TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Glycine Incursore Big Date Geri Kalma

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Glycine Incursore Big Date Geri Kalma

Mesaj zyk1on » 12 Oca 2014, 18:23

Benim bildigim Glycine ETA'dan standart versiyon ebauche alip, kendisi upgrade ediyor diger tum ETAcilar gibi ( IWC, Tudor, Breiting,Panerai, Hublot - ETA kullanilan modellerinde oldugu gibi ..).

Satin finish, cotes de geneve, rhutenium rotor daha cok kozmetik amacli dokunuslar. Ama rotorun rhutenium olmasi ki ozgul agirligi demirin nerdeyse iki kati, mekanizmanin daha kolay ve az donuslerle kurulmasini saglayabilir. agir rotor ozellikle microrotor saalerde kullaniliyor, kurulma verimliligini arttirmak icin ( microrotor kurulum verimi elle kurmaya gore 1/35 oraninda verimsiz diye biliyorum ). Chronometre olsa saatin yuzunde yazar ' certified chronometre ' diye yazar zaten, ki sanirim Glycine 1000m WR Lagunare'lerde var o.

Mavi vidalar ise baktiginda hos gorunsun diye yapilmis bir dokunus. VC mesela oyle mekanizmalar yapiyor ki kullanicinin normalde goremedigi ayrintilar var - herifler saatin uzerinde calisan saatci zevk alsin diye bazi ayrintilari da dusunmus ve mekanizmanin senin benim goremeyecegimiz yerlerine bazi ayrintilar islemis. Yani isin o kismi takdir kismi...
glycintennial.com
Kullanıcı avatarı
zyk1on

Mesaj strikerbeast » 11 Nis 2014, 12:04

Üreticiye sordum élaboree grademiş.
Geçen 3 aylık sürede şaşırtıcı perfomanslı çalışmaya başladı:)
Günlük -1sn nin altında sapma değerleri yakalıyor.
genel seyir olarak 11 günde -13 sn gibi bir değerde çalıştı.
Açıkçası çok memnun kaldım mekanizmadan.
Kullanıcı avatarı
strikerbeast

Mesaj Modern60 » 15 Nis 2014, 00:42

En sevdiğim alçak gönüllü ama gizliden gizliye iddialı ve çok şık saatler üreten bir marka GLYCINE....Çok güzel bir model seçmişsiniz. En güzel günlerle kullanmanızı dilerim. Mekanik saatlerde yeni muvmanı terbiye etmek için bir kaç defa tam olarak güç rezervini boşaltıp yeniden tam olarak kolda kurulmasını sağlayın ki bu işlemle zemberek maksimum genliğine ulaşsın. Bu noktadan sonra zannedersem biraz daha iyi çalışacaktır. Ama mekanik saatlerde günlük sapmanın +/- 6 ile10 saniye arası olması çok iyi ayarlanmış olduğu anlamına gelir. Chronometer de bu CLASS B dir. +6/-4 saniye günde ise günümüzde CLASS A olarak sınıflanmıştır.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj strikerbeast » 16 Nis 2014, 10:10

teşekkürler verdiğiniz tavsiyeler için.
Hiç denememiştim tam doldurup boşaltmayı deneyeceğim.
Kullanıcı avatarı
strikerbeast

Mesaj Modern60 » 16 Nis 2014, 22:34

2896, baz olarak 2892-2A üzerine kurulu büyük takvim mekanizmalı versiyondur. Elabore değil decorated(dekorlu yani muvmandaki platinler ve baskılarla otomatik rotor bezenmiş demektir) ve chronometer(Annular Balance Nivarox II) ve tabii ki rodium kaplanmış olarak çıkmıştır. Ama sertifika alınmadığı sürece COSC denmez. GLYCINE ve diğer bir çok marka ETA dan aldıkları muvmanları hiç bir işlemden geçirmezler ama önceden kendi istedkileri gibi mesela dekorlu, mavi vidalı, anular yada standart balanslı olarak sipariş ederler. SİZİN SAAT HEM FİYAT OLARAK ÇOK UCUZ HEM DE SAAT MODELİ ÇOK HOŞ. İYİ BİR ALIŞVERİŞ... :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj strikerbeast » 18 Nis 2014, 17:17

RE: GLYCINE INCURSORE BIG DATE GERI KALMA
Modern60 » 16 Nis 2014, 21:34

2896, baz olarak 2892-2A üzerine kurulu büyük takvim mekanizmalı versiyondur. Elabore değil decorated(dekorlu yani muvmandaki platinler ve baskılarla otomatik rotor bezenmiş demektir) ve chronometer(Annular Balance Nivarox II) ve tabii ki rodium kaplanmış olarak çıkmıştır. Ama sertifika alınmadığı sürece COSC denmez. GLYCINE ve diğer bir çok marka ETA dan aldıkları muvmanları hiç bir işlemden geçirmezler ama önceden kendi istedkileri gibi mesela dekorlu, mavi vidalı, anular yada standart balanslı olarak sipariş ederler. SİZİN SAAT HEM FİYAT OLARAK ÇOK UCUZ HEM DE SAAT MODELİ ÇOK HOŞ. İYİ BİR ALIŞVERİŞ...

Modern60 verdiğin bilgiler ve saat ile ilgili yorumlarından ötürü teşekkürler:)
Ancak tam olarak anlamadığım bazı noktalar var.
Bu modelde kullanılan 2896 mekanizma chronometer standartlarında tedarik ediliyor ancak COSC tarafından sertifikalandırılmamış mı diyorsunuz?
Yazınızdaki chronometer benim verdiğim sapma değerlerine göre yapılan bir yorum mu yoksa glycinenin bu model için en üst seviye ETA makina tercih ettiği hakkında bilginiz mi var?
Birde;

Saatin MRSP fiyatı:2750$ dolardı.
Glycine' nin incursore serileri arasında en yüksek fiyata sahip olanlardan biri olması mekanizmada grade farkı yaratıyor mudur yoksa tasarımla alakalı bir durum mu bilemiyorum.
Kullanıcı avatarı
strikerbeast

Mesaj Modern60 » 18 Nis 2014, 22:01

Muvmanın fotografları bunu söylüyor. Kabaca 2500 CHf den bahsediyorsunuz ki 2892-2A muvmanlı bir saat zaten en ucuz 1700 CHF e satılıyorken hem Glycine olması hem de 2896 olması dediğiniz rakamları eder. Ama siz zannedersem 1500 tl ye aldım demişsiniz. Bu da beni çok şaşırttı???
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj strikerbeast » 18 Nis 2014, 22:23

Muvmanın fotografları bunu söylüyor. Kabaca 2500 CHf den bahsediyorsunuz ki 2892-2A muvmanlı bir saat zaten en ucuz 1700 CHF e satılıyorken hem Glycine olması hem de 2896 olması dediğiniz rakamları eder. Ama siz zannedersem 1500 tl ye aldım demişsiniz. Bu da beni çok şaşırttı???

Uzun süredir fiyat araştırması yapıyordum bu model için, bir gün yurt dışından bir alışveriş sitesinde açık attırmada denk geldi.
Kullanıcı avatarı
strikerbeast

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 97 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners