Yıllardır kullandığım klasik Mach3, M3, Blue3, Fusion ve Arko köpük (jel kullanamıyorum) ikili takımlarına ek olarak artık bunları da kattım. Dün Watson'dan 13 TL'ye aldım bu Wilkinson fırçayı (Made in Germany). İnternetten edindiğim bilgilere göre "boar" domuz kılından mamülmüş. 1 gece sabunlu suda dinlendirdim. Sabaha ne koku kaldı, ne sertlik. Yarın ilk fırçalı tıraş deneyimine hazırım bakalım. Birde Jaguar marka fırça almak istiyorum, varmı kullanan??
Jaguar domuz kılı fırçalar arasinda oldukça tercih edilir bir markadir özellikle 1071 gibi efsane ve büyük bir modele sahip olması geleneksel tıraş ile ilgilenen herkeste bir adet Jaguar bulundurma arzusu doğurur kolay bulunabiliyor ve kaliteli daha ne olsun ama benim domuz tercihim semouge dur özellikle 1305 ve 2000 modelleri
Geçen gün ilk kez ustura ile traş olmayı denedim, suratımda bi yeri doğramadan güzelce hallettim... Alışabilirsem sanırım bir daha traş makinalarına dönmem sanırım, zira ustura gerçekten çok daha temiz iş görüyor...
İlk olarak berberimden biraz kalitesiz bir ustura aldım (ali bıyıklı), elim alışırsa dovo'lara geçmeyi düşünüyorum... geçmiş entry'lere bakarken bir çok faydalı bilgi de edindim, gerçekten yazanların eline sağlık...
Aşağıdaki linkte youtube'daki bir how to use straight razor... videosu yer alıyor, adamlar türk malı derby kullanmış, takdir ettim.