manil yazdı:Geçen gün ilk kez ustura ile traş olmayı denedim, suratımda bi yeri doğramadan güzelce hallettim... Alışabilirsem sanırım bir daha traş makinalarına dönmem sanırım, zira ustura gerçekten çok daha temiz iş görüyor...
Alışırsanız bir daha dönmezsiniz kesinlikle.. Dovo shavette mi alacaksınız yoksa Dovo'nun çelik ustura modellerinden birini mi? Ustura serüvenine shavette ile başlamayı düşünüyorsanız Parker SR1'i önerebilirim, oldukça dengeli tıraş sağlıyor. Sap kısmı çelik değil bu arada, resim sizi yanıltmasın. Sapı farklı olan modelleri de var. Ancak sapı ağır olan başka bir model tercih edilirse balansı çok iyi olmayabilir..

Ben 1 seneden uzun bir süredir jiletli ustura kullanıyorum, mükemmel yakın tıraş sağlıyor, ancak artık çeliğe geçmenin zamanı geldi diye düşünüyorum. Henüz çelik ustura deneyimim olmadı ancak yazılanlara göre yakın tıraştan bir basamak ödün verip konfordan 3 basamak kazanmak an meselesi.. Bir de usturanın yanakta çıkardığı o ses yok mu.. Sırf onun için çeliğe geçmeye değer..

Çelik ete değecek, başka çaresi yok!..

"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein