TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vostok Admiralskie 2414 Bakım Önerisi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Vostok Admiralskie 2414 Bakım Önerisi

Mesaj ercangun » 28 Ara 2013, 11:54

2414 mekanizmalı Vostok Admiralskie'm. Bu saati 4-5 yıl önce Juri Levenberg'den eBay üzerinden almıştım. 1990'ların başında üretilmiş. Severek kullandığım ve yıllarca kullanmak istediğim, sevdiğim bir saat.

Son zamanlarda zaman tutması kötüleşmişti. Artık rezervi tüketmeden (20-22 saatte) durmaya başladı (normal rezervi 38 saat). Sesi de bir garip çıkıyor. Sanırım bakıma ihtiyaç var.

Benim özellikle Rus saatleri ile ilgilenen arkadaşlardan ricam; Saatlerinizin tamir-bakımını nerelerde yaptırıyorsunuz, kimleri tavsiye edersiniz?

Cengiz ustam da belki konuyu görüp yardımcı olmak ister :champ:

Resim
Kullanıcı avatarı
ercangun

Re: Vostok Admiralskie 2414 Bakım Önerisi

Mesaj ercangun » 13 Oca 2014, 15:46

Kimse ilgilenmediğine göre moderatörden konuyu silmesini rica ediyorum. Kalabalık etmesin. Herkese teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
ercangun

Mesaj Triton » 15 Oca 2014, 12:58

Fazla özelliği olan bir mekanizma değil. İşini doğru yapan her saat ustası müdahale edebilir. Ancak bakım dışında (yıkama,yağlama, ayar) değişmesi gereken parça varsa belki sorun olabilir. Ayrıca uyumlu olursa Vostok lar için uygun fiyatlara komple mekanizma da satılıyor.

http://forums.watchuseek.com/f54/vostok-caliber-2414-service-notes-very-long-many-pics-226237.html

Cengiz Bey'e özel msg atın. Sanırım yardımcı olacaktır....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Tolgi06 » 15 Oca 2014, 13:13

Bengisaat(Cengiz Usta) mutaka yardımcı olacaktır. Genelde ben Bengisaat'e gidiyorum bu durumlarda, en son bir Citizen Eco-Drive bırakmıştım ve çok da memnun kaldım. Açtığınız başlık muhtemelen gözden kaçmıştır, ben kendi adıma özür dileyeyim,ilk defa gördüm.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj ercangun » 17 Oca 2014, 16:05

Triton ve Tolgi06, cevaplarınız için teşekkür ederim. Cengiz Ustanın yoğun olduğunu bildiğim için özel mesaj atıp meşgul etmek istemedim. Kendisinin Rus saatlerine pek sıcak bakmadığıni da anımsıyorum. Olmazsa İstanbula yolum düştüğünde birkaç ustaya göstermeyi düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
ercangun

Mesaj bengisaat » 23 Oca 2014, 23:29

Konuyu şimdi gördüm ,rus saatlerine sıcak bakmadığım : Şimdiki çin malları gibi fason üretilen ürünleri konusundaki yazılarımdan bu kanıya vardınız sanırım.

Ancak saatiniz bu kategoride değil ,oldukça stabil bir mekanizmaya sahiptir ve bakımları doğru zamanda yapılırsa uzun yıllar çalışır.
Bakımı konusunda acele etmezseniz yardımcı olurum.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj ercangun » 24 Oca 2014, 01:02

Cengiz ustam ilginize teşekkür ederim. Kanaatim konusunda haklısınız.
ÖM'yi cevapladım.
Kullanıcı avatarı
ercangun

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners