TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Yabanc覺 Forumda Sat覺 ve Dispute Sorunu Tecr羹be Payla覺m覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yabanc覺 Forumda Sat覺 ve Dispute Sorunu Tecr羹be Payla覺m

Mesaj Tolgi06 » 10 Oca 2015, 12:06

Bu arada herkese teekk羹rler beyler.

Daha 繹nce WUS'ta bir s羹r羹 sat覺覺m oldu, ilk defa ba覺ma geldi.
Kullan覺c覺 avatar覺
Tolgi06

Ya: 35
Kay覺t: 03 Nis 2010, 23:20

Mesaj cenk » 10 Oca 2015, 20:16

Tolga cok gecmis olsun kardesim, umarum en kisa zamanda cozersin durumu.
Kullan覺c覺 avatar覺
cenk

Kay覺t: 27 ub 2010, 21:14

Mesaj Tolgi06 » 10 Oca 2015, 21:19

Cenk yazd覺:Tolga cok gecmis olsun kardesim, umarum en kisa zamanda cozersin durumu.

Sagolasin Cenk, haftaici yasal surecleri baslatacagim paypal adina. 5 yildir komisyon aliyorlar bizden ve gordugumuz muamele problemli.

Bir de mukemmel hizmetimiz hakkinda ne dusunuyorsunuz diye anket yolladilar...
Kullan覺c覺 avatar覺
Tolgi06

Mesaj coparan » 11 Oca 2015, 00:55

bu tip durumlar bende fobi, size ge癟mi olsun, inallah faydal覺 olur savc覺l覺k.
paypal'in yapt覺覺 resmen skandal, bu kadar 癟abuk karar veremez, acaba T羹rk vatanda覺y覺z diyemi ayr覺mc覺l覺k yapt覺lar? ki yapabilirler...
Kullan覺c覺 avatar覺
coparan

Ya: 48
Kay覺t: 24 ub 2011, 19:24

Mesaj Emre » 11 Oca 2015, 02:42

tolgi06 繹ncelikle ge癟mi olsun diyorum. Her olumsuz meselede olduu gibi yine bir T羹rk dezavantaj覺 olduu g繹r羹羹nde birleilmi ama olay asl覺nda 繹yle deil arkadalar. Her ne kadar saat konusunda olmasa da ABD'de yaarken baka bir al覺m sat覺mda benzer bir olay benim de ba覺ma gelmiti. Malesef PayPal al覺c覺y覺 konu ne olursa olsun hakl覺 varsayarak olay覺 incelemeye bal覺yor. Benim de sabah uyand覺覺mda PayPal hesab覺m i癟inde y羹kl羹 bir miktarla blocklanm覺t覺. A癟t覺rmak i癟in telefon faturalar覺mdan tutun pasaport ve vize scan'lerime kadar her eyi istemilerdi. Sonra adres ispat覺 i癟in telefon faturalar覺n覺 yeterli g繹rmeyip kira kontrat覺n覺 da istemilerdi. Eer internette PayPal ve sat覺c覺 hikayalerini arayacak olursan覺z binlerce hikaye olduunu fark edebilirsiniz. Bunlar覺n bir 癟ou da eBay 羹zerinden yap覺lan al覺verileri kaps覺yor.

eBay ve PayPal, insanlar korkusuzca al覺veri yapabilsin diye sat覺c覺lar覺 hi癟e say覺yor. Bu da b羹y羹k tepkilere yol a癟sa da yapacak bir ey yok. Bunun yan覺nda nadir Patek'ler de dahil bir 癟ok saatin kargo ta覺mas覺 esnas覺nda 癟al覺nd覺覺n覺 veya kaybolduunu da g繹rd羹k. Sigortas覺 olan paketler de buna dahil. Bu olaylar malesef Londra'da olduk癟a yayg覺n veya en 癟ok orada ge癟en hikayelere rastlad覺m.

S繹z羹n 繹z羹, T羹rk Arap Amerikan deil de bu t羹r pislikler her yerde yaayabiliyor. Malesef yap覺labilecek tek ey al覺c覺n覺n ge癟mi ilemlerine g繹z atmak.

tolgi006'n覺n da konunun peini b覺rakmayaca覺ndan eminim. Umar覺m olumlu sonu癟 al覺rs覺n dostum.
T S F = P A Y L A I M
Kullan覺c覺 avatar覺
Emre
Editor

Kay覺t: 28 Kas 2010, 10:20

Mesaj Tolgi06 » 11 Oca 2015, 03:01

Emre yazd覺:tolgi06 繹ncelikle ge癟mi olsun diyorum. Her olumsuz meselede olduu gibi yine bir T羹rk dezavantaj覺 olduu g繹r羹羹nde birleilmi ama olay asl覺nda 繹yle deil arkadalar. Her ne kadar saat konusunda olmasa da ABD'de yaarken baka bir al覺m sat覺mda benzer bir olay benim de ba覺ma gelmiti. Malesef PayPal al覺c覺y覺 konu ne olursa olsun hakl覺 varsayarak olay覺 incelemeye bal覺yor. Benim de sabah uyand覺覺mda PayPal hesab覺m i癟inde y羹kl羹 bir miktarla blocklanm覺t覺. A癟t覺rmak i癟in telefon faturalar覺mdan tutun pasaport ve vize scan'lerime kadar her eyi istemilerdi. Sonra adres ispat覺 i癟in telefon faturalar覺n覺 yeterli g繹rmeyip kira kontrat覺n覺 da istemilerdi. Eer internette PayPal ve sat覺c覺 hikayalerini arayacak olursan覺z binlerce hikaye olduunu fark edebilirsiniz. Bunlar覺n bir 癟ou da eBay 羹zerinden yap覺lan al覺verileri kaps覺yor.

eBay ve PayPal, insanlar korkusuzca al覺veri yapabilsin diye sat覺c覺lar覺 hi癟e say覺yor. Bu da b羹y羹k tepkilere yol a癟sa da yapacak bir ey yok. Bunun yan覺nda nadir Patek'ler de dahil bir 癟ok saatin kargo ta覺mas覺 esnas覺nda 癟al覺nd覺覺n覺 veya kaybolduunu da g繹rd羹k. Sigortas覺 olan paketler de buna dahil. Bu olaylar malesef Londra'da olduk癟a yayg覺n veya en 癟ok orada ge癟en hikayelere rastlad覺m.

S繹z羹n 繹z羹, T羹rk Arap Amerikan deil de bu t羹r pislikler her yerde yaayabiliyor. Malesef yap覺labilecek tek ey al覺c覺n覺n ge癟mi ilemlerine g繹z atmak.

tolgi006'n覺n da konunun peini b覺rakmayaca覺ndan eminim. Umar覺m olumlu sonu癟 al覺rs覺n dostum.

Tesekkurler Emre. Bende baya arastirdim ornekler mevcut baya. Benim mantiksiz buldugum nokta paypalin bu kadar cabuk alyhimde karar vermesi oldu. Sadece siradan bir polis tutanagiyla islem yapip iade ettiler adama parayi, ne bir gumruk belgesi ne bir kayit hicbir sey yok. Ben burdan paketi 1036 gr olarak gonderiyorim alici oradan paketi tamamen bos aldigini iddoa ediyor. Oyle ki kordonun bile kutusuyla beraber alindigini iddia ediyor ki bu son derece mantiksiz.
Alici burada dogruyu soyluyor olbilir, alicinin baska forumlarda da uyeliklerine baktim pozitif hepsi. Ebay profili 1-2 puruz haricinde temiz ama bu, bizim olayda hile yapmadigi anlamina gelmiyor. Alicinin tutarsiz 1-2 maili var, ben kordonu kutusuyla beraber iade edin dedigimde kordonun da olmadigini daha yeni soyledi. Yani cok mantiksiz ve paypal mail dokumunu tenezzul edip almadi, gereksiz dedi.

Yani burada benim problemli buldugum konu alicinin suclu ya da masum olmasi ndan ziyade paypalin tavri.
Alici tabii ki suclu olabilir ama paypal suclu alici durumlarinda da saticiyi haksiz buluyor.
Bu isin yasal surecini inatla takip edecegim bakalim ne olacak.
En son Tolgi06 taraf覺ndan 11 Oca 2015, 03:05 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
Tolgi06

Mesaj Tolgi06 » 11 Oca 2015, 03:02

alpkop yazd覺:bu tip durumlar bende fobi, size ge癟mi olsun, inallah faydal覺 olur savc覺l覺k.
paypal'in yapt覺覺 resmen skandal, bu kadar 癟abuk karar veremez, acaba T羹rk vatanda覺y覺z diyemi ayr覺mc覺l覺k yapt覺lar? ki yapabilirler...

Tesekkurler alpkop.
Yasak takip surecini de anlik olarak paylasacagim burada.
Kullan覺c覺 avatar覺
Tolgi06

Mesaj Tolgi06 » 11 Oca 2015, 03:06

Bu arada benzer bir durum yakin tarihte Amerikada yasandi, bir Fedex gonderinde oldukca nadir bir vintage Patek calindi. Sanirim sonucsuz kaldi o da.
Kullan覺c覺 avatar覺
Tolgi06

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: recklesstr ve 225 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners