TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Saatim Tissot T17.1.526.52

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tissot PRC200 Chronograph Tavsiye ve Yorum

Mesaj uglyman81 » 29 May 2010, 02:27

Arkadaşlar bir sitede T17.1.526.52 numaralı Tissot PRC200 Chronograph saatin çok uygun fiyatlara satıldığını gördüm ve birkaç yabancı forumda sahte saatlerden bahsedildiğini okudum. Saat çok hoşuma gittiğinden almaya karar verdim fakat emin olamadım. Aceba bu saatin orjinal olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Dikkat edebileceğim hususlar nelerdir? Şimdiden teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
uglyman81

Re: Tissot PRC200 Chronograph

Mesaj gidakontrol » 29 May 2010, 14:55

Aynı saati gecen gun bende malum sıteden aldım ve geri iade ettim,burdakı saatcı arkadas orjınal değil dedi.İçinden kaşesiz garantı kagıdı ve cınce tissot tarihçeci çıkmıştı.Bugünde turkıye garantılı tissot geldı elime(le locle) ;ordan öğrendıgıme göre tissot tarıhce kıtabı çinceye cevrılmemıs,tarihcenın içinde cevrılen dıller arasında çince yok.Birde kurma kolları mavıydı gelen saatte,orjınalınde o mavıler sokuluyor bunlarda ise sabıt mavi.
Kullanıcı avatarı
gidakontrol

Mesaj Frax » 29 May 2010, 14:57

Markanın kendi sitesi ve yüzde yüz güvenilir bir kaynak olmadan internetten alışveriş yapmayın.Çok kısa bir süre önce forumda bir üyemiz mağdur oldu hem de büyük paralara saat alıp.Çok dikkatli olmak lazım, "ucuzsa vardır bir şeyi" kesinlikle doğru mantıktır.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj uglyman81 » 05 Haz 2010, 23:08

Arkadaşlar fiyatın cazibesine kapılıp malum siteden sipariş verdim ve aynen dediğiniz gibi çakma demeye bile bin şahit gereken bir PRC200 geldi. O kadar çakmaydı ki kadrandaki sayaçların yerleri bile farklıydı. İade edene kadar göbeğim çatladı ama sonunda paramı geri alabildim. Sanırım bir musibet bin nasihatten iyidir lafı gerçekmiş :P Kötü bir tecrübeydi ama aklım başıma geldi artık. Sanırım... :)
Kullanıcı avatarı
uglyman81

Mesaj kalemtrash » 06 Haz 2010, 00:09

Merhaba arkadaşlar ben de başımdan geçeni yazmak istiyorum. Ben de bir tane siyah kadran deri kayışlı PRC 200 aldım (280TL), onay da verdim. İçime dert olunca tanıdık bir saatçide içini açtık, saat orjinal. Daha sonra bir hata yaptım o uzun hikaye saatin tepesini değiştirmek için Ankara'da burada da bilindik bir saatçiye tamire verdim, ki o da orjinal olduğunu söyledi. Esas enteresan olan ise, Haziran'ın 2'sinde gecenin 01:20 sinde bitecek bir açık arttırmada tesadüfen mavi kadranlı metal kordonlusuna denk geldim. Açık arttırmanın da bitmesine çok az var. (Ben de birçok şey satıyorum, açık arttırma ile bir şey satacaksan en mantıklısı bitiş saatini perşembe 21:30 22:00 arası olarak ayarlamaktır.) Herneyse saate 174,5 Lira fiyat verdim ve bende kaldı. Satıcı hemen ödeme yapıp yapmayacağımı sordu, ben de profilinden baktım, yorumlar olumlu, adam aynı saatten daha önce de satmış birkaç tane rakkam hakikaten çok düşük. Neticede zarar edeceğini düşünüyorsa göndermeyebileceğini söyledim. Neticede saat Perşembe günü elime geçti. Orjinal kutu ve kutu içeriğiyle.

Hikaye burada başlıyor. İlk saatimi tamirden alacağım yere Cuma günü yeni aldığım saati de götürdüm. Usta vitrinde 950 lira fiyat koyduğu saati aldığım fiyatı duyunca kafadan orjinal olmayacağına hükmetti kutusu bile sahtedir dedi. İnat ettim içini açması için ama ellemedi bile çünkü ihtimal bile vermedi orjinal olmasına. Ben de tuttm saati Ankara Atatürk Bulvarı üstündeki Uğur Saat'e götürdüm. Dıştan bakıp orjinal dediler fakat aldığım rakamı duyunca bu sefer onlar açmak için izin istedi, ben de zaten onu istiyorum deyince netice: Saat Orjinal... Kutusu da, kendisi de kordonu da orjinal ve bana maliyeti 174,5+8Lira kargo=182,5 Lira... Gelelim niyesine. Satıcı henüz 20 civarı satış yapmış, olumlu profil oluşturma peşinde bu bir (göndermezse olumsuz yorum yapma hakkı bende ve bunu da herkes görebiliyor). Açık arttırmanın bitiş saatini çok yanlış seçmiş bu iki. Onay vermeden önce kendisine "herşey iyi de bu iş ticaret olmadı, sen bir başka satış daha aç benim vermeye razı olduğum rakamdan" desem de delikanlılık yaptı bu da üç.

Ha bir de ricası oldu tabi, saate onay verip paranın ona aktarılmasından sonra bir de puan ve yorum yapma faslı var. Yorumu bir haftadan önce yapmamamı rica etti ki, halihazırda arttırmada aynı saatten bir tane daha satıyordu rakam o an 270'lerde idi. Ben yorum yaparsam profiline bakanlar benim aldığım rakamı da görecekti. Herneyse öyle veya böyle ben bir tanesini 182,5 liraya aldım. Uğur Saat ben o paraya kordonunu vermiyorum yahu deyip durdu. Ben de satışı tek tek düşünmem. Bütüne bakarım. Arada zarar da ediliyor, bazen de nakite dönüştürmek için ucuza da elden çıkardığım mallarım olmuştu ama bu kadar bile bile lades olmadım ben mesela. Bu da böyle bir anım.
Kullanıcı avatarı
kalemtrash

Mesaj Frax » 06 Haz 2010, 08:25

Herkes riski göze almaz paraların habe olma ihtimali var.Peşin parayla kavga gürültü indirimlerle almak en güzeli :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj seastar364 » 05 Oca 2011, 15:21

Arkadaşlar ben Tissot T17.1.526.52 modelini GG'den almayı düşünüyorum, satıcıyı inceledim aynı modelden daha once 4-5 tane daha satmış. Alıcıların bir kısmı saatleri Tissot bayilerinde orjinalliğini kontrol ettirmiş ve saatlerin orjinal olduklarını söylüyorlar. Arkadaşlar sizce mağaza fiyatı 700-800 tl arası değişen bu saat 300 tl ye GG'den alınabilir mi veya bu fiyata yurt dışından alınabilir mi? Ayrıca satıcı orjinallk garantisi veriyorum diyor istediğiniz Tissot bayisinde teyyit ettirebilirsiniz vs diyor. Yani satıcıya ne kadar güvenebiliriz, aynı modelden kullanan arkadaşalar varsa değerli yorumlarını bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
seastar364

Re: Tissot PRC200 Chronograph Tavsiye ve Yorum

Mesaj fadli » 05 Oca 2011, 16:39

Merhaba. Bu saatten ben de kullanıyorum. Saati satın almadan önce çok detaylı araştırma yaptım. GG'de 200-300 TL ye satılan saatlerin hiç biri orjinal değil. Ama saatlerde ETA Quartz mekanizmalar kullanıldığı için, saatin içini açan saatçi veya usta bu mekanizmayı görünce ürün orjinaldir diyor. Saatlerin çelik kalitesinde, kadrandaki detaylarda ve işçiliklerinde bariz bazı farklılıklar var. Ayrıca camının safir olup olmadığı, su geçirmezlik ve basınç testlerine dayanımı vs. bu saatlerde belli değil. Saatlerin kutularında bariz bir şekilde kalite ve işçilik farkı var. Bu saati 300 TL ye satan kişi bu saati 100 dolar gibi bir fiyata mal etmesi gerekiyor ki para kazansın. Karar size kalmış. İyi günler...
En son fadli tarafından 05 Oca 2011, 16:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
fadli

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 160 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners