TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rotary Saat Bilgi ve Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rotary Saat Bilgi ve Tavsiye

Mesaj argentum » 19 Mar 2014, 16:37

hamilton,certina,seiko,tissot, orient bu markalara odaklanın.ayrıca geri ya da ileri gitmeyen otomatik saat çok büyük bütçelerde bile yok.o kadar da olur.bu işin zevki de burada.
Kullanıcı avatarı
argentum

Mesaj gurdogan08 » 21 Mar 2014, 21:28

sayın gqm arkadaş tissot gerçekten güzel saat ancak şunu söyliyim ben otomatik seıko5 kullandım ayda bir dakka şaşmadı hislon kullandım ayda bir dakka şaşmadı cıtızen otomatık kullandım oda dakikti siz acaba ne zamandır otomatik saat kullanyorsunuz da beni suçluyorsunuz vitrin güzel olabilir ama içi boş yada hastane yapı olarak güzel ama içerde doktor yok......bilmem analatabildim mi.
Kullanıcı avatarı
gurdogan08

Mesaj Gqm » 21 Mar 2014, 23:02

gurdogan08 yazdı:sayın gqm arkadaş tissot gerçekten güzel saat ancak şunu söyliyim ben otomatik seıko5 kullandım ayda bir dakka şaşmadı hislon kullandım ayda bir dakka şaşmadı cıtızen otomatık kullandım oda dakikti siz acaba ne zamandır otomatik saat kullanyorsunuz da beni suçluyorsunuz vitrin güzel olabilir ama içi boş yada hastane yapı olarak güzel ama içerde doktor yok......bilmem analatabildim mi.

Sayın gurdogan08, yazmayı seven bir insan değilim (mesaj sayımdan da anlaşılır) o yüzden kusura bakmayın fazla detaylı ve uzun cümlelerle yazmayacağım / yazamayacağım.
- yaklaşık 25 yıldır otomatik saat kullanıyorum. Şu anda da 3 tane otomatik saatim var. (biri de tissot)
- size yazdıklarımın ne zamandır otomatik saat kullanmamla da bir ilgisi yok.
- bütün mesajlarınızı ve size tüm üstadların ve diğer forum üyelerin verdiği cevapları da takip ettim. Kendi saatiniz ile ilgili yorumlarınızı geçtim ama diğer saat sever forum üyelerinin konularına kattığını yorumlar hiç hoş değil.
- sizi asla suçlamadım, sadece sizin genelleme yaparak çok önemli bir markayı suçlamanız... aslında suçlamanız da değil başka saat severlerin bilgi taleplerine acımasızca bu markayı almayın, isviçre saatleri çöptür, v.s. yönlendirmenize tepki gösterdim.
- 1 gün 86.400 saniyedir. ve sizin bahsettiğiniz sapma değerinin oranını hesaplamınızı rica ederim. standart değerleri içindedir.
- tavsiye edilen süreler içinde referans değerlerine ulaşacaktır.

Sürç-i lisan ettiysem affola,
Saygılarımla...
Kullanıcı avatarı
Gqm

Mesaj gurdogan08 » 24 Mar 2014, 21:23

gqm arkadaş sağolun teşekkür ederim şunu söylemek isterim ki ben ilke kez 1000tl saata ödedim büyük bir hevesle bu saati aldım ancak hayal kırıklığına uğradım lütfen söyleyin kullanmış olduğunuz otomatik saatlerin hepsindemi sapma var ve aylık kaç dakakka teşşekkur ederim saygılar.
Kullanıcı avatarı
gurdogan08

Mesaj Gqm » 25 Mar 2014, 19:57

gurdogan08 yazdı:gqm arkadaş sağolun teşekkür ederim şunu söylemek isterim ki ben ilke kez 1000tl saata ödedim büyük bir hevesle bu saati aldım ancak hayal kırıklığına uğradım lütfen söyleyin kullanmış olduğunuz otomatik saatlerin hepsindemi sapma var ve aylık kaç dakakka teşşekkur ederim saygılar.

Sayın gurdogan08,
heves ve hayal kırıklığınızı anlıyorum. Bunun sebebi 1.000 TL vermiş olmanız değil aslında. sizin için otomatik mekanizmanın / saatlerin bizler için taşıdığı değer ve anlamda eşdeğer olmaması. Bir kol saatinin içine sığabilen yüzlerce parçanın ( ve çoğu parçanın milimetrenin yüzde 1 oranında bile hassaslık isteyen) muhteşem bir mekanik mühendislikle birleşmesi ve doğru bakımlarını yaptırdığında onlarca sene (50 - 100...) aynı mükemmellikte çalışabilmesi.... ne pil, ne kuvars ne dijital bir bileşen, v.s. olmadan...
İşte bunlar beni ve bir çok saat severin yanıp tutuştuğu ilkeler, güzellikler ve neticesindeki hayranlık...

Siz de bunları görebildiğiniz zaman bahsettiğiniz saniyeler anlamsız gelecek. Hatta bir ironi yapayım. yukarıda bahsettiğim mükemmellik için nazarlık ta olur. Aynı yaşanmışlık saydığımız çiziklerde olduğu gibi.

Diğer konu; Sahip olduğum saatlerden;
Rolex Submariner / aylık : 150 - 170 sn.
Omega Seamaster 300 M: 120 - 140sn.
Seiko 5: 350 - 400sn.
Steinhart Ocean 44: Alalı 1,5 hafta oldu. 3 kere tam reserv yaptım, boşalttım. 3. gündeyim; 1. gün: 4 saniye ileri, 2. gün 6 saniye geri, 3. gün 3 saniye geri - Şu an böyle. tam bir rejime girsin günlük, haftalık ve aylık ortalamalara bakacağım. Yaşantımıza göre ilk zamanlardaki günlük ölçümler hatalı olur.

Bahsettiğiniz rakamlar (sapma) genel kabuller içinde. Normalde çok daha uzun siüre gerek ama içinizi rahatlatmak için 2 ay sürekli takın, 1 -2 defa doldur - boşalt yapın :lol: 2 ayın sonunda hala daha aşalara inmemiş se, üstadlarımız yönlendirir bir ayar yaptırırsınız.

Lütfen saatinizve mekanizmanızla mutlu olun ve haksız hayal kırıklığınız ile başkalarına yorum yapmayın. Hoşçakalın...
Kullanıcı avatarı
Gqm

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot], ylmaz94 ve 122 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners