gurdogan08 yazdı:gqm arkadaş sağolun teşekkür ederim şunu söylemek isterim ki ben ilke kez 1000tl saata ödedim büyük bir hevesle bu saati aldım ancak hayal kırıklığına uğradım lütfen söyleyin kullanmış olduğunuz otomatik saatlerin hepsindemi sapma var ve aylık kaç dakakka teşşekkur ederim saygılar.
Sayın gurdogan08,
heves ve hayal kırıklığınızı anlıyorum. Bunun sebebi 1.000 TL vermiş olmanız değil aslında. sizin için otomatik mekanizmanın / saatlerin bizler için taşıdığı değer ve anlamda eşdeğer olmaması. Bir kol saatinin içine sığabilen yüzlerce parçanın ( ve çoğu parçanın milimetrenin yüzde 1 oranında bile hassaslık isteyen) muhteşem bir mekanik mühendislikle birleşmesi ve doğru bakımlarını yaptırdığında onlarca sene (50 - 100...) aynı mükemmellikte çalışabilmesi.... ne pil, ne kuvars ne dijital bir bileşen, v.s. olmadan...
İşte bunlar beni ve bir çok saat severin yanıp tutuştuğu ilkeler, güzellikler ve neticesindeki hayranlık...
Siz de bunları görebildiğiniz zaman bahsettiğiniz saniyeler anlamsız gelecek. Hatta bir ironi yapayım. yukarıda bahsettiğim mükemmellik için nazarlık ta olur. Aynı yaşanmışlık saydığımız çiziklerde olduğu gibi.
Diğer konu; Sahip olduğum saatlerden;
Rolex Submariner / aylık : 150 - 170 sn.
Omega Seamaster 300 M: 120 - 140sn.
Seiko 5: 350 - 400sn.
Steinhart Ocean 44: Alalı 1,5 hafta oldu. 3 kere tam reserv yaptım, boşalttım. 3. gündeyim; 1. gün: 4 saniye ileri, 2. gün 6 saniye geri, 3. gün 3 saniye geri - Şu an böyle. tam bir rejime girsin günlük, haftalık ve aylık ortalamalara bakacağım. Yaşantımıza göre ilk zamanlardaki günlük ölçümler hatalı olur.
Bahsettiğiniz rakamlar (sapma) genel kabuller içinde. Normalde çok daha uzun siüre gerek ama içinizi rahatlatmak için 2 ay sürekli takın, 1 -2 defa doldur - boşalt yapın

2 ayın sonunda hala daha aşalara inmemiş se, üstadlarımız yönlendirir bir ayar yaptırırsınız.
Lütfen saatinizve mekanizmanızla mutlu olun ve haksız hayal kırıklığınız ile başkalarına yorum yapmayın. Hoşçakalın...