Herkese afiyet olsun. Harikulade kareler gelmiş.
Ernest0, gerçekten harika bir koleksiyona sahipsin şu sıralar. Bence sen beni dinle, biraz daha beklet onları.
2fast çok güzel yazmışsın. O zaman, son zamanlarda içtiğim ve bu başlık altında daha önceden konuşulmamış ürünler ile devam edelim.
Oliva special release sampler'ın dan çıkan prototip bir puro. Özel yüzüğü ve toplamda 1000 adet üretilmiş olması, özel bir sampler ile gelmesi beni tatmin etmedi. Beklentilerim son derece altındaydı.

Psyko oldukça yeni, fakat f/p olarak çok beğendiğim bir puro oldu. Üstelik yüzüğü çok orijinal.

Ave Maria reconquista'nın biraz fazla abartıldığını düşünüyorum. Oldukça başarılı bir puro fakat yüksek fiyatı ile o fiyat aralığında ki rakiplerinin gölgesinde kalıyor. Yinede bulabilirseniz humidorunuza 1-2 dal eklemenizi öneririm

Rocky Patel Burn. İlk başta sadece Rocky Patel'in Florida'daki Burn adlı lounge'ında satılan özel bir puro. Şu anda artık piyasaya açıldı. Oldukça başarılı bir üründü. Hatta 15th year anniversary ile denediğim en iyi Rocky Patel diyebilirim.

Tatuaje Black Label Corona Gorda. Tek kelime ile; muazzam! Limitli üretime sahip black label serisinden daha önce bir kaç vitolayı denemiştim fakat corona gorda beni tamamen başka bir dünyaya götürdü diyebilirim. Aşağı yukarı sadece 20.000 dal üretilen corona gorda'dan bulabilirseniz kutuyla(aslında sert plastik bir kavanoz ile geliyor) alın. Soğuk çekimde gördüğüm en başarılı purolardan birisiydi, puroyu yakmadan ağzımda 1 saat tutabilirim.

Padron 1964 Naturalleri bu başlık altında hiç görmedim sanırım. Maduro'lar varken bir çok kişi sebepsizce naturallerden uzak durmayı tercih ediyor. İlk başta bende naturallere karşı oldukça ön yargılıydım fakat içtiğim Küba'lara en yakın non-Cuban purolar oldu kendileri. Hatta artık çoğunlukla 64'lerde natural, 26'larda maduro tercih edeceğim. 1964 naturallerin en büyük sorunu sonlarına doğru yaşanan aşırı acılaşma. Onun dışında gerçekten harikulade purolar. Eşleştirme için mojitoyu tavsiye ederim.

Henüz piyasaya yeni çıkan My Father cigars la antiguedad oldukça başarılı bir puroydu. Flor de antillas'ın 2012'de Cigar aficionado tarafından dünyanın en iyi purosu seçilmesi abartı olsa da, oldukça başarılı orta gövdeli bir puroydu. la antiguedad ise flor de antillastan daha sert daha güçlü aromalara sahip bir puro. Denemenizi tavsiye ederim. Sırf yüzükte yarattıkları sanat için bile deneme şansını hak ediyor.

Koleksiyonuma eklediğim, uzun zamandır aradığım bir kaç özel ürün.