kalemtrash » 06 Haz 2010, 00:09
Merhaba arkadaşlar ben de başımdan geçeni yazmak istiyorum. Ben de bir tane siyah kadran deri kayışlı PRC 200 aldım (280TL), onay da verdim. İçime dert olunca tanıdık bir saatçide içini açtık, saat orjinal. Daha sonra bir hata yaptım o uzun hikaye saatin tepesini değiştirmek için Ankara'da burada da bilindik bir saatçiye tamire verdim, ki o da orjinal olduğunu söyledi. Esas enteresan olan ise, Haziran'ın 2'sinde gecenin 01:20 sinde bitecek bir açık arttırmada tesadüfen mavi kadranlı metal kordonlusuna denk geldim. Açık arttırmanın da bitmesine çok az var. (Ben de birçok şey satıyorum, açık arttırma ile bir şey satacaksan en mantıklısı bitiş saatini perşembe 21:30 22:00 arası olarak ayarlamaktır.) Herneyse saate 174,5 Lira fiyat verdim ve bende kaldı. Satıcı hemen ödeme yapıp yapmayacağımı sordu, ben de profilinden baktım, yorumlar olumlu, adam aynı saatten daha önce de satmış birkaç tane rakkam hakikaten çok düşük. Neticede zarar edeceğini düşünüyorsa göndermeyebileceğini söyledim. Neticede saat Perşembe günü elime geçti. Orjinal kutu ve kutu içeriğiyle.
Hikaye burada başlıyor. İlk saatimi tamirden alacağım yere Cuma günü yeni aldığım saati de götürdüm. Usta vitrinde 950 lira fiyat koyduğu saati aldığım fiyatı duyunca kafadan orjinal olmayacağına hükmetti kutusu bile sahtedir dedi. İnat ettim içini açması için ama ellemedi bile çünkü ihtimal bile vermedi orjinal olmasına. Ben de tuttm saati Ankara Atatürk Bulvarı üstündeki Uğur Saat'e götürdüm. Dıştan bakıp orjinal dediler fakat aldığım rakamı duyunca bu sefer onlar açmak için izin istedi, ben de zaten onu istiyorum deyince netice: Saat Orjinal... Kutusu da, kendisi de kordonu da orjinal ve bana maliyeti 174,5+8Lira kargo=182,5 Lira... Gelelim niyesine. Satıcı henüz 20 civarı satış yapmış, olumlu profil oluşturma peşinde bu bir (göndermezse olumsuz yorum yapma hakkı bende ve bunu da herkes görebiliyor). Açık arttırmanın bitiş saatini çok yanlış seçmiş bu iki. Onay vermeden önce kendisine "herşey iyi de bu iş ticaret olmadı, sen bir başka satış daha aç benim vermeye razı olduğum rakamdan" desem de delikanlılık yaptı bu da üç.
Ha bir de ricası oldu tabi, saate onay verip paranın ona aktarılmasından sonra bir de puan ve yorum yapma faslı var. Yorumu bir haftadan önce yapmamamı rica etti ki, halihazırda arttırmada aynı saatten bir tane daha satıyordu rakam o an 270'lerde idi. Ben yorum yaparsam profiline bakanlar benim aldığım rakamı da görecekti. Herneyse öyle veya böyle ben bir tanesini 182,5 liraya aldım. Uğur Saat ben o paraya kordonunu vermiyorum yahu deyip durdu. Ben de satışı tek tek düşünmem. Bütüne bakarım. Arada zarar da ediliyor, bazen de nakite dönüştürmek için ucuza da elden çıkardığım mallarım olmuştu ama bu kadar bile bile lades olmadım ben mesela. Bu da böyle bir anım.