TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega 1378 Quartz ve Seiko 5 Tamir Bilgisi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Omega 1378 Quartz ve Seiko 5 Tamir Bilgisi

Mesaj nailton » 19 Oca 2015, 22:53

Resim

Arkadaşlar Babamdan ve Amcam'dan yadigar kol saatlerim var yaptırmak istiyorum bu gün bir yere sordum uçuk rakamda fiyatlar söylediler iyi saatçi tanıdığı olan var mıdır? İstanbul Anadolu yakasında olmak üzere :)

Sol'daki Omega 1378 entegre'si yandığını söylediler uçuk bir rakam verince abi entegresi yapılmadanda kurtarırım falan dedi o yüzden hemen kaçtım smile.gif

Sağdaki Seıko 5 Automatic sıkıntısı yok ama gece yatıp sabah kalkdığım' da saat geri kalıyor.

Tanıdığı olan varsa yardımcı olursa sevinirim iyi günler :)
Kullanıcı avatarı
nailton

Re: Omega 1378 Quartz ve Seiko 5 Tamir Bilgisi

Mesaj Architecte » 20 Oca 2015, 00:07

Forumda bengisaat nickli bir abi var. Saat ustasıdır kendisi, PM atarsanız başlığı okur belki.
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj nailton » 20 Oca 2015, 00:31

Anlaşıldı şu finalleri bir Geçeyim bu işin peşine düşeceğim :)
Kullanıcı avatarı
nailton

Mesaj bengisaat » 20 Oca 2015, 01:21

Omeganın şikayeti nedir ?
Çalışmıyormu , geri mi kalıyor entegresi kolay bozulan bir saat değil ya sıvı teması ya darbe görmüş yada kurcalanmış olmalı.
Bu arada malesef piyasada usta kalmadı.
Gittiğiniz saatçi anlamıyorsa pil takıp, çalışmayınca kafadan atmış olabilir , zaten entegreyi kurtarırız cümleside pek havada kalan bir iddia , entegre arızalı olmadıkça yollarında erime osilatör arızası v.s. gibi arızalar onarılır ancak anakartın kendisi arızalı ise ancak yenisi ile değişir bu arada saatçinin entegreden kastı aslında anakartından bahsediyor.
Çünki entegre yani chip sökülmemesi için epoxy veya benzeri bir madde ile kaplıdır ve açılmaz zaten açılsada chip bu maddeyle birlikte kopup geleceği için anakart çöp olur.
Piyasada saatçiler buna entegre, çip ,tüp ,beyin gibi tabirler kullanırlar hepsinde de kastedilen entegre blok yani anakarttır.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj nailton » 20 Oca 2015, 21:41

Omega'nın Tam şikayetini bilemiyorum babam 5 sene önce kullanmayı bırakıp dolaba kaldırmış. En son söylediği omega yetkili servisine götürdüğünü onlarda sağlam bir fiyat çektikleri için yaptıramamış. Bende yeni gördüğüm için yaptırıp tekrar hediye etmek istiyorum kendisine.
Cengiz bey sizin ustalığınızı çoğu forumlardan duydum yerinizi öğrenebilirsem gelmeye çalışıcam.
Kullanıcı avatarı
nailton

Mesaj bengisaat » 21 Oca 2015, 01:10

Merkez Saatte teknik servisteydim ancak 1 ocak itibariyle emekli oldum ve şimdilerde istediğim zaman istediğim yere gidebilme özgürlüğünün keyfini sürüyorum.:)
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners