TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Contalarının Bakımı Hakkında Bilgi ve Yorum

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Saat Contalarının Bakımı Hakkında Bilgi ve Yorum

Mesaj Ratkow » 24 Ara 2014, 10:40

Merhaba arkadaşlar, youtube'dan izlediğim bazı tamir videolarında birşey dikkatimi çekti. Saatleri kapatırken contalarına krem/jel tarzı bir ürün sürüyorlar. Bu ürün nedir acaba? Ev şarlarında oringi ve kanalını temizleyip vazelin vs. sürsek aynı işi yaparmı?

Kendi t-touch'ımın pilini değiştirmiştim ve pil kapağındaki o-ring e herhangi birşey sürmeden kapatmıştım. Akabinde zaten var olan su geçirme problemi daha da artmıştı.
Kullanıcı avatarı
Ratkow

Re: Saat contalarının bakımı

Mesaj raven » 24 Ara 2014, 13:40

sürülen jel silikon ve o-ringin sertleşmesini önlüyor. o-ringin su geçirmesi malzemesine ve sertliğinin kaybolmasına bağlı. en iyisi ve güvenlisi pil değişimi sonrası o-ring i de değiştirmek (özellikle "diver" saatlerde mutlak basınç testine tabi tutulmalı) :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Re: Saat Contalarının Bakımı Hakkında Bilgi ve Yorum

Mesaj bengisaat » 24 Ara 2014, 20:56

Silikonun bir etkiside contanın nemlenmesini ve hafifçe genleşmesini dolayısıyla contanın yatağına tam oturmasını sağlamaktır.
Böylece kapakla kasa arasındaki boşluğun tamamen kapatılarak sıvı temasının engellemesini sağlar.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners