TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Gelir Seviyesine G繹re Kol Saati Al覺m覺?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gelir Seviyesine G繹re Kol Saati Al覺m覺?

Mesaj coparan » 22 Oca 2015, 22:36

MaLi yazd覺: insanlar art覺k arabas覺yla, saatiyle, giyim kuam覺yla i bal覺yorlar.

bu yeni bir durum deil ve her zaman ge癟erli bir olgu. bende yeri geldimi kullan覺yorum bu y繹ntemi :D
Kullan覺c覺 avatar覺
coparan

Ya: 48
Kay覺t: 24 ub 2011, 19:24

Mesaj Clk » 22 Oca 2015, 22:43

Avrupa'da durum cok farkli degil! Opel kullaniyorsan basarisizssin! Mercedes kullaniyorsan olmussun! Porsche kullaniyorsan cok kazaniyorsun indirim vermen lazim :D

Klise bir durum ama maalesef durum heryerde ayni :roll:
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj MaLi » 22 Oca 2015, 22:50

ok alakas覺z ama bu opelin durumunada 癟ok 羹z羹l羹yorum :D
Kullan覺c覺 avatar覺
MaLi

Ya: 40
Kay覺t: 03 Kas 2010, 22:17

Mesaj kilimanjaro » 22 Oca 2015, 23:34

alpkop yazd覺:

bu yeni bir durum deil ve her zaman ge癟erli bir olgu. bende yeri geldimi kullan覺yorum bu y繹ntemi :D

o zaman olmusun arkada覺m ... nice iyi saatlere , arabalara ... tebrikler :thumbup:
Ne kadar farkl覺 olursa olsun, sana ait olmayana tenezz羹l etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazge癟me

Ernesto Che GUEVARA
Kullan覺c覺 avatar覺
kilimanjaro

Ya: 51
Kay覺t: 15 Eki 2014, 21:43

Mesaj coparan » 23 Oca 2015, 12:43

kilimanjaro yazd覺:
alpkop yazd覺:

o zaman olmusun arkada覺m ... nice iyi saatlere , arabalara ... tebrikler :thumbup:

Olma meselesi deil hocam, i sizi itiyor bu duruma istesekte istemesekte, k覺l覺k k覺yafetin kap覺y覺 a癟mad覺覺 癟ok az yer var art覺k. Ye k羹rk羹m ye.
Kullan覺c覺 avatar覺
coparan

Ya: 48
Kay覺t: 24 ub 2011, 19:24

Mesaj ermansire » 23 Oca 2015, 13:49

Saati de sanat gibi g繹r羹yorum, 100m dolarl覺k bir tabloya bak覺p iren癟 diyebilirsiniz, 100$'l覺k bir resme a覺k olabilirsiniz. Bu zevk meselesidir. Kimse size 100m dolarl覺k tabloyu beenmediniz diye laf edemez, size hitap etmiyordur bitti.

Saat de 繹yle zevk meselesi. 100.000$'l覺k saat bouna 100.000$ olmaz, ben 'markaya para veriyorsunuz'cu deilim. Marka'n覺n bir deeri varsa markaya da pekala para verilebilir. Kimseye cebinde paran yok niye Rolex tak覺yorsun da denmez. O onun bilecei itir, zenginler Rolex takar fakirler takamaz diye bir kaide olmad覺覺na g繹re yarg覺lama yapmak da kimseye d羹mez.
instagram.com/ermansire
Kullan覺c覺 avatar覺
ermansire

Kay覺t: 05 Ara 2012, 14:47

Mesaj BarisFB » 23 Oca 2015, 14:29

Sonu癟ta hepimizin nispeten rasyonel insanlar olup, gelecek i癟in, k繹t羹 g羹nler i癟in, ya da ev gibi daha b羹y羹k varl覺k al覺mlar覺 i癟in para biriktirmeye 癟al覺t覺覺m覺z覺 d羹羹n羹rsek tabii ki bir oran var bence. Eer gelirinizin %20-30u oran覺nda y覺ll覺k bir para kayb覺 yaayacaksan覺z bu biraz y羹ksek bence. Ama ben burda sat覺n alma fiyat覺ndan deil kaybedilecek paradan bahsediyorum.

Sonu癟ta araba, saat gibi eyler hobi - ve dolas覺yla finansal terimiyle appreciating deil aksine depreciating assetler. Bu hobileri ger癟ekletirmek biraz para kayb覺n覺 ve masraf覺 g繹ze almak demek. Ama sonu癟ta yine de "asset" - yani verdiiniz para bilan癟onuzda duruyor gibi d羹羹nmek laz覺m. Mesela bence bir tatile 3,000 lira harcamak bir saate 15,000 TL vermekten 癟ok daha iddial覺 bir hareket 癟羹nk羹 3 y覺l sonunda 9,000TL tatile "harcam覺" olucaks覺n覺z ama saat durumunda 3 sene sonra elinizde 6,000TL'den deerli bir saat olucak

Ama herkesin deer alg覺s覺 ve g繹ze alabildii para kayb覺 farkl覺. Benim i癟in mesela bireye verebildiim para ile atfettiim deer aras覺nda 繹nemli bir iliki var. rnein arkadalar覺mla gidip 癟ok g羹zel yemek yediim elendiim bir gece 300 lira vermek belki koymaz ama 2 saatliine arabay覺 park ettiim otopark 30 lira isterse 癟覺ld覺r覺r覺m gibi :lol:

Y覺llarca en b羹y羹k hobim arabayd覺 herhalde 10 y覺lda 20 araba kulland覺m ama art覺k araba kullanmay覺 komple b覺rakt覺m. 羹nk羹 t羹m d羹nya 100,000 euroya son model 911 Turboya binerken burda o araban覺n 400,000 olmas覺, ya da 100,000 euroya bizim burda asl覺nda 35,000 euroluk arabalara binio olmam覺z kendimi enayi gibi hissettiriyor. O y羹zden diyorumki bu paraya demez.

Saat de aynen bunun gibi. Ayda 10,000 lira dediiniz i癟in s繹yl羹yorum - bug羹n s覺f覺r bi submariner alsan覺z US$7,000 diyelim. Araba gibi benzin, MTV, kasko, bak覺m masraf覺da yok. Ald覺n覺z 3 y覺l takt覺n覺z sonra satt覺n覺z ne kadara satars覺n覺z... diyelim US$4,500. Eder y覺lda 800 dolar yani 2000 TL kay覺p. Y覺lda 120,000TL kazanan birinin kendisi mutlu eden bir hobi i癟in y覺lda 2000TL yani gelirinin %1.6s覺n覺 harcamas覺 bence hi癟 abes deil, hatta son derece makul. :thumbup:
ex-nick: watch1907
Kullan覺c覺 avatar覺
BarisFB

Ya: 43
Kay覺t: 15 Ara 2013, 15:08

Mesaj isimbul » 23 Oca 2015, 16:30

Cct yazd覺:Ben 癟ok esnek d羹羹n羹yorum bu konuda. Ayn覺 ekilde en iyisini almak konusunun da biraz abart覺 olduunu d羹羹n羹yorum.

Kime g繹re neye g繹re en iyi?

Beni baz覺 uygun fiyatl覺 saatlerde 癟ok etkiliyor, al覺yorum, sakl覺yorum, severek tak覺yorum. Bence odak noktas覺 s羹rekli en iyisine ulamak deil genel bir saat sevgisi olmal覺. Nihayetinde bu bir hobi, gereklilik deil. Bir 羹st seviyeye ge癟eceim diye h覺rslanman覺n pek bir manas覺 yok. Zaten saat d羹nyas覺n覺n 癟okta i癟inde olmayan insanlar saatlerinizi farketmeyecektir bile.

G羹n羹n sonunda bu al覺verileri kendimiz i癟in yap覺yoruz. Bu ekilde d羹羹n羹ld羹羹nde zaten
Seiko'ya o para verilir mi?
O paraya ikinci el Rolex, IWC, bilmemne var
Satarken 癟ok deer kaybedersin onu alma Panerai al
vb. kal覺plar olmayan anlamlar覺n覺 yitirecektir.

Size en uygun olduunu d羹羹nd羹羹n羹z saati ald覺覺n覺zda da her hangi bir bask覺, sorun, tehlike, mahalle bask覺s覺 yaanaca覺n覺 d羹羹nm羹yorum.

2fast4u'nun dedii gibi "It's just a watch" :)

Bu yoruma y羹zde y羹z kat覺l覺yorum. Kesinlikle b繹yle, odak saat sevgisi olmal覺. Pahal覺 Tag Heuer saati takmak bazen 癟ok zevk veriyor ama 50 TL deerindeki 20 y覺ld覺r kulland覺覺m Casio saatimi takmak da bazen bambaka zevkler duygular yaat覺yor 癟羹nk羹 羹zerinde binlerce an覺 var, nostalji var, y覺llanm覺l覺k var. Ayn覺 ey eski Seiko saatim i癟in de ge癟erli. Herkesin pahal覺 olduu halde tak覺nca zevk almayaca覺 birs羹r羹 saat var piyasada. Ayr覺ca saat dier eyalardan farkl覺 癟羹nk羹 癟ou insan kolumuzdaki saatin ne olduu hakk覺nda fikri bile olmuyor, dikkat bile etmiyor ama bazen 癟ok dikkat 癟ekebiliyor. Ama saati esas kendimiz sevdiimiz i癟in kullanmal覺yuz s繹z羹ne 癟ok kat覺l覺yorum. Fiyat konusu kesinlikle ilk planda olamaz.
Kullan覺c覺 avatar覺
isimbul

Ya: 47
Kay覺t: 11 Kas 2014, 22:34

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners