TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Geleneksel Tıraş ve Ekipmanları Üzerine Bölüm

Re: Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Mesaj asymptote » 29 Kas 2014, 13:19

Bence fazla oyalanma, direk çeliğe geç sen. Hatta bununla başla: :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj kethuda57 » 29 Kas 2014, 13:45

Vay arkadaş nerden baktım şu bağlığa :D Birden kendimi traş forumunda buldum :super:. Dün akşamdan beri traş forumunda takılıyorum :D

Anladığım kadarıyla günlük kullanım için en ideali merkur progress... Birazdan eminönüne gidip almayı düşünüyorum. Herkes performansının iyi olduğu konusunda hem fikir. Ancak sapın altındaki sarı plastik kısım görsel olarak ürünü biraz gözden düşürüyor. Hatta bunu takıntı haline getirip metal sap uydurmayı başaranlar bile var :)

Gilettenin fatboyu ve slimi kadar havalı olmadığı kesin. ( forumda birisi kadıköydeki eskicide yanlış hatırlamıyorsam 10 tlye fatboy düşürmüş hem de çil çil )

Fırça konusunda da porsuk kılı olarak Lijun shaving markası akla yatkın geliyor. 24 mm'nin gayet yeterli olduğunu düşünüyorum.

Traş olurken zaten fırça ve plastik tasta arko sabun ve tabiki de mach3 kullanıyordum. Anlatılanlar oldukça iştah kabartıcı ve özendirici :)
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Mesaj asymptote » 29 Kas 2014, 16:15

Bir tıraşı keyifli hale getiren unsurların en başında fırça gelir. Öyle ki, kaliteli bir porsuk kılı fırçayı, tıraş olmadığınız zamanlarda dahi bazen yüzünüze sürmek istediğiniz olur. Lijun hakkında iyi yorumlar var, ancak üreticinin bazı partileri sorunlu çıkmış, olumsuz birkaç yorum okuduğumu da hatırlıyorum. Fırça konusunda en makul tercih kuşkusuz The Golden Nib'ten tercihe göre knot ve sap alıp kendi fırçanı oluşturmak. Bu şekilde, nispeten makul bir fiyata Simpson ve Shavemac gibi premium markaların kalitesine yaklaşmak ve hatta ulaşmak mümkün.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj kethuda57 » 29 Kas 2014, 16:24

tesekkurler asymptote... ilk sayfada ki yorumlar iyiydi sonrasini kacirdim demekki...
keske ebaye hic bulasmadan, eminonunde herseyi halledebilseydik... su an yoldayim gittigim yerde makul bir sey var mi ona da sorarim...
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Mesaj Anesthesia » 29 Kas 2014, 18:48

Geltir'de bi dunya urun vardir. Eminonu tutturdugu fiyata satar insani tirastan sogutur. O nedenle tavsiye etmem.

Oyle progress falan kullanmayin tirasin en zevklisini celik ustura verir, direk dalis hem daha eglenceli hem de saglikli bu konuda. Ikinci el ilanlarindan alacaginiz ustura ve kayisla baslayin. Usturayi bi eskisehre yollar elden gecirtirsiniz Lord'a. :)
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj asymptote » 29 Kas 2014, 19:12

Bütçe konusunda sıkıntı yoksa başlangıç için ideal bir ustura, fiyatı da makul sayılır. Bence bir Dovo killer.. :)
http://www.ebay.com/itm/NOS-Straight-Razor-Jaguar-58-Rasier-messer-New-old-stock-Zwilling-JAHenckels-/281493338677
Ben bununla başlamayı düşünüyorum, sonrası Allah kerim. Niyetim Dovoyla Movoyla hiç oyalanmadan direk Thiers Issard.. ;)
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Anesthesia » 29 Kas 2014, 21:46

Bildigim kadariyla sert celikli ustura oluyor bu jaguarlar. Bilemesi de zor koreltmesi de :)

Simdiden hayirli olsun. Kutu acilisini bekleriz :)
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj kethuda57 » 29 Kas 2014, 22:36

@Anesthesia aslında çok haklısınız...Ama maalesef artık çok geç merkur progressi almış bulunmaktayım :D Eve gelince hemen teste tuttum tabiki... Korktuğum kadar değilmiş kazasız belasız atlattım. Mach3 te yaşayamadığım keyfi yaşattı bana... Artık tek eksiğim güzel bir fırça sayılır... Şu anki düşüncem en fazla 50 - 60 tl vermek... Öneri linkler ve satıcılar paylaşan olursa sevinirim... Geltirde de biraz daha araştıracağım ona göre kısa sürede o eksiğimi de tamamlayacağım...

Resim

Resim
En son kethuda57 tarafından 30 Kas 2014, 08:42 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
kethuda57

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Tıraş - Shaving

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners