TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Gelir Seviyesine Göre Kol Saati Alımı?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gelir Seviyesine Göre Kol Saati Alımı?

Mesaj coparan » 22 Oca 2015, 22:36

MaLi yazdı: insanlar artık arabasıyla, saatiyle, giyim kuşamıyla iş bağlıyorlar.

bu yeni bir durum değil ve her zaman geçerli bir olgu. bende yeri geldimi kullanıyorum bu yöntemi :D
Kullanıcı avatarı
coparan

Mesaj Clk » 22 Oca 2015, 22:43

Avrupa'da durum cok farkli degil! Opel kullaniyorsan basarisizssin! Mercedes kullaniyorsan olmussun! Porsche kullaniyorsan cok kazaniyorsun indirim vermen lazim :D

Klise bir durum ama maalesef durum heryerde ayni :roll:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj MaLi » 22 Oca 2015, 22:50

Çok alakasız ama bu opelin durumunada çok üzülüyorum :D
Kullanıcı avatarı
MaLi

Mesaj kilimanjaro » 22 Oca 2015, 23:34

alpkop yazdı:
MaLi yazdı: insanlar artık arabasıyla, saatiyle, giyim kuşamıyla iş bağlıyorlar.

bu yeni bir durum değil ve her zaman geçerli bir olgu. bende yeri geldimi kullanıyorum bu yöntemi :D

o zaman olmuşsun arkadaşım ... nice iyi saatlere , arabalara ... tebrikler :thumbup:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj coparan » 23 Oca 2015, 12:43

kilimanjaro yazdı:
alpkop yazdı:

o zaman olmuşsun arkadaşım ... nice iyi saatlere , arabalara ... tebrikler :thumbup:

Olma meselesi değil hocam, iş sizi itiyor bu duruma istesekte istemesekte, kılık kıyafetin kapıyı açmadığı çok az yer var artık. Ye kürküm ye.
Kullanıcı avatarı
coparan

Mesaj ermansire » 23 Oca 2015, 13:49

Saati de sanat gibi görüyorum, 100m dolarlık bir tabloya bakıp iğrenç diyebilirsiniz, 100$'lık bir resme aşık olabilirsiniz. Bu zevk meselesidir. Kimse size 100m dolarlık tabloyu beğenmediniz diye laf edemez, size hitap etmiyordur bitti.

Saat de öyle zevk meselesi. 100.000$'lık saat boşuna 100.000$ olmaz, ben 'markaya para veriyorsunuz'cu değilim. Marka'nın bir değeri varsa markaya da pekala para verilebilir. Kimseye cebinde paran yok niye Rolex takıyorsun da denmez. O onun bileceği iştir, zenginler Rolex takar fakirler takamaz diye bir kaide olmadığına göre yargılama yapmak da kimseye düşmez.
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj BarisFB » 23 Oca 2015, 14:29

Sonuçta hepimizin nispeten rasyonel insanlar olup, gelecek için, kötü günler için, ya da ev gibi daha büyük varlık alımları için para biriktirmeye çalıştığımızı düşünürsek tabii ki bir oran var bence. Eğer gelirinizin %20-30u oranında yıllık bir para kaybı yaşayacaksanız bu biraz yüksek bence. Ama ben burda satın alma fiyatından değil kaybedilecek paradan bahsediyorum.

Sonuçta araba, saat gibi şeyler hobi - ve dolasıyla finansal terimiyle appreciating değil aksine depreciating assetler. Bu hobileri gerçekleştirmek biraz para kaybını ve masrafı göze almak demek. Ama sonuçta yine de "asset" - yani verdiğiniz para bilançonuzda duruyor gibi düşünmek lazım. Mesela bence bir tatile 3,000 lira harcamak bir saate 15,000 TL vermekten çok daha iddialı bir hareket çünkü 3 yıl sonunda 9,000TL tatile "harcamış" olucaksınız ama saat durumunda 3 sene sonra elinizde 6,000TL'den değerli bir saat olucak

Ama herkesin değer algısı ve göze alabildiği para kaybı farklı. Benim için mesela birşeye verebildiğim para ile atfettiğim değer arasında önemli bir ilişki var. Örneğin arkadaşlarımla gidip çok güzel yemek yediğim eğlendiğim bir gece 300 lira vermek belki koymaz ama 2 saatliğine arabayı park ettiğim otopark 30 lira isterse çıldırırım gibi :lol:

Yıllarca en büyük hobim arabaydı herhalde 10 yılda 20 araba kullandım ama artık araba kullanmayı komple bıraktım. Çünkü tüm dünya 100,000 euroya son model 911 Turboya binerken burda o arabanın 400,000 olması, ya da 100,000 euroya bizim burda aslında 35,000 euroluk arabalara binio olmamız kendimi enayi gibi hissettiriyor. O yüzden diyorumki bu paraya değmez.

Saat de aynen bunun gibi. Ayda 10,000 lira dediğiniz için söylüyorum - bugün sıfır bi submariner alsanız US$7,000 diyelim. Araba gibi benzin, MTV, kasko, bakım masrafıda yok. Aldınız 3 yıl taktınız sonra sattınız ne kadara satarsınız... diyelim US$4,500. Eder yılda 800 dolar yani 2000 TL kayıp. Yılda 120,000TL kazanan birinin kendisi mutlu eden bir hobi için yılda 2000TL yani gelirinin %1.6sını harcaması bence hiç abes değil, hatta son derece makul. :thumbup:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj isimbul » 23 Oca 2015, 16:30

Cct yazdı:Ben çok esnek düşünüyorum bu konuda. Aynı şekilde en iyisini almak konusunun da biraz abartı olduğunu düşünüyorum.

Kime göre neye göre en iyi?

Beni bazı uygun fiyatlı saatlerde çok etkiliyor, alıyorum, saklıyorum, severek takıyorum. Bence odak noktası sürekli en iyisine ulaşmak değil genel bir saat sevgisi olmalı. Nihayetinde bu bir hobi, gereklilik değil. Bir üst seviyeye geçeceğim diye hırslanmanın pek bir manası yok. Zaten saat dünyasının çokta içinde olmayan insanlar saatlerinizi farketmeyecektir bile.

Günün sonunda bu alışverişleri kendimiz için yapıyoruz. Bu şekilde düşünüldüğünde zaten
Seiko'ya o para verilir mi?
O paraya ikinci el Rolex, IWC, bilmemne var
Satarken çok değer kaybedersin onu alma Panerai al
vb. kalıplar olmayan anlamlarını yitirecektir.

Size en uygun olduğunu düşündüğünüz saati aldığınızda da her hangi bir baskı, sorun, tehlike, mahalle baskısı yaşanacağını düşünmüyorum.

2fast4u'nun dediği gibi "It's just a watch" :)

Bu yoruma yüzde yüz katılıyorum. Kesinlikle böyle, odak saat sevgisi olmalı. Pahalı Tag Heuer saati takmak bazen çok zevk veriyor ama 50 TL değerindeki 20 yıldır kullandığım Casio saatimi takmak da bazen bambaşka zevkler duygular yaşatıyor çünkü üzerinde binlerce anı var, nostalji var, yıllanmışlık var. Aynı şey eski Seiko saatim için de geçerli. Herkesin pahalı olduğu halde takınca zevk almayacağı birsürü saat var piyasada. Ayrıca saat diğer eşyalardan farklı çünkü çoğu insan kolumuzdaki saatin ne olduğu hakkında fikri bile olmuyor, dikkat bile etmiyor ama bazen çok dikkat çekebiliyor. Ama saati esas kendimiz sevdiğimiz için kullanmalıyuz sözüne çok katılıyorum. Fiyat konusu kesinlikle ilk planda olamaz.
Kullanıcı avatarı
isimbul

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Turker ve 236 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners