TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saat Sat覺 Temsilcileri Hakk覺nda

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Sat覺 Temsilcileri Hakk覺nda

Mesaj Eterna » 29 Haz 2010, 15:47

Deerli Dostlar覺m,

Konuyu b羹y羹k bir zevkle okudum. Hem keyif ald覺m hem de 繹rendiim eyler oldu.

Sn. modern60,

Saat maazalar覺 % 45 kar marj覺 ile mi bu ii yap覺yorlar? Asla g繹z羹m yok Allah herkese hay覺rl覺 iler versin ama inan覺lmaz bir kar marj覺? Nerdeyse yar覺 yar覺ya kar marj覺 olan ka癟 sekt繹r vard覺r piyasada?

Bazen indirim olay覺 ters tepiyor. Ger癟i ben Halkla 襤likiler k繹kenliyim. Mesleimde bu sekt繹rde o y羹zden 癟ok farkl覺 bakar 癟ok farkl覺 d羹羹n羹r羹m bazen. Anlatm覺t覺m ge癟en g羹n Nianta覺n da bir maazaya girdim. Vitrindeki Tag heuer e bakmak istediimi s繹yledim.襤lgili kii getirdi, bakt覺m ve fiyat覺 sordum. 1650 TL dedi. G羹zel saat teekk羹r ederim dedim ve geri verdim. D繹nd羹m 癟覺kaca覺m bir saniye beyefendi dedi hesap makinas覺n覺 ald覺. T覺k覺r t覺k覺r h覺zl覺ca hesaplad覺 ve 1300 TL ye verebilirim pein d羹羹n羹rseniz dedi.

Belki herhangi bir m羹teri oovvv g羹zel indirim diyerek geri d繹nebilirdi ama ben mesleim gerei bu yakla覺mdan hi癟 memnun kalmad覺m. Bana indirim yap覺lmas覺 k繹t羹 bir ey mi? Tabii hay覺r. Ne kadar uygun al覺rsam o kadar g羹zel olur. Ama olay 癟ok garip geliti. Pazarl覺k etmedim, soru sormad覺m, saati uzun uzun incelemedim. Buna ramen sat覺 temsilcisi 30 saniye i癟erisinde kendi kendine 1650 TL den 1300 Tl ye indi. Bu hareket bende g羹vensizlik dourdu. Acaba oturup c羹zdan覺m覺 癟覺karsam ve salam bir pazarl覺覺 girisem ka癟 liraya alabilirdim?

Bu saat yurt d覺覺nda ka癟 lira? Ben 2-3 kat覺 m覺 繹d羹yorum? Bana verdii ilk fiyat abart覺lm覺 bir rakam m覺yd覺? Bu m羹teriden geri gelmi bir saat falan m覺? Akl覺mdan bir s羹r羹 ey ge癟ti.

Bir baka 繹rnek vereyim. Nianta覺 Kuz saate girdim. Hanowa lara bakt覺m. Bir saatin fiyat覺 uygun geldi. Kendi kendime dier saatime kordon alaca覺ma bu saati almam daha mant覺kl覺 olur dedim. Orada ki bayan bo umursamaz bir suratla al覺n o zaman dedi. Amabir an 繹nce alda 癟覺k git kafam覺 dinleyeyim modunda idi. Vitrinden 2-3 tane 癟覺karmas覺n覺 rica etmitim alt覺 羹st羹.

Bu t羹r 繹rnekler maalesef 癟ok fazlad覺r. Saat bizim i癟in 癟ok 繹nemli. Kolumuzda ta覺d覺覺m覺z bizi tamamlayan, bizi anlatan bir par癟a. Onlar i癟in % bilmem ka癟 kar edilecek sat覺lmas覺 gereken zaman覺 g繹steren bir eya.

Bu arada yorumumu genellemiyorum. Sadece m羹terilerine bu ekilde davranan temsilciler i癟in s繹yl羹yorum. Tabii 癟ok ilgili, 癟ok kibar, sohbet ederken keyif ald覺覺m覺z sat覺 temsilcileri var. Mesela ge癟enlerde Forum 襤stanbul daki p覺rlant maazas覺ndayd覺m. M羹thi a覺rland覺m, 癟ok keyifli idi. ( Ahhh ahhh Oris Diver leri ilk defa yak覺ndan inceledim ve a覺k oldum. O ne g羹zellik efendim, mutlaka alaca覺m bir g羹n)

Sayg覺lar覺mla,
Kullan覺c覺 avatar覺
Eterna

Ya: 50
Kay覺t: 28 May 2010, 13:44

Mesaj razz » 29 Haz 2010, 16:01

sedir'in ba覺na gelen mevzu 癟ok s覺k olmasa da benim de ba覺ma gelmitir.. Hatta bir tanesini paylaay覺m burada..
Doubank'覺n biraz sol taraf覺nda, vitrininin 羹zerinde eskimi bir Certina tabelas覺 yer alan d羹kkan覺 bilmem bilir misiniz.. Bu d羹kkandan Certina'n覺n vitrinde durmaktan can覺 癟覺km覺 繹rneklerini, Mido Commander'lar覺n ger癟ekten 70 ve 80li y覺llarda 羹retilmi ancak beklemekten kadranlar覺 癟atlam覺 ( g羹ne alt覺nda durmaktan ) ve yine Citizen'in art覺k tedav羹lde olmayan pilli ama analog ve profesyonel dalg覺癟 modellerini akrep ve yelkovanlar覺 羹zerindeki luminovalar覺 yine g羹ne alt覺nda durmaktan pembelemi bir ekilde g繹rmek m羹mk羹nd羹r..
Ayr覺ca eer merakl覺 iseniz RayBan'in Italyan optik devi Luxottica Group'a sat覺lmadan 繹nceki Made in U.S.A modellrini de ayn覺 vitrinde g繹rebilirsiniz..

Fakat "Vitrinden bakmak bana yetmiyor.. Denemem laz覺m.. " dediinizde durum deiir.. 襤癟eri girdiinizde zaten direkt zaman t羹neli efektiyle abart覺s覺z 20 y覺l geriye gidersiniz.. Dekor, aynalar, kasa(!).. Hepsi Retro :)
Tahminim 90l覺 yalar覺n覺 yaayan maaza sahibi ( ayn覺 zamanda sat覺 dan覺man覺 ) bey eer uyumuyorsa ondan rica edersiniz vitrinde beendiiniz toz kapl覺 Certina'y覺..
Cevap hi癟 deimez; " Saatin fiyat覺 500 milyon(!) delikanl覺.. Almayacaksan urat覺rma.. "
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullan覺c覺 avatar覺
razz

Ya: 48
Kay覺t: 18 Ara 2009, 16:05

Mesaj nickynick » 29 Haz 2010, 17:36

razz yazd覺:Cevap hi癟 deimez; " Saatin fiyat覺 500 milyon(!) delikanl覺.. Almayacaksan urat覺rma.. "

:)
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullan覺c覺 avatar覺
nickynick

Kay覺t: 16 Kas 2009, 22:44

Mesaj Bond » 29 Haz 2010, 17:48

Retro maaza sahibin davran覺覺 makul g繹r羹lebilir bence :) Oda iin elencesi. Ama u ger癟ek var, objektif bakarsak t羹keticilerin y羹zde 90'覺 diyelim her zaman her 羹r羹n羹 hesapl覺 almak ister. Hizmet kalitesi, m羹teri memnuniyeti, sat覺 sonras覺 destek vb gibi durumlar belli bir yere kadar 繹nemli olsada durum budur. Sadece saat i癟in deil her t羹rl羹 羹r羹n ve hizmet i癟in ge癟erli. reticide herzaman pahal覺 satmak ister bu bir oyun gibi bence. Kendi lehine oranda aray覺 bulan kazand覺覺n覺 d羹羹n羹r. Elbette herkesin 繹rneklerle verdii iki taraftan g繹r羹ede sayg覺m var ama bence hi癟 biri bu ger癟ei deitirmez. Zaten b繹yle bir ger癟ek olmasa indirim kampanya vb kavramlar hi癟 bir zaman olumazd覺. Global ekonomide bir 羹r羹n veya hizmet baka yerde ucuzsa herkes bundan yararlanmakta 繹zg羹rd羹r ve kendi tercihidir. Bu duruma al覺c覺lar nas覺l ayak uydurarak kendi lehine 癟evirmek istiyor ve buna g繹re davran覺 bi癟imleri sergiliyorlarsa 羹retici ve sat覺c覺larda yeni projeleri ile ayak uydurmak zorundad覺rlar.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj Ziyaliv » 30 Haz 2010, 00:48

Merhabalar arkadalar

ncelikle Modern 60 arkada覺m覺z覺n bu konu hakk覺nda yazd覺覺 yaz覺lar i癟in teekk羹r羹 bir bor癟 bilirim. Bizim 羹lkemiz esnaf覺 saolsun m羹teri 癟ekebilmek i癟in indirim furyalar覺ndan ge癟ilmeyen bir pazarlama sekt繹r羹 yaratt覺lar ve bunun sonucunda da sadece saat sekt繹r羹 deil t羹m pazarlama sekt繹r羹 art覺k f覺nd覺k kabuunu doldurmayacak karlarla sat覺 yapmaya balad覺lar. Yukar覺daki bir yaz覺da Eterna arkada覺m覺z覺n bir yaz覺s覺 dikkat覺mi 癟ekti ger癟ekten %45 karla m覺 sat覺yorlar, bu ne kadar b羹y羹k bir kar marj覺d覺r diye. Siz %45 kar marj覺n覺 b羹y羹k bir kar marj覺 m覺 san覺yorsunuz o zaman size birka癟 繹rnek vereyim sekt繹rlerin kar marjlar覺 hakk覺nda, g繹zl羹k sekt繹r羹 %250 (250 rakam覺 dorudur), mobilya sekt繹r羹 %60i, Tekstil sekt繹r羹 %100 gibi karlarla sat覺yorlar ve l羹tfen arkadalar saat癟覺lerin kar marjlar覺na l羹ften 癟ok b羹y羹l demeyin, zaten m羹terilermiz genelde 羹r羹n羹 %15 indirimle al覺rlar, birde taksit yap覺l覺rsa banka %10 a kadar komisyon kesintisi yap覺yor peki bana bu sat覺tan ne kald覺? cevap vereyim %25. Peki biz maaza kiralar覺 繹d羹yoruz, personel istihdam ediyoruz, sizler i癟in g羹ncel modelleri temin edip yeni yat覺r覺mlar alt覺na giriyoruz, b羹g羹n asgari 羹cretli bir personel sigortas覺 ile 1,000 tl ye mal oluyor bize ben maazamda 4 personel istihdam ediyorum yani ayda 4.000 tl buradan yola c覺karak sat覺tan kazand覺覺m覺z %25 gibi rakalmlar inan覺n bazen k覺l覺 k覺l覺na yetiyor giderlerimize ve T羹rkiye'de saat piyasas覺n覺n yap覺s覺 gerei daha 羹lkemizde 癟ok fazla say覺da tabir-i caizse eer deli gibi saat sat覺lm覺yor baz覺 istisnai saat bayileri ve b羹y羹kehirler d覺覺nda. Bu y羹zden arkadalar mumkun olduunca saat bayilerini destekleyin paran覺z覺 daha ucuz oluyor diye yurtd覺覺na veya internete g繹ndererek piyasa dinamiklerini etkilemeyelim, biz saat癟iler siz bize destek olup bizi tercih ettik癟e biz ayakta durarak sizlere daima saat d羹nyas覺n覺n 羹r羹nlerini sunabiliriz.

hepinize selamlar.
Ziya L襤V
"Saat, Saat癟iden Al覺n覺r...."
Kullan覺c覺 avatar覺
Ziyaliv

Kay覺t: 21 Eki 2009, 00:26

Mesaj Eterna » 30 Haz 2010, 08:44

Eterna yazd覺:
Saat maazalar覺 % 45 kar marj覺 ile mi bu ii yap覺yorlar? Asla g繹z羹m yok Allah herkese hay覺rl覺 iler versin ama inan覺lmaz bir kar marj覺? Nerdeyse yar覺 yar覺ya kar marj覺 olan ka癟 sekt繹r vard覺r piyasada?

Sn. ziyaliv,

Evet ben % 45 kar marj覺n覺 duyunca a覺rd覺m bilmiyordum a癟覺kcas覺. Ama yukar覺da o paragraf覺n hepsini okursak daha iyi olur. A癟 g繹zl羹 birisi olarak g羹z羹kmek istemem :)

Ben belki okumusunuzdur ald覺覺m t羹m saatleri maazalardan al覺r覺m. Yani elimden geldii kadar destek veriyorum. Ayr覺ca kar marj覺 d羹s羹n saat sekt繹r羹nde demedim :)

Ama en az覺ndan siz de T羹rkiye de % 45 kar marj覺 az diye ikayet ederseniz sanki biraz haks覺zl覺k olur. Her sekt繹r 繹rnek verdiiniz g繹zl羹k sekt繹r羹 gibi % 250 kar ederse biz t羹keticiler ne yapar覺z?

Neyse son s繹z olarak anlatt覺klar覺n覺za kar覺 g繹r羹 olarak birey demiyorum. Saat al覺verilerimde ki se癟imlerimle sizleri desteklemeye 癟al覺覺yorum. Umar覺m hem sizler g繹nl羹n羹zce kazan覺rs覺n覺z hem de bizler g繹nl羹m羹zce uygun al覺veriler yapar覺z.

Sayg覺lar覺mla,
Kullan覺c覺 avatar覺
Eterna

Ya: 50
Kay覺t: 28 May 2010, 13:44

Mesaj Frax » 15 Nis 2011, 17:51

Eterna yazd覺:Bir baka 繹rnek vereyim. Nianta覺 Kuz saate girdim. Hanowa lara bakt覺m. Bir saatin fiyat覺 uygun geldi. Kendi kendime dier saatime kordon alaca覺ma bu saati almam daha mant覺kl覺 olur dedim. Orada ki bayan bo umursamaz bir suratla al覺n o zaman dedi. Amabir an 繹nce alda 癟覺k git kafam覺 dinleyeyim modunda idi. Vitrinden 2-3 tane 癟覺karmas覺n覺 rica etmitim alt覺 羹st羹.

zerinden uzun zaman ge癟mi olsa da tahminimce ayn覺 bayan(!) ile ben de tan覺ma erefine eritim. Maazaya Hirsch kay覺 sormak i癟in girdiimde erkek olan g繹revli modelleri 癟覺kard覺. 襤ncelediklerim aras覺nda 2 tanesi fena deildi. Fiyat覺n覺 sorduumda kad覺n dorudan ucuzlar覺 癟覺kar dedi, san覺r覺m insanlar hi癟 fiyat sormadan al覺p 癟覺k覺yorlar fiyat sorulunca ay覺plan覺yorlar. Erkek olan beyefendi Hirsch sordu diye cevap verince "Haa tamam o zaman, Hirsch'i bilerek geldiniz tebrik ederim" diye bir kar覺l覺k daha ald覺m.

Yery羹z羹ndeki son kay覺覺 da Kuz Saat satsa bile o kad覺n varken o maazadan al覺veri yapaca覺m覺 d羹羹nm羹yorum, Maazallah diyorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Kay覺t: 27 Ara 2009, 15:36

Mesaj punk » 15 Nis 2011, 18:06

Kuz saatin mraniye Meydan'daki ubesinde de bir bayana saatin fiyat覺n覺 sordum. Sorduum Master koleksiyonundan bir Longines idi. Unitas kalibreli bir saat i癟in fiyat istediimde "4 milyar civar覺, merakl覺lar覺 al覺r onu. Otomatik bir saattir o." cevab覺n覺 ald覺m. Beklediimden uzun bir cevapt覺 maazadan kibarca kovmak i癟in. ncelikle saatin manuel olduunu, fiyat覺n da 4 milyar civar覺nda olmad覺覺n覺 ve bir saati sadece merakl覺lar覺n覺n almayaca覺n覺 uzun uzad覺ya anlatmak isterdim ama anlatmad覺m. Derhal terk ettim.
Kullan覺c覺 avatar覺
punk

Ya: 34
Kay覺t: 25 Eki 2010, 09:58

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Majestic-12 [Bot] ve 143 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners