Sinanist » 18 Şub 2014, 14:44
Hocam öncelikle böyle bir başlık açtığınız için teşekkürler. Bir index yapmaya çalışmışsınız konu çok gerilerde kalmış.
Benim mekanik bölümünde bir çok okuduğum konuda rastladığım bir kullanım problemi veya kusuru var. Bir çok soruna sizde benzer şekillerede cevap vermişsiniz. Yardımcı olmuşsunuz.
Avuç içine vurmak, tamiri basit şeklinde gibi...Bunun gibi yaklaşık 10-20 başlık var. Hatta imal aşamasında o problemin çok kolay çözüleceği yönünde... cevaplarınızı okudum. Genel tasarım hatası. Hatta traktör kullanan birinin saatini düzeltmişsiniz, 7-8 yıl sonra size bakıma gelmiş. Saat canavar gibiymiş...
Genelde kullanıcıların başına şöyle bir problem geliyor:
Saati kullanmıyorlar, saat duruyor, taktıklarında günde 1-2 saat ileri gitme problemi. O zemberek yayının karışması üstüne binmesi, sizin tabiriniz ile pandül üste binmesi. Yanlışım olabilir.
Acaba otomatik saatlerde zemberek iyice gevşeyince bu olaylara daha mı kırılgan hale geliyor? Bir çok kullanıcı saatini düşürmediğini dile getirmiş. İlk takılırken, giyinirken yapılan ani hareketler bile boşalmış zemberekte bu tip sorunları mı oluşturuyor...Yada saatler illaki düşüyor da haberleri mi yok?
Eğer zemberek boşalınca, ufak titreşimlerde bile böyle bir sorun olasıysa otomatik saatleri sürekli kullanmamızı tavsiye eder misiniz? Veya ilk kurulumda daha dikkatli olmayı, zemberek gerilinceye kadar?
Traktör, asfalt delici, kamyon kullanımı gibi sıraşı kullanımlardan bahsetmiyorum.....çok başlık var ve benzeri. (Saat duruyordu, taktım 1-2 saat ileri gidiyor gibilerinden)
Bir çok cevapsız başlıkta var. Aynı benzeri konular, oluşum aynı verilen cevaplar bambaşka... Tabi saat ustaları cevap vermediği için bilinemiyor. (Sizin görmediğiniz başlıklar)... Saat takılmamış, durmuş, takılınca 1-2 saat günde ileri gitmiş....
Şimdiden teşekkürler.
Saygılar.