IWC markası hakkında bilgim olduğunu söyleyemeyeceğim. Lakin araştırdığım kadarıyla tarih olarak başarılı bir firma, bu da benim için markayı tercih etmek için yeterli bir sebep. Çünkü sınıf sıralamasında da gayet saygın bir konumda olduğunu düşünüyorum.
Hepsinden önemlisi, düşündüğüm fiyat aralığında beğendiğim ve az bulunan saatler arasında benim zevkime en yakın model olarak bu Vintage serisinin Aquatimer modelini görüyorum.
Birinci tercihim siyah kadran olması... Gördüğüm kadarıyla siyah kadran modelinin kordonu lastik, beyaz kadranda ise kordon deriye dönüyor. Bu benim için çok önemli bir mesele değil, çünkü kordon değiştirmek -çelik olmadığı sürece- büyük bir mesele olmuyor.
Ayrıca bu saatin 2. el pazarını kovalamak istiyorum. Evet IWC, Rolex ile kıyaslandığında son derece az satan bir marka, ama internette ikinci elleri var. Üstelik çok fazla tutulmadığı için gerçekten çok değer kaybediyor. Durum böyle olunca da sıfırına o paraları vermek istemiyorum, çünkü fotoğraf, motosiklet gibi hobilerimden ötürü bütçeyi düşük tutmak istiyorum.
En son çare olarak çok iyi fiyat alırsam uçağa atlar, hangi menşeide ise saati ordan alır geri dönerim. Hem biraz gezmek için de bana bahane olur.

IWC ve özellikle bu model hakkındaki bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Siz kararım hakkında ne düşünüyorsunuz? Bunun dışında öneriniz ne olabilir?