1) Patek Philippe Aquanaut
Hayatımda taktığım en rahat saat. Her gün takıcak bir saat için super. Rubber kayışlı olmasına ragmen şaşırtıcı bir şekilde takımla gömlekle bile iyi duruyor, içinde 5711deki mekanizma olmasına ragmen fiyatı uygun, hatta en ucuz patek.
Nie alamıyorum? öncelikle renk kombinasyonu ve kasa görüntüsü olarak Nautilusa ve özellikle bendeki 5726'ya çok benziyor. Yoksa Aquanaut için öyle fakir Patek'i laflarına hiç takmıyorum, bence onu diyenler California alana "aa en ucuz Ferrari'yi almışsın" diyenlerle aynı kafada

2) Rolex Daytona White Dial
Walla öyle

Nie alamıyorum? öncelikle asla satmayacağım yaklaşık 15. senesine giren bir Coke'um olduğu için. Her ne kadar Rolex fanatiklerine öyle gelmesede benziyor valla hepsi birbirine...bilezikler aynı zaten...kasa boyu da aynı. Yani Aquanaut'ın Nautilus'a benzediginden ya da Offshore'un Royal Oak'a benzediğinden daha fazla benziyor GMT / Sub bence Daytona'ya.
İkinci sebep ise biraz saatten anlayan anlamayan herkeste olması. Maalesef durum bu. Glashütte, Blancpain, JLC, Lange, F.P.Journe takan adam saatten anlıyodur, Daytona ise o kadar çok varki, kimse yanlış anlamasın ama Daytona'yı sadece nispeten pahalı Rolex olduğu için takıp, saati ayarlamaya bile üşenen kadınlar var.
Ama seviyorum işte napıyım

3) JLC Deep Sea Vintage Chronograph
Chrono meraklısı değilim, JLC sevmeme ragmen Reverso / Master / Duometre daha çok beğendiğim serilerdir ama bu saate bayılıyorum. 2. JLC'mi almadan once almam gereken çok saat var ve alsam nereye ne zaman takıcam bilmiyorum ama aklımı kurcalıyor.
Uzaktan uzaktan bakıyorum kerataya