sedir » 17 May 2010, 16:23
Sayın Forum üyesi arkadaşlar,
Demek ki negatif eleştiri yapmak zor. Az veya çok reaksiyon uyandırıyor ve tartışırken bu işin ucu anaflaksiye kadar gidiyor.
(Anaflaksi ne diye sormayın, google amca yardım eder)
Tartışırken silahlar, tütün, faydalı, zararlı, olmalı, olmamalı konularına girilmesi konuyu dağıtıyor.
Benim vurgulamak istediğim nokta şu ve lütfen orada kalsın istiyorum. Saat güzel bir cihaz. Bunu satarken reklam yapılması günümüzde kaçınılmaz. Reklam yapmanın sayılamayacak kadar yolu var. Bunlardan biri de alakasız başka kişi, kurum, konularla ilişki kurmak.
Bu uygulama reklam sektöründe çok uygulanıyor. Örnek mi? Çok bilinen bir sigara ile özgürlük. macera, atlar, doğa sporları, otomobil sporları çağrıştıran görüntüleri göz önüne getirin lütfen. Ben Formula1'i sever ve izlerim. Kırmızıyı da renk olarak severim. Ama reklam için de olsa bir ürünün gidip de sigarayla ilişkilendirilmesinden hoşlanmıyorum. Burada hoşlanıp hoşlanmamaktan öte bu gibi bağlantıların konuyla önceden hiç ilgisi olmayanların zihnine görünmez izler kazıdığını da düşündüğümden zararlı olduğunu bu tip reklamların yapılmaması gerektiğini de düşünüyorum. Ben Frank Sinatra'yı "Strangers in the night" melodisiyle hatırladığımda memnun ve mutlu olurum. Puro ile değil. Günümüz anlayışında da zararlı maddelerle ünlü kişi ve nesneler arasında bağlantı kurmak teşvik edilecek bir usul değil zaten. Nitekim bu zararlı ilişkilendirme nedeniyle Red Kit yıllar sonra sigarayı bırakmadı mı? Bu nedenle Oris'in yanındaki silaha da tütüne de hayır demiştim. Israr da ediyorum.
Vakit nakittir.