TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Uzaktan Sevdiğimiz Saatler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Uzaktan Sevdiğimiz Saatler

Mesaj BarisFB » 06 Oca 2015, 00:36

Evet başlarsam sayfalar yazılıcak bir konu olmuş :lol: :lol: :lol: o yüzden sadece 3 tane yazıcam kendimi tutup

1) Patek Philippe Aquanaut

Hayatımda taktığım en rahat saat. Her gün takıcak bir saat için super. Rubber kayışlı olmasına ragmen şaşırtıcı bir şekilde takımla gömlekle bile iyi duruyor, içinde 5711deki mekanizma olmasına ragmen fiyatı uygun, hatta en ucuz patek.

Nie alamıyorum? öncelikle renk kombinasyonu ve kasa görüntüsü olarak Nautilusa ve özellikle bendeki 5726'ya çok benziyor. Yoksa Aquanaut için öyle fakir Patek'i laflarına hiç takmıyorum, bence onu diyenler California alana "aa en ucuz Ferrari'yi almışsın" diyenlerle aynı kafada :lol: :lol: Hala arada bi kanıma giriyo şerefsiz ama.

Resim

2) Rolex Daytona White Dial

Walla öyle :lol: çünkü günlük takıcak en ideal birinci ya da ikinci saat :lol: Bazen şeytan diyo al bi tane günlük bunu tak uğraşma, fiyatı da bence saatin tarihçesini, önemini, sağlamlığını ve likiditesini düşününce makul.

Nie alamıyorum? öncelikle asla satmayacağım yaklaşık 15. senesine giren bir Coke'um olduğu için. Her ne kadar Rolex fanatiklerine öyle gelmesede benziyor valla hepsi birbirine...bilezikler aynı zaten...kasa boyu da aynı. Yani Aquanaut'ın Nautilus'a benzediginden ya da Offshore'un Royal Oak'a benzediğinden daha fazla benziyor GMT / Sub bence Daytona'ya.

İkinci sebep ise biraz saatten anlayan anlamayan herkeste olması. Maalesef durum bu. Glashütte, Blancpain, JLC, Lange, F.P.Journe takan adam saatten anlıyodur, Daytona ise o kadar çok varki, kimse yanlış anlamasın ama Daytona'yı sadece nispeten pahalı Rolex olduğu için takıp, saati ayarlamaya bile üşenen kadınlar var.

Ama seviyorum işte napıyım :lol: :lol: Ulan alsam mı acaba :lol: :lol: Resme gerek yok ama adettir

Resim

3) JLC Deep Sea Vintage Chronograph

Chrono meraklısı değilim, JLC sevmeme ragmen Reverso / Master / Duometre daha çok beğendiğim serilerdir ama bu saate bayılıyorum. 2. JLC'mi almadan once almam gereken çok saat var ve alsam nereye ne zaman takıcam bilmiyorum ama aklımı kurcalıyor.

Uzaktan uzaktan bakıyorum kerataya

Resim
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj minus2point4 » 06 Oca 2015, 00:57

Resim

Tanıma uyuyor ama.. :? :roll: tamam tamam gidiyorum :) Bırakın kolumu yaf gidiyorum tamam :D
Kullanıcı avatarı
minus2point4

Mesaj nicholaihel » 06 Oca 2015, 01:27

@Cct ilginç bir konu olmuş.

@OnatOzer çok güzel seçimler yapmışsınız, Ludovic Ballouard gerçekten hem farklı hem klasik duruş sergileyen hoş bir modelmiş.
Kullanıcı avatarı
nicholaihel

Mesaj Bg17 » 06 Oca 2015, 02:38

Onat, bond la sen ilginc saat uzerine gorgumuzu arttiriyorsunuz. Adi aklimda bile kalmadi.

-2.4 :champ: aklima nedense sulun osman geldi, sana ucuza kapatir belki :lol:

Baris, bence cok ince dusunmeye gerek, jlc hani ikinci el degeri, musterisi falan ayri konular ama patek ve rolex alinir takilir, eger sikilinirsa degistirilir. Sonucta saat katolik nikahi degil, bu da bi hobi, esnaf degiliz. Bir miktar para harcanabilir. Zaten kendini kanitlamis kult tasarimlar, makenizmalar. Hele de celik daytona. Tarihi, tasarimi, konsepti, ne ararsan var. Ayrica en pahali rolex de degil ;)

Birbirine benzeme konusuna cok yorum yapmayacagim, uzaktan bakinca hepsi saat, yeterince yaklasinca hepsi farkli, aramizda bazilari 20 metreden seri nosunu anliyor. Onemli olan baska kimin kullandigi degil, kullanana ne hissettirdigi.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj whiskey » 06 Oca 2015, 02:53

Bg17 yazdı:Jlc amvox serisi...

Aston alalım. :D
Kullanıcı avatarı
whiskey

Mesaj Bg17 » 06 Oca 2015, 03:17

whiskey yazdı:
Bg17 yazdı:Jlc amvox serisi...

Aston alalım. :D

Gaza getirmeyin yaw, fiyat uygun, saat guzel...kullanamiyorum kalin saat...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Uzaktan Sevdiğimiz Saatler

Mesaj onatozer » 06 Oca 2015, 12:55

Bg17, Türkiye'deki bir BMW 3 serisi fiyatına hem JLC hem Aston alınır keyfine bakılır diyorum, uzaktan biz sevelim yakından sen :lol:

Aklıma uzaktan sevdigim binbir saat geliyor, ara ara bu Başlığa uğrayıp sevgimi paylaşmam gerekecek galiba :roll:

Cok beğendiğim modellerden biri de Vulcain Crikcet President's watch;Resim

Makul fiyata in house mekanizma, başkanların kullandığı kadar asil tasarım, alarm komplikasyonu, hatrı sayılır bir tarih... Bir saatseveri cezbedecek her özellik var aslında vulcain de, hatta yazın cok cüzi bir miktarda anlaşamayıp bir hışımla almamıştım. O kadar sevmeme rağmen bir turlu kavusamiyoruz :roll:

Bir baska egzantirik saat ise Ressence Type 3;
Resim

Sanki siyah bir sıvının içerisinde kendiliğinden uçuşan kollarıyla saykodelik Tasarımı beni ilk gördüğümde adeta büyülemişti. subdial larin surekli değişen yeri ve kurma kolunun olmayıp arka kapağının çevrilmesi ile ayarlanması da Bambaşka bir dünya. Ancak macerayı seven bir saatsever olmama rağmen fiyatı ve Tasarımı beni bile almayı düşünmeyecek kadar uzaktan sevdiriyor kendini... Kim bilir belki mb&f ve richard mille lerimden sıkılıp limitli patekler cok klasik geldiğinde bu saate de sıra gelir :lol:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Cct » 06 Oca 2015, 13:53

Resim

Kasa tasarımına bayılıyorum, bilektede çok güzel duruyor, altın vs. değilse uygun rakamlara bulmakta mümkün fakat..

(Bu söylediklerim renkli bayraklı olanlar için geçerli değildir)
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: fsinan ve 234 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners