsek, Spor salonuna da a覺rl覺a da para vermek l羹ks diyebiliriz, damacanay覺 su doldurup, parklarda koup spor yapabiliriz.

Paray覺
ama癟 ve
g羹癟 deil
ara癟 ve
zevkolarak kullanabilen erdemli forumdalar覺ma sevgi ve sayg覺lar覺m覺 sunar,
dier g羹ruha ise acil ifalar dilerim.