TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Gelir Seviyesine G繹re Kol Saati Al覺m覺?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gelir Seviyesine G繹re Kol Saati Al覺m覺?

Mesaj leonardo06 » 23 Oca 2015, 18:55

ben prensip olarak, net maa覺m覺n 5 kat覺n覺 ge癟en saatlere al覺c覺 g繹z羹yle bakm覺yorum :lol:
Kullan覺c覺 avatar覺
leonardo06

Kay覺t: 10 Mar 2012, 14:52

Mesaj mrbars » 23 Oca 2015, 19:06

geni bir kavram. karma覺k cevaplar var.
saat; otomobil gibi vergi, bak覺m vs. gibi giderlere sahip bir 羹r羹n olmad覺覺ndan, baz覺 marka modellerde deer kayb覺 da yaatmad覺覺ndan gelir seviyesinden ba覺ms覺z olarak, misal cumhuriyet alt覺n覺 gibi al覺n覺p saklanabilir, kullan覺labilir.
kimi i癟in de gereksiz bir enstr羹man.

繹zet olarak, l羹ks t羹ketimde form羹l yada mant覺k aramamak laz覺m :D
Kullan覺c覺 avatar覺
mrbars

Ya: 50
Kay覺t: 07 Mar 2012, 12:39

Mesaj Cct » 23 Oca 2015, 21:29

mrbars yazd覺:l羹ks t羹ketimde form羹l yada mant覺k aramamak laz覺m :D

+1
Her t羹rl羹 saat itinayla tak覺l覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
Cct

Ya: 40
Kay覺t: 21 Oca 2013, 20:07

Mesaj coparan » 24 Oca 2015, 13:16

leonardo06 yazd覺:ben prensip olarak, net maa覺m覺n 5 kat覺n覺 ge癟en saatlere al覺c覺 g繹z羹yle bakm覺yorum :lol:

Beklediim cevaplardan birisi :-)

Toplumdaki alg覺y覺 anlamak a癟覺s覺ndan k覺staslardan birisi bu, gelirine g繹remi yorgan, yoksa gelir d羹zeyinden ne kadar a癟覺labilir bir insan :-)

Ayl覺k 5 lira geliri olupta 200,000 yl kredi 癟ekip ev alanlarda var, ama 10,000 liral覺k saati al覺nca eletirilebiliyor o kii...
Kullan覺c覺 avatar覺
coparan

Ya: 48
Kay覺t: 24 ub 2011, 19:24

Mesaj ckan » 24 Oca 2015, 13:54

Saat ii g繹nul iidir. Bu hobide-merakta belirli bir olgunluga gelen her adam begendigi her saati takablir. Asgari kazanan rolexte takabilir, saat fabrikasi satin alabilecek adam saat takmaz. Sabitler veya degiskenler bu hobide gecerli degildir. Bu konuda sagda solda onemli n羹ans lar g繹r羹leblir-farkedileblir. Tek ve en 繹nemli nokta g繹n羹l d羹r. Varsin gonlumuzu hos edelim keyfimize bakalim, ancak unutmayalim 繹l羹m de var.
Kullan覺c覺 avatar覺
ckan

Kay覺t: 19 Eyl 2014, 22:55

Mesaj cance » 25 Oca 2015, 02:49

Saati hobi olarak goren bizlerin saati sadece saat olarak goren kisilere gore daha cok butce ayirmamiz bence cok normal. Biz sadece saat almiyoruz, ayni zamanda hobimizi yasiyoruz.
Ama benim kisisel olarak bazi limitlerim var hobilerim icin. 1 aylik maasim benim saat icin limitim, aynisi diger hobim olan araba icinde 6 aylik maasim. Ben hobilerimden zevk aliyorum ama sonucta hobi demek zorunlu yasam ihtiyaci degil zevk icin yaptigimiz aktiviteler. Hobilerim cok zevk vermesine ragmen onun icin 1 aydan fazla calistigimi dusundugumde, zevki kacmaya basliyor. Belki de cimrilik biraz bende :) Ama limit koymayinca 3 vermisken 4 verelir bu alinir, 4 vermisken 6 verilir baskasi alinir diye dusunerek ilk baslarda dusundugum fiyatlarin cok cok ustune cikmaya baslayinca boyle bir limit belirledim kendim icin.
Kullan覺c覺 avatar覺
cance

Ya: 36
Kay覺t: 09 Ara 2010, 03:22

Mesaj onatozer » 25 Oca 2015, 05:00

Gelir seviyesi ile hobilerin "ger癟ekten hobi denecek kadar ilgi varsa" kesinlikle alakal覺 olduunu d羹羹nm羹yorum. Otomobiline 1 milyon TL ac覺madan verip 10 milyonlarca lira kazanc覺 olup 100TL lik sahte saat takan i adam覺 tan覺m覺l覺覺m vard覺r. Saat o kii i癟in birey ifade etmedii i癟in 100Tl lik kopya da 100 bin TL lik ile ayn覺...
Dier kutup i癟in de babam覺n bir dostu 70'lerine yakla覺rken halen kirada oturup, oturduu evi sat覺n alacak pahada tespih koleksiyonuna sahip ve ev sahibi olmaktansa tespih sahibi olmay覺 tercih ediyor.

BarisFB yazd覺:Y覺llarca en b羹y羹k hobim arabayd覺 herhalde 10 y覺lda 20 araba kulland覺m ama art覺k araba kullanmay覺 komple b覺rakt覺m. 羹nk羹 t羹m d羹nya 100,000 euroya son model 911 Turboya binerken burda o araban覺n 400,000 olmas覺, ya da 100,000 euroya bizim burda asl覺nda 35,000 euroluk arabalara binio olmam覺z kendimi enayi gibi hissettiriyor. O y羹zden diyorumki bu paraya demez.

Saat de aynen bunun gibi. Ayda 10,000 lira dediiniz i癟in s繹yl羹yorum - bug羹n s覺f覺r bi submariner alsan覺z US$7,000 diyelim. Araba gibi benzin, MTV, kasko, bak覺m masraf覺da yok. Ald覺n覺z 3 y覺l takt覺n覺z sonra satt覺n覺z ne kadara satars覺n覺z... diyelim US$4,500. Eder y覺lda 800 dolar yani 2000 TL kay覺p. Y覺lda 120,000TL kazanan birinin kendisi mutlu eden bir hobi i癟in y覺lda 2000TL yani gelirinin %1.6s覺n覺 harcamas覺 bence hi癟 abes deil, hatta son derece makul. :thumbup:

Bu sat覺rlara harfinden noktas覺na kat覺l覺yorum. Az覺l覺 bir otomobil tutukunu iken, Beni duygusal olarak tatmin edecek otomobile b羹t癟e ay覺rmam, 羹st羹ne de bu benzin ve vergiler ile masraf覺n覺 kar覺lamam son y覺llarda olduk癟a g羹癟leti. Ancak hayalimdeki saate ulamam matematiksel olarak 癟ok daha olas覺. Art覺k, b羹t癟em dahilindeki otomobilleri almak ya da kullanmak bana yeni bir saat kadar haz vermiyor. Bu nedenden dolay覺 saat hobisi benim i癟in maddi ve manevi daha tatminkar.

Bunlar haricinde insanlar覺n gelirini neye harcad覺覺 tamamen kiisel tercihle alakal覺d覺r diye d羹羹n羹yorum. Sen zengin deilsin k覺rm覺z覺 ti繹rt giyemezsin demek ne kadar abes ise, kiinin gelirinin ne kadar覺n覺 l羹kslerine, hobilerine ay覺rd覺覺n覺 tart覺mak da bir o kadar abes duruyor.

羹nk羹 gelir elde etmemizin tek sebebi kiiye 繹zel "l羹ks" lerimiz. L羹kslerimiz olmadan yaayabiliriz tezine gelirsek, Spor salonuna da a覺rl覺a da para vermek l羹ks diyebiliriz, damacanay覺 su doldurup, parklarda koup spor yapabiliriz. ;) Paray覺 ama癟 ve g羹癟 deil ara癟 ve zevkolarak kullanabilen erdemli forumdalar覺ma sevgi ve sayg覺lar覺m覺 sunar, dier g羹ruha ise acil ifalar dilerim. :champ:
"Watch Idiot Savant"
Kullan覺c覺 avatar覺
onatozer

Kay覺t: 27 Nis 2010, 17:02

Mesaj manil » 25 Oca 2015, 09:44

Oscar Wilde ne demi:
Bana l羹kslerimi verin, gereksinimlerim olmadan da yaar覺m.
Some people feel the rain. Others just get wet.

Bob Marley
Kullan覺c覺 avatar覺
manil

Kay覺t: 14 ub 2014, 12:33

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: kogan ve 197 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners