TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

IWC Vintage Aquatimer Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

IWC Vintage Aquatimer Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Mesaj Efe » 05 Tem 2010, 14:30

Herkese merhabalar, uzun zamandır bir saat araştırması içerisindeyim ve düşüncem bu modeli almaktan geçiyor.

IWC markası hakkında bilgim olduğunu söyleyemeyeceğim. Lakin araştırdığım kadarıyla tarih olarak başarılı bir firma, bu da benim için markayı tercih etmek için yeterli bir sebep. Çünkü sınıf sıralamasında da gayet saygın bir konumda olduğunu düşünüyorum.

Hepsinden önemlisi, düşündüğüm fiyat aralığında beğendiğim ve az bulunan saatler arasında benim zevkime en yakın model olarak bu Vintage serisinin Aquatimer modelini görüyorum.

Birinci tercihim siyah kadran olması... Gördüğüm kadarıyla siyah kadran modelinin kordonu lastik, beyaz kadranda ise kordon deriye dönüyor. Bu benim için çok önemli bir mesele değil, çünkü kordon değiştirmek -çelik olmadığı sürece- büyük bir mesele olmuyor.

Ayrıca bu saatin 2. el pazarını kovalamak istiyorum. Evet IWC, Rolex ile kıyaslandığında son derece az satan bir marka, ama internette ikinci elleri var. Üstelik çok fazla tutulmadığı için gerçekten çok değer kaybediyor. Durum böyle olunca da sıfırına o paraları vermek istemiyorum, çünkü fotoğraf, motosiklet gibi hobilerimden ötürü bütçeyi düşük tutmak istiyorum.

En son çare olarak çok iyi fiyat alırsam uçağa atlar, hangi menşeide ise saati ordan alır geri dönerim. Hem biraz gezmek için de bana bahane olur. :)

IWC ve özellikle bu model hakkındaki bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Siz kararım hakkında ne düşünüyorsunuz? Bunun dışında öneriniz ne olabilir?

Resim
Time is running out for us,
But you just move the hands upon the clock.
Kullanıcı avatarı
Efe

Re: IWC Vintage Aquatimer hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mesaj razz » 05 Tem 2010, 16:25

Oldukça derli toplu ve başarılı bir Re-Issue.. Kesinlikle kaliteli duruyor.. Özellikle crown controlled inner diver's bezel genel dizayna retro bir hava katmış.. Ayrıca yine 70ler'in başından seçilen kol ve kadran imleç tipi de bu retro görüntüyü destekliyor ki saatin adından da anlaşılacağı üzere esas yakalanmaya çalışılan da bu..
Son olarak siyah kadranlı her saatte olması gerektiğini düşündüğüm siyah zemin üzerine beyaz karakterli date wheel de görüntüde son detayı tamamlamış bence..
Saatte söyleyebileceğim yegane negatif nokta, rubber strap'in kasa üzerindeki lug boşluğuna temas ettiği yerde C şeklinde değil düz dizayn edilmiş olması.. Kayış ve kasa arasında deri kayışlı dress watch'ları andıran bir boşluk kalmış..
Eğer imkan olursa bu rubber strap yerine yine siyah renk double knit bir nato kayış tercih edilebilir diye düşünüyorum..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Re: IWC Vintage Aquatimer Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Mesaj Efe » 05 Tem 2010, 18:03

Ben de bunu aldığımda bir kanvas kordon düşünüyordum. Çünkü terlendiğinde daha az sıkıntı yaratır ve daha dayanıklıdır.

Saatte söyleyebileceğim yegane negatif nokta, rubber strap'in kasa üzerindeki lug boşluğuna temas ettiği yerde C şeklinde değil düz dizayn edilmiş olması.. Kayış ve kasa arasında deri kayışlı dress watch'ları andıran bir boşluk kalmış..

O boşluk beni çok rahatsız etmedi, eminim kordon değişince görüntüsü de değişecektir.
Kullanıcı avatarı
Efe

Mesaj Modern60 » 05 Tem 2010, 19:38

Bence geleneksel IWC nin mükemmel çizgilerini hiç kaybetmeden ama güncelleştirerek taşımış. Mükemmel ve çok göz zevkine hitap edebilen bir saat.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj polemik » 05 Tem 2010, 20:04

Bu saatin makinesi nasıldır ağabey?

In house mı, yoksa ETA bazlı mı?
Kullanıcı avatarı
polemik

Mesaj Efe » 06 Tem 2010, 07:10

Konuyu biraz görselle canlandıralım.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Kordon olarak sağ üstteki mavi gibi bir kanvas:

Resim

Ya da buna benzer bir nato kordon düşünüyorum:

Resim

Eğer kordonum kanvas olursa, şundan da bulursam süper olur:

Resim
Kullanıcı avatarı
Efe

Mesaj Cant » 06 Tem 2010, 09:45

ben aquatimer'ı sanırım 2.5 sene önce piyasaya ilk çıktığında sıraya girip isviçre'den aldım, vintage re-issue diver'lar arasında jlc polaris ile birlikte design açışından benim gözüme en hoş gelen saatti. bir de 50 fathoms var ancak o bunların yanında daha az mütevazi bir saat, diver saatlerin çok gösterişli olmaması gerekiyor benim açımdan. aquatimer'ın fiyatı da diğerlerine oranla daha uygun. çok az hatta toplamda en fazla 5 defa taktığım için açıkcası teknik olarak veya kullanım ile ilgili fikir beyan edecek durumda değilim ama koleksiyonumun kesinlikle en güzel parçalarından biri olduğunu söyleyebilirim.

ps. özellikle kordonu muhteşem bana göre, 70s görünümü çok güzel yansıtıyor, kesinlikle değiştirmeyi önermem. beyaz kadranlara gelince, ki o zaman platin veya kırmızı altından bahsediyoruz (divers watch neden bu metallerden yapılır!), saat vintage olmaktan çıkıyor ve fiyatlar çok yükseliyor.

Resim
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Efe » 06 Tem 2010, 10:35

Lastik ve silikon kordonlara karşı mesafeliyim, değiştirmek istememin sebebi bu.
terlenildiğinde ya da kordon ıslandığında çok kokutuyor. ben de böyle şeyleri sevmiyorum.
Kullanıcı avatarı
Efe

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: onurkoseoglu ve 60 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners