TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Cigars / Puro Meraklıları

Puro Üzerine Paylaşımlar Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Cigars / Puro Meraklıları

Mesaj ErkGS » 16 Nis 2014, 13:32

:D

Resim
Eski Kullanıcı Adı: Muhendis78
Kullanıcı avatarı
ErkGS

Mesaj ernest0 » 16 Nis 2014, 15:54

Abi sek iceceksen evdekilerle baslayamazsin maalesef :D

Ben de yillarca sek viski icemedim zaten sadece jack - redbull iciyordum,

Sek denedigim viskiler johnie walker, jack daniels, jb ve jim beam idi ve hicbirini severek icemedim.

Sonrasinda bir arkadasin tavsiyesi ile chivas ictim icimi cok hosume gitti,

Ardindan single maltlarla tanistim ki o is kokusu gercekten bambaska.

En azindan 12 lik chivas yada glenlivet le baslayabilirsin. 70 likleri 120 tl civari migroslarda.

Yaninda cikolata ile seviyorum ben ha genelde bitterle iciyorlar ben sutlu cilekli ne bulursam o cikolatayla icerim :lol:

Single malt viskilere cok az soguk su ekleyince daha aromatik oluyor diyorlar, ( belki de kaliteli single malt lar cok pahali oldugu icin hemen bitmesin diye suyla cogaltiyorlardir :lol: )

Afiyet olsun :D
İmzanız

Bu oluşturduğunuz mesajlara eklenebilecek bir yazı bloğudur. 200 karakterlik limiti vardır.
Kullanıcı avatarı
ernest0

Mesaj Bg17 » 16 Nis 2014, 16:13

Erkgs selam. Viskilerin tadlari saraplar kadar farkli, en pahalisi en lezzetlisi manasina gelmiyor, her damak tadina gore viski bulmak mumkun.

Senin soylediklerin blended viski, ve jim bean burbon, aslinda benim dr icmekten cok keyif aldigim viskiler degil. Grnelde turk damak tadina uygun olanlar daha rahat icimi olup tabiri caizse girtlak yakmayanlar.

Icim olarak geneldr oda sicakliginda icim onerilir, bardaga koyulan viski miktarinin dortte biri kadar su koyulabilir. Ben buz sevmiyorum.

Bir de icmeden once bir sure koklamak iyi bir baslangic oluyor. Tad alma disinda viskinin koku duygusuna da hitap etmesini sagliyor.

Ayrica burbonlarini genelde kolayla karistirildiginda guzel oldugu dusunulur bende katiliyorum.

Ben tabiki single malt oneriyorum;) blended olarakta black label ve chivas gayet basarili viskiler. Mumkun pldugunca amerika ve kanada viskilerinden uzak durmayi oneriyorum.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj swissmania » 16 Nis 2014, 16:19

ErkGS yazdı:Şimdi her yerde rakı içilmiyor..
Bira koyuyoruz yerine ama o da bi yere kadar.. Puro'ya da sardık iyice bu aralar ve puro ile güzel gider diyen de çok ama sanırım bana göre değil...

Biraz ırkçı bir söylem olacak ama Hint'lileri de, ağız tadlarını(mutfaklarını) da hiç sevmem zaten :lol: :lol: :lol:

Özellikle whiskey, ernest, bg17 ve cihan'dan tavsiye bekliyorum..
bana 300 liralık viskileri önermeyin ama hemen. Evde 2 şişe (farklı) Jim Beam bi de Johnny Walker var... Bunları sevdircek tavsiyelerle gelin bana :lol: :lol:

Size duty free de 60 EURO civarında satılan MACALLAN Select OAK önerebilirim. Tabi zevkler tartışılmaz ancak malt viskinize buz koymadan viskinin 4 te biri kadar çok az ılık kaliteli içme suyu ilave ederseniz ve yanında tuzlu fıstık yada acılı Mısır cipsi denerseniz diğer viskilerden çok çok farklı birşey içmekte olduğunuzu farkedeceksiniz. Birkaç denemede bunu da sevemezseniz gerçekten viski konusunda ısrar etmeyin derim :) Şarap ta güzel :)
Kullanıcı avatarı
swissmania

Mesaj ErkGS » 16 Nis 2014, 16:49

oo beyler hepinize çok teşekkürler...
Gerçekten tam da aradığım açıklamalar. Bu Jim beam ve Johnny W falan hem acı geliyor hem miğdemi akşitiyorlardı.
Ancak dediğiniz gibi diğerleri böyle çok farklıysa kesinlikle deneyeceğim. Su karıştırmak enteresanmış.

Denemelerimin sonuçlarını paylaşacağım burada ;)

Konu puro konusu olduğu için o konuda da danışayım.
Şimdilik elimde sadece cuban purolar var ama sipariş verdim 3 vakte kadar amerikan purolar da katılacak inşallah.
Genel olarak humidorda 70/70 prensibi diyor herkes. Kimisi cubanlarda daha düşük nem der. 65 RH da baya baya yaygın gördüğüm.

Lakin eğer okuduklarım beni yanıltmıyorsa RH'den çok sıcaklık/RH ikilisi daha önemli...
Benim humidor şu an 70-72 civarında. Ama sıcaklık da 24-25C yani 75F seviyelerindeyiz. Malum İzmir'de düşürmek çok zor. Şaraplık dolap alayım dedim, hanım kötü kötü baktı bana sustum :lol: :lol: :lol: Yani dolap falan zor.. Evde bana ayrılan alanda yok öyle müsait bir yer de zaten :lol:

Şimdi şu chartı buldum:
Resim

Malum 70/70 evet güzel ama.. Benim derece 70 olmaz.(21C) Buna göre sanırım ben RH'yi en azından 65'lere düşürmeliyim.
Zaten son 2 gündür purolarda yanma sıkıntısı ve zor duman alma(draw) problemleri oluyor. Ki kesinlikle benim için çok önemli puroda içim kolaylığı.. Isınmasını asla istemiyorum .. Acılaşmasını da...

Boveda'nın 65'lik paketlerine yükleneceğim. Benim için en ideali onlar ve sağlayacakları 63-65 nem oranı olacak sanırsam.
Bi de ısı yüzünden böceklenme olmasın diye dua edecez.(dondurma/şoklama falan zor iş meşekkatli işler şimdilik :D :D )
Isıyı 75F üstüne çıkartmadan idare etsem sanırım böcek de olmaz.. sanırım...umarım :D

Buna göre hesaplarımda bir hata var mıdır hocalar? Bi el atıverin... ;)
Eski Kullanıcı Adı: Muhendis78
Kullanıcı avatarı
ErkGS

Mesaj ernest0 » 16 Nis 2014, 17:23

ErkGS yazdı:oo beyler hepinize çok teşekkürler...
Gerçekten tam da aradığım açıklamalar. Bu Jim beam ve Johnny W falan hem acı geliyor hem miğdemi akşitiyorlardı.
Ancak dediğiniz gibi diğerleri böyle çok farklıysa kesinlikle deneyeceğim. Su karıştırmak enteresanmış.

Denemelerimin sonuçlarını paylaşacağım burada ;)

Konu puro konusu olduğu için o konuda da danışayım.
Şimdilik elimde sadece cuban purolar var ama sipariş verdim 3 vakte kadar amerikan purolar da katılacak inşallah.
Genel olarak humidorda 70/70 prensibi diyor herkes. Kimisi cubanlarda daha düşük nem der. 65 RH da baya baya yaygın gördüğüm.

Lakin eğer okuduklarım beni yanıltmıyorsa RH'den çok sıcaklık/RH ikilisi daha önemli...
Benim humidor şu an 70-72 civarında. Ama sıcaklık da 24-25C yani 75F seviyelerindeyiz. Malum İzmir'de düşürmek çok zor. Şaraplık dolap alayım dedim, hanım kötü kötü baktı bana sustum :lol: :lol: :lol: Yani dolap falan zor.. Evde bana ayrılan alanda yok öyle müsait bir yer de zaten :lol:

Şimdi şu chartı buldum:
Resim

Malum 70/70 evet güzel ama.. Benim derece 70 olmaz.(21C) Buna göre sanırım ben RH'yi en azından 65'lere düşürmeliyim.
Zaten son 2 gündür purolarda yanma sıkıntısı ve zor duman alma(draw) problemleri oluyor. Ki kesinlikle benim için çok önemli puroda içim kolaylığı.. Isınmasını asla istemiyorum .. Acılaşmasını da...

Boveda'nın 65'lik paketlerine yükleneceğim. Benim için en ideali onlar ve sağlayacakları 63-65 nem oranı olacak sanırsam.
Bi de ısı yüzünden böceklenme olmasın diye dua edecez.(dondurma/şoklama falan zor iş meşekkatli işler şimdilik :D :D )
Isıyı 75F üstüne çıkartmadan idare etsem sanırım böcek de olmaz.. sanırım...umarım :D

Buna göre hesaplarımda bir hata var mıdır hocalar? Bi el atıverin... ;)

bu soruya whiskey başkanı davet ediyorum :D :D
İmzanız

Bu oluşturduğunuz mesajlara eklenebilecek bir yazı bloğudur. 200 karakterlik limiti vardır.
Kullanıcı avatarı
ernest0

Mesaj swissmania » 16 Nis 2014, 18:18

Boveda bağıl neme göre çift yönlü çalıştığından istediğiniz aralığa uygun boveda kullanmanız yeterlidir, birde üzerine sıcaklık vs nem eğrilerine nem açısından bence gerek yok, genel tavsiye kübalar için 72 non cubanlar için 69 tamamdır.
Tabii bu hele de İzmir gibi biryerde sıcaklığa kafanızı takmayın anlamına gelmiyor:)
Ucuz yollu bir şaraplık, yada kiler vs tarzı ısının çok yükselmediği bir ortam sağlayamıyorsanız yazın yüksek stok tutmanız ve yıllandırma işine girmeniz pek tavsiye edilmez. Tek çare hızlı tüketim olur :)
Kullanıcı avatarı
swissmania

Mesaj Bg17 » 16 Nis 2014, 19:22

Resim

Cardhu 12 yasinda speyside scotch whisky.

Acik renkli hafif icimi olan, hafif isli, hafif meyve aromali bir viski. Acik renkli.

Sise tasarimi da oldukca cezbedici.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

ÖncekiSonraki

Dön TSF Puro - Cigars

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners