TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Invicta 8926 C Kutu Açılışı ve İnceleme

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Invicta 8926 C Kutu Açılışı ve İnceleme

Mesaj Architecte » 16 Ağu 2014, 18:58

Ufkumuzu genişleten, zihnimizi açan, hiç duymadığımız markaları tanıtan böylesine bir inceleme teşekkür hakk ediyor gerçekten. ''Yamuk bakmak'' kitabında Slavoj Žižek 'in dediği gibi nesnelere bir de yamuk bakın. Ben de diyorum ki, sadece nesnelere değil markalara da yamuk bakmak gerekiyor belki de gözden kaçırdığımız bir çok marka vardır :)

Rolex'ten, Sub ve Day serisinden müthiş bir esinlenme lakin çok başarılı fiyat olarak hesaplı ve poor man's watch katagorisine alınmayacak kadar gösterişli duruyor.
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj Triton » 20 Ağu 2014, 19:13

scozcan :champ:
memojan :champ:

Tşk ler. Aslında submariner kasası benim için tartışmasız ideal diver tasarımı. Bu nedenle homage versiyonları da seviyorum.

Ancak bu saati gerçekten sevdim. Tamam belki detay, bulunduğu segment ve imaj olarak Rolex le alakası yok ama fiyat olarak da.

Yaklaşık hesapla bir Rolex fiyatına bu saatten 85 tane alabilirsiniz. :lol:

Aslında ayarlanırken sıkışmış hissi veren mekanizma super zaman tutuyor. Aldığımdan bu yana COSC standartında. Ağırlığı ve kolda duruşu bir önceki Rolex modeline çok yakın. Zaten kendim için saat yapmak üzere almıştım. Kadran ve makinesini değiştirecektim. Vazgeçtim.

Resmi servisinde bakım yaptırdığım Rolexle, bakım sonrası hemen hemen aynı çalışma saatinde. Rolex günde 30 sn geri kalmaya başladı. Bakalım iş nereye varacak. Invicta +1,5 sn de stabil.

Arıza yaparsa üzerindeki yazıyı sildirip ETA mekanizma ve yeni kadran takacağım.

Eğer bu tarzda saat kullanmak rahatsız etmiyorsa, "Poor man's watch" olarak fiyatına ve segmentine göre çok iyi bir seçenek.

Kısıtlı bütçesi olanlara özellikle tavsiye ederim... Biraz daha bütçe ayıranlara ve sorunsuz getirebilenlere Steinhart Ocean 1 i şiddetle tavsiye ederim.
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj tarkani » 20 Ağu 2014, 22:13

Güzel bir inceleme olmuş. İyi günlerde kullanmanızı dilerim.
Kullanıcı avatarı
tarkani

Mesaj Tunakem79 » 12 Eyl 2014, 04:22

Çok güzel bilgilinendirici, keyifli, resimli kısacası seveseve okuduğum bir makale, özellikle Rolex kullanıcısı olarak İnvicta hakkında yazdığınız objektif görüşler müthiş, marka olarak iki saati kıyaslamak dahi imkansız ancak sizinde belirttiğiniz gibi bir çok poor men's watch arayan kesim için çok güzel bir alternatif ...

Hayırlı olsun inceleme için teşekkürler :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Tunakem79

Mesaj Triton » 07 Eki 2014, 12:12

Tarkani... :champ:

tunakem79... :champ:

Tşkler... Halen bu klasmanda şiddetle tavsiye ediyorum. Özellikle harika zaman tutan Seiko tabanlı NH35A mekanizması için....

Şu anda halen COSC zaman sınırları içerisinde....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj inova79 » 20 Kas 2014, 23:14

Gerçekten inanılmaz detaylı bir inceleme olmuş
.Aynı modelden bende de var.F/P oranı çok yukarda olan bir saat ve dediğiniz gibi güvenilir bir mekanizması var.
https://www.instagram.com/inowatchizm/
Kullanıcı avatarı
inova79

Mesaj fulhamx5 » 22 Mar 2015, 10:55

Teşekkürler güzel inceleme için
269 tl ye buldum gittigidiyor da
Alabilirim
Ekranı çizilince değişme şansı var mıdır
Safir kristal olmaması kötü yanı
Kullanıcı avatarı
fulhamx5

Mesaj alen38 » 20 Nis 2015, 16:32

invicta çok başrılı bi anlatımla karımıza çıkmış düşünce ve paylaşımınız için tşk ederim.
Kullanıcı avatarı
alen38

ÖncekiSonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 15 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners