Abicim bu kadar olur ya. Icime dogdu bir bakayim burdaki dostlar ne yapiyorlar diyesim geldi bu aksam, Glycine konusu varmis. Hanim Glycine'ci geldi

Cok oldu gerci, birkac konu acmistim burda Glycine saatleri ile ilgili, koprunun altindan cok sular akti, sirketin vakanuvis'i de olduk bu arada. Once saatinle ilgili birkac cumle sonra reklamlar:
Harika bir secim yapmissin, saglik ve sihhatle kullan. Mekanik saatler COSC olmadiklari surece -4 +6 saniye araliginda gunluk sapmalari normaldir. COSC'lar ise -2 + 2 saniyedir. Ben atomik zamana gore yasarim dersen ya turbilon yada quartzlari oneririm,ya da gunesin dogus ve batisina gore yasa, yagmur yagan ve yagmayan gunler.....Dolayisiyla saatinin herhangi bir problemi yok. Gunluk +-10 saniye farkederse, belki magnetized olmustur o zaman saatciye goturebilirsin, o da halleder.
Ayrica mesela geceleri saat kolunda uyumuyorsan, saati cikarip da dinlendirmeye biraktigin pozisyon zaman sapmasinda etkilidir. Mesela Saatin yuzu ust tarafa gelecek sekilde birakirsan zaman kazanir.
Crown ustte kalacak sekilde birakirsan zaman kaybeder.
Saat 3 uzerinde, crown uzerinde dinlendirisen daha cok zaman kaybeder.
Yani senin durumunda saatin zaman kaybettigi icin geceleri takmiyorsan yuzu ustte kalacak sekilde birak. Birde genelde bu aletlerin aliskanliklari 3-4 haftada falan ancak oturuyor. Arabanin motorunun acilmasi gibi huylar vardir ya mekanik seylerin, ondan iste.
1500 Turk dolari cok iyi fiyat bu saat icin. tebrikler. Bende bu saatlerden 4 duzine falan var,vintage, sitemde de sergiliyorum:
www.glycintennial.comFacebookta da yeni bir fan page actim, Glycine Watch SA destekliyor:
https://www.facebook.com/GlycineHeritage( umarim yasak degildir site linkleri vermek , yasaksa lutfen modlar silsin )
tesekkurler,
Emre