TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Beni Armani Saat Almaktan Vazgeçirebilir Misiniz?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Beni Armani Saat Almaktan Vazgeçirebilir Misiniz?

Mesaj tachyon » 29 Ağu 2014, 21:17

Eyvallah yazdı:tachyon

uhpu

Forumda daha önceden de arada takılıyordum. Üye değildim tabi. Ayda 1-2 kez giriyorum yani. İlk mesajımda yazdığım moda saatlerine olan düşmanlığım da forumdan kaynaklanıyor. :D

Benim merak ettiğim , Armani saatlerin dayanıksızlığı neyden kaynaklanıyor? Yani ben Armani saati alıp, dışarıdan zarar verecek bir darbe vb. olmamasına rağmen 5-10 sene koluma takamaz mıyım?

Sorun dayanıklı ya da dayanıksız olması değil, sorun Armani'nin saat üreticisi olmaması. Yani benim açımdan öyle diğer saat severlerin hangi görüşte olduğunu bilemem. Bildiğim kadarıyla Armani'yi Fossil grup üretiyor bir çok moda markasının olduğu gibi. Fossil de uzun yıllar saat üretiyor yani mutlaka belli bir kalite kontrol seviyesine ulaşmışlardır. Ancak ne yazıkki bu markalar çok pahalıya satılıyor. Çin'de maliyetler belli. Armani saatlerin fiyatlarının yüzde 80'i veya daha fazlası markaya gidiyor.Amacı giyim kuşam üretmek olup saat konusunda her hangi bir deneyimi olmadan ısmarlama saatlerle kar sağlamaya çalışan bir firmanın ürününü almakmı mantıklı yoksa kuruluş amacı saat olan arge ve tasarım konusunda kendini geliştiren bütün çalışanlarını bu hususta istihdam eden her hangi bir saat markasının ürününümü?
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj Architecte » 30 Ağu 2014, 02:31

Modacıların markalarını basarak ürettikleri saatler saat katagorisine girmez pek. Mesleği t-shirt kravat gömlek elbise tasarlamak olan şirketlerin son derece hassas ve uzmanlık gerektiren bir meslek dalına merak sarmaları, kendi markalarını bilinir kılmaktan ibarettir. Ayrıca moda marka saatleri genelde kadınlar kullanır bana sorarsan. Mesela eşimin en çok değer verdiği saati ''Calvin Klein'' marka saatidir. Yani yolda görsem zahmet edip de eğilip almam. Ama gel gör ki, Tissot, Omega, Seiko saatlerine burun kıvırıyor. Kadınların tercih nedeni de moda markası olmaları ve süslü püslü parlak taşlı olmalarından ibarettir. Elbette bu markaları da kullanan erkekleri küçümsemek gibi bir tavır içinde değilim. Hatta bazı marka saat modelleri güzel de olabilir, lakin gene söylüyorum moda saat markaları erkek adama hitap etmez. En azından bana hitap etmiyor. Tissot, Omega, Seiko, Orient, Rolex, Patek gibi işinin ehli şirketler tarafından üretilen saatler dururken gidip Armani marka saat almak akıl karı değildir gibime geliyor. İlla Armani markasını alacaksan pantolonunu gömleğini al. O konuda son derece kaliteli işler yapıyorlar. Bizzat üzerimde deneyimlemişimdir : ))
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj raven » 30 Ağu 2014, 22:52

eee ne oldu vaz geçirebildik mi :)
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj Eyvallah » 03 Eyl 2014, 00:54

Bir kaç gün uğrayamadım, kusura bakmayın.

tachyon
memojan

Teşekkür ederim yorumlar için epey bilgilendim. Moda markalarına olan olumsuzluğu tam olarak kavrayabildim şimdi.

@raven , hocam vazgeçebilmiş değilim, zira o fiyata o kadar şık duran (bana göre) başka bir model bulamadım. Önceki sayfada söylediğim Visodate bence gayet yeterliydi ancak fiyattan dolayı eledim. Öğrenci olduğum ve çalışan biri olmadığım için çevreme ayıp olur o saati almam. 1 sene kadar sonra Visodate'i düşünebilirim ancak. Hâlâ beklemedeyim ama.
Kullanıcı avatarı
Eyvallah

Mesaj Eyvallah » 11 Eyl 2014, 13:36

Olmadı Abiler. Kendimi epey tuttum ama bugün sağlam bir indirim denk gelince aldım malesef. Saatsiz kalmaktan iyidir diye düşünüyorum yine de. Ayrıca konu altında müthiş yorumlarla beni gerçekten iyi bir şekilde bilgilendirdiniz. Sizler olmasaydınız Visodate gibi bir saati bile bilmeyecektim, kısmetse onu da gelecek sene alırım.

Saat gelince markasını kapatıp fotoğraflarını paylaşacağım. :lol:
Kullanıcı avatarı
Eyvallah

Mesaj onatozer » 11 Eyl 2014, 13:47

Hayırlı olsun, onemli olan saat ile mutlu olmak, gerisi teferruat :thumbup: hayırlı olsun :champ:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj SeRxx » 11 Eyl 2014, 13:48

Eyvallahımız olmaz :D

İçinize sineni almanız daha önemli tabi, güle güle kullanın :champ:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj tachyon » 11 Eyl 2014, 17:55

:D
Hayırlı olsun :thumbup:
Kullanıcı avatarı
tachyon

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 76 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners