TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bi El Atında Da İlk Saatime Kavuşayım :) Festina Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Bi El Atında Da İlk Saatime Kavuşayım :) Festina Öneri

Mesaj Barismen » 01 May 2014, 16:53

Merhabalar, ben foruma yeni katıldım ve forumda biraz dolaşınca saat konusunda bilgili kişilerin çok olduğunu farkettim.
Hernekadar dedem saatçi de olsa bugüne kadar saat kullanmadım ama şu sıralar saat almaya heveslendim. Yalnız saatler hakkında neredeyse hiç bilgi sahibi değilim malesef.
Sizlerinde yardımıyla ilk saatime kavuşmayı ümit ediyorum. Lafı fazla uzatmadan kendimden, bütçeden ve saat beğenilerimden bahsedeyim. Ben 18 yaşında (sanırım sizlere abi şeklinde hitap etmem uygun olur),1.82 boyunda 65 kilo, esmer, ince bilekli, kolu gayet kıllı, sporu ve gezmeyi seven birisiyim. Genellikle sportif veya kot üstüne tshirt-Slim gömlek giyinirim. Bütçe olarak 250 tl yi uygun gördüm. Aslında daha fazla birikmişim var ama aileden veya çevreden bi tepki görürüm korkusuyla 250 yi geçmeyi pek düşünmüyorum :D Saat tercihlerime gelecek olursak kumaş kordonlu, sportif-genç işi, kadranı dolu dolu saatler hoşuma gidiyor :D kadran ve kordon rengi farklı saatler daha dikkat çekici ve hoş geliyor aslında bana. Kumaş kordon demişken, çok ilginçtir çok az rastladım araştırırken bu kordon tipine nedendir acep?
Biliyorum mekanik vs. Şeklinde istek belirtmem gerekir ama inanın o tarz saatin mekanizmasıyla ilgili konularda hiç fikir sahibi değilim. Saat markalarına da hakim olmamakla beraber giyim markalarının saatlerinden pek haz etmiyorum, sırf saat işiyle ilgilenen markalar daha düzgün geliyor bana zaten her işi ehlinin yapması gerektiğini düşünürüm :)
Aşağıya görüntü olarak hoşuma giden festina saati ve arkadaşın saatiyle çektiğim fotoyu (kol benim) koyuyorum. Ha bu arada malum lys telaşında olduğumdan dolayı pek boş vaktim yok, çok araştıramıyorum. Cevaplarınızı linklerle desteklerseniz gerçekten çok memnun olurum :) Umarım kendimi ifade edebilmişimdir, eklememi istediğiniz şeyler olursa eklerim.
Kullanıcı avatarı
Barismen

Re: Bi El Atında Da İlk Saatime Kavuşayım :) Festina Öneri

Mesaj Barismen » 01 May 2014, 19:29

Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Barismen

Mesaj nickimyok12 » 01 May 2014, 20:43

o fiyata seiko 5 spor modellerinden almayı düşünebilirsin. açıkçası o marka bir quarzt ( pilli ) saat için o fiyat çok geldi bana.

Resim

mesela şöyle bir şey düşünebilirsin. 90 dolar civarı 250 tl den daha ucuza çok daha kaliteli bir saat sahibi olursun. Bence seiko 5 modellerini incele derim.
Kullanıcı avatarı
nickimyok12

Mesaj Barismen » 01 May 2014, 21:01

Tavsiyeniz üzere seiko 5 leri araştırdım biraz fakat fiyat olarak 250 nin üzeri hep benim bulduklarım ve fotodakine benzer bi model bulamadım :(
O tarz seiko 5 modellerini bulabileceğim bildiğiniz bi yer var mı?
Kullanıcı avatarı
Barismen

Mesaj Erdem35 » 02 May 2014, 09:46

Lorus,pulsar,casio.... Bu markaların modellerine de bakabilirsiniz
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj Barismen » 02 May 2014, 15:10

Üstad lorusu pulsarı da araştırdım lorus pek hoşuma gitmedi genel olarak pulsarın da hiç kumaş kordonu yok malesef. Casio da düşünmüyorum açıkcası.
Bu kumaş kordan kıtlığı nedendir abi acaba? Sizler çok araştırıyosunuzdur veya araştırmışsınızdır, bana uyan saatlere denk geliyosunuzdur illa model üzerinden değerlendirme yapsak daha doğru olmaz mı sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda :)
Kullanıcı avatarı
Barismen

Mesaj Baran » 02 May 2014, 15:32

Pm atmissin buradan cevaplandiriyorum.Bu zamana kadar bircok segmentte saat kullandim.250tl nakit ile ben bugun Casio G-Shock alirim ki kendime bakiyorum bu ara yazlik takmak icin.Seiko 5 yerine kendini hicbiyerde ezdirmeyecek egilip bukulmeyecek spor ve saglam Gshock alabilirsin.Nato kayisli farkli renk seceneklerinde modelleri mevcut.2.elleri takip edebilir yada sifir nakit para ile guzel bir pazarlikla begendigin bir modeli alabilirsin.Hayir ben deri kayisli yada silikon istiyorum dersende 2.el Nautica lara bakmani oneririm oldukca guzel modelleri mevcut.Benim gozumde o fiyatlara illa otomatik almanin manasi yok kasasi kaliteli olsun varsin pilli olsun nolurki.Nautica ve GShock arastir tekrar yardimci oluruz.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Barismen » 02 May 2014, 16:17

Aman abi G-shock bana uzak olsun, nautica için de 2. El bölümünü takibe aldım teşekkür ederim :)
Kullanıcı avatarı
Barismen

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 20 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners