TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

500 - 1500 TL Arası Bütçeli Otomatik Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 500 - 1500 TL Arası Bütçeli Otomatik Saat Önerisi

Mesaj Modern60 » 20 Şub 2014, 21:55

Tissot ve Certina arasında kalite farkı CERTINA tarafında ağır basar. Ama burada DS ACTION olarak baktığınız CERTINA ların çoğu pillidir hatırlatırım.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj ErsinGS » 20 Şub 2014, 22:08

Seiko kinetik lerde candır. Benden hatırlatması.
gittigidiyor da uygun fiyatlı bulabilirsiniz...
Kullanıcı avatarı
ErsinGS

Mesaj Modern60 » 20 Şub 2014, 23:01

Kineticlerin de aslında şarjlı pille çalıştığını ve quartz regülasyonlu olduğunu unutmamak lazım. Eğer otomatik düşünülüyorsa...
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Cres » 21 Şub 2014, 03:40

uhpu yazdı:Tissot ve Certina, Swatch Grubu'nun bünyesinde yer alan 2 marka ama açıkçası iki marka arasındaki kalite farklarını bilmiyorum, Certina'yı hiç inceleme şansım olmadı.
Tissot'u marka olarak sevdiğim için, bütçeme uygun saat araştırırken hep Tissot modellerini araştırıp inceledim. Hatta uzun bir süre prs516 ve Powermatic arasında kalmıştım, hatta bir ara bu kararsızlığa Seastar da katılmıştı ama tercihimi prs516'dan yana kullandım.
Bu üç modelin de forumda kullanıcı incelemeleri ve detaylı yorumları bulunmaktadır.
Saatleri mutlaka inceleyerek, koldaki duruşunu görerek almalısınız. Çünkü saatleri yakından incelendiğinizde internetteki görüntülerinden çok daha farklı olduğunu göreceksiniz.
Ben prs'yi diğer modellerden daha çok beğendiğim için tercih ettim.

Çelik veya metal kordon kauçuk veya deri kordona göre bence daha kullanışlı. Seastar'da hem metal hem de kauçuk kordon bulunurken, prs'de kauçuk yok. prs'de hiç kauçuk bir uygulama görmedim.

Hangi marka ve modeli almayı düşünüyorsanız şimdiden hayırlı olsun.

Dediklerinize katılıyorum en doğrusu deneyerek almak olacak. Benim bu saatler arasında beğendiğim saat Certina DS Action Diver Automatic Titanium oldu. :champ: Açıkcası Tissot PRS516 da güzel gözüküyor. Tabi iyi bir inceleme yaptıktan sonra almak istiyorum. Bunun için forumda aradığım kriterlere uygun saat konularına elimden geldiğince bakmaya çalışıyorum.

Çok teşekkür ediyorum.

Sinanist yazdı:Merhabalar,

Sorunuzun kordon cevabı...

Uygun çelik kordon bulmanız çok zor. Fiyatlarda bir hayli pahalı...Orjinalinde çelik alıp başka seçeneklere değiştirmek çok kolay.

Hiç çelik istemiyorsanız çelik harici bir kordon seçin. Çelikte olabilir belki derseniz muhakkak çelik alın.

Şahsen ben bu kadar zor ve pahalı olabileceğini bilmiyordum... Bu iş saç rengi gibi sarışınlar siyaha boyar siyah saçlılar sarıya :)

Saygılar.

Cevabınız için teşekkür ediyorum. Metal kordon olabilir tabi dediğiniz gibi avantajlı ise ve sonradan almak, uydurmak zor ise öncelikli tercihim metal kordon olacaktır. :champ:

Modern60 yazdı:Tissot ve Certina arasında kalite farkı CERTINA tarafında ağır basar. Ama burada DS ACTION olarak baktığınız CERTINA ların çoğu pillidir hatırlatırım.

İlginiz için teşekkür ediyorum. Benim dikkatimden kaçmış Certina DS Action Diver Automatic modellerinin görsellerini ekleyeceğim yerde Quartz modellerinin görsellerini eklemişim. Mazur görün. :roll: Zaten Saat&Saat'te bulunan Certina DS Action modelleri otomatik modellermiş görselleri ve açıklamaları o yönde. Bana Tissot daha bir kaliteli marka gibi geliyordu. İsminin tanınmasından kaynaklı bir durum sanırım. Certina'yı ilk defa duydum diyebilirim. Dediğiniz gibi daha kaliteliyse Certina'ya iyice ısınmaya başladım. :champ:

Modern60 yazdı:Kineticlerin de aslında şarjlı pille çalıştığını ve quartz regülasyonlu olduğunu unutmamak lazım. Eğer otomatik düşünülüyorsa...

Otomatik bir saat düşünüyorum.

Önerilen modellerden farklı olarak önerebileceğiniz herhangi bir otomatik saat var mı? ;)
Kullanıcı avatarı
Cres

Mesaj Modern60 » 22 Şub 2014, 00:17

CERTINA ve ayarında VICTORINOX olabilir...CERTINA DS ACTION AUTOMATIC yada VICTORINOX AIRBOSS serileri mesela..aklıma en önde gelenler...ama VICTORINOX fiyatlarından emin değilim? TISSOT da çok iyi bir marka...üçüncü olarak efsanevi PRS serisinden bir saat olabilir mesela.Efsanevi diyorum çünkü 11 yaşımda bana da bir adet ablam hediye etmişti...hani fotolardaki şu büyük delikli metal bilezikli olandan...her hangi saate karar verirseniz şimdiden güzel günlerle kullanmanızı dilerim..
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj smhhhh » 23 Şub 2014, 00:29

Seiko Superior SSA003

Resim
Kullanıcı avatarı
smhhhh

Mesaj Peeeynir » 23 Şub 2014, 19:37

Ben sızın yerınızde olsam orıent mako ve tıssot vısodate alırdım . Iskonto ile 1.100 lıralara temin ediliyor vısodate. orıent makoda günlük kullanım için çok ideal özellikle mavi kadran olan modeli çok güzel görünüyor.
Kullanıcı avatarı
Peeeynir

Mesaj Modern60 » 23 Şub 2014, 22:17

Doğru, ben de Orient ve Tissot Visodate konualrına katılıyorum. İyi seçimler olabilir. Hatta ORIENT M-FORCE BEAST EL 06001BO yada SEL06002BO ltd edition STI spor saat olarak mükemmeller ve fiyatları da 1250 tl indirimsiz...biraz sıkıştırarak 950 tl civarlarına alınabilirler...mavi modeli dünyada da kalmadığından ancak internetten sipariş edilebilir...
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 141 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners