scozcan
memojan
Tşk ler. Aslında submariner kasası benim için tartışmasız ideal diver tasarımı. Bu nedenle homage versiyonları da seviyorum.
Ancak bu saati gerçekten sevdim. Tamam belki detay, bulunduğu segment ve imaj olarak Rolex le alakası yok ama fiyat olarak da.
Yaklaşık hesapla bir Rolex fiyatına bu saatten 85 tane alabilirsiniz.
Aslında ayarlanırken sıkışmış hissi veren mekanizma super zaman tutuyor. Aldığımdan bu yana COSC standartında. Ağırlığı ve kolda duruşu bir önceki Rolex modeline çok yakın. Zaten kendim için saat yapmak üzere almıştım. Kadran ve makinesini değiştirecektim. Vazgeçtim.
Resmi servisinde bakım yaptırdığım Rolexle, bakım sonrası hemen hemen aynı çalışma saatinde. Rolex günde 30 sn geri kalmaya başladı. Bakalım iş nereye varacak. Invicta +1,5 sn de stabil.
Arıza yaparsa üzerindeki yazıyı sildirip ETA mekanizma ve yeni kadran takacağım.
Eğer bu tarzda saat kullanmak rahatsız etmiyorsa, "Poor man's watch" olarak fiyatına ve segmentine göre çok iyi bir seçenek.
Kısıtlı bütçesi olanlara özellikle tavsiye ederim... Biraz daha bütçe ayıranlara ve sorunsuz getirebilenlere Steinhart Ocean 1 i şiddetle tavsiye ederim.
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein