TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Glycine Incursore Big Date Geri Kalma

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Glycine Incursore Big Date Geri Kalma

Mesaj strikerbeast » 11 Oca 2014, 21:51

Çok teşekkür ederim. Fiyat konusunda ne düşünüyorsunuz?
1500 tl civarı rakamlar bu saat için iyi bir fiyat mıdır?
çok soru soruyorum ama otomatik saatler konusunda yeniyim mazur görün :)
Kullanıcı avatarı
strikerbeast

Mesaj asymptote » 11 Oca 2014, 22:10

1500 tl bu saat için iyi bir fiyattır..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj ErsinGS » 11 Oca 2014, 23:31

zaman tutması çok başarılı
bence fiyatta iyi
Kullanıcı avatarı
ErsinGS

Mesaj zyk1on » 12 Oca 2014, 02:43

Abicim bu kadar olur ya. Icime dogdu bir bakayim burdaki dostlar ne yapiyorlar diyesim geldi bu aksam, Glycine konusu varmis. Hanim Glycine'ci geldi :)

Cok oldu gerci, birkac konu acmistim burda Glycine saatleri ile ilgili, koprunun altindan cok sular akti, sirketin vakanuvis'i de olduk bu arada. Once saatinle ilgili birkac cumle sonra reklamlar:

Harika bir secim yapmissin, saglik ve sihhatle kullan. Mekanik saatler COSC olmadiklari surece -4 +6 saniye araliginda gunluk sapmalari normaldir. COSC'lar ise -2 + 2 saniyedir. Ben atomik zamana gore yasarim dersen ya turbilon yada quartzlari oneririm,ya da gunesin dogus ve batisina gore yasa, yagmur yagan ve yagmayan gunler.....Dolayisiyla saatinin herhangi bir problemi yok. Gunluk +-10 saniye farkederse, belki magnetized olmustur o zaman saatciye goturebilirsin, o da halleder.

Ayrica mesela geceleri saat kolunda uyumuyorsan, saati cikarip da dinlendirmeye biraktigin pozisyon zaman sapmasinda etkilidir. Mesela Saatin yuzu ust tarafa gelecek sekilde birakirsan zaman kazanir.
Crown ustte kalacak sekilde birakirsan zaman kaybeder.
Saat 3 uzerinde, crown uzerinde dinlendirisen daha cok zaman kaybeder.

Yani senin durumunda saatin zaman kaybettigi icin geceleri takmiyorsan yuzu ustte kalacak sekilde birak. Birde genelde bu aletlerin aliskanliklari 3-4 haftada falan ancak oturuyor. Arabanin motorunun acilmasi gibi huylar vardir ya mekanik seylerin, ondan iste.

1500 Turk dolari cok iyi fiyat bu saat icin. tebrikler. Bende bu saatlerden 4 duzine falan var,vintage, sitemde de sergiliyorum:
www.glycintennial.com

Facebookta da yeni bir fan page actim, Glycine Watch SA destekliyor: https://www.facebook.com/GlycineHeritage
( umarim yasak degildir site linkleri vermek , yasaksa lutfen modlar silsin )

tesekkurler,

Emre
En son zyk1on tarafından 12 Oca 2014, 02:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
glycintennial.com
Kullanıcı avatarı
zyk1on

Mesaj asymptote » 12 Oca 2014, 02:46

zyk1on yazdı:1500 Turk dolari cok iyi fiyat bu saat icin.

Para birimimiz değişti de benim mi haberim yok?.. :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Emre » 12 Oca 2014, 03:07

zyk1on Baselworld esnasında Silvia veya Anita ikisinden biriyle görüşmüştük, adımın Emre olduğunu duyunca bana seni söylemişlerdi. Aşağıdaki başlığa da bak istersen:

viewtopic.php?t=12943
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj zyk1on » 12 Oca 2014, 03:17

Vay harika resimler adas, tesekkurler paylasim icin. Bu sene orada gorusebiliriz. Ben senin basliga geceyim burdan.
Asymptote, hocam lafin gelisi yazdim,para birimimizle ilgili bir sorunum yok:)
glycintennial.com
Kullanıcı avatarı
zyk1on

Mesaj strikerbeast » 12 Oca 2014, 17:42

Zyk1on dediğin gibi zaten son günlerde sapması 1 sn nin altına indi diyebilirim. ilk 2 hafta 3 er saniyelerde fixlenmişti suan sabitlendi sanırım.
Bende saatimi çok severek takıyorum quartz olan diğer 2 saatimi takasım gelmiyor :) Zamanın akışını zevkle izliyorum, otomatik saatlerin gerçekten bir ruhu var.
Bu mekanizma sizce ETA 2896 ın (Standart, Elobrated, Top, Chronometer) hangi versiyonu olabilir?
Mekanizmadaki mavi vidaların dekorasyon dışında mekanizma kalitesinde herhangi bir rolu var mıdır?
Kullanıcı avatarı
strikerbeast

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], recklesstr ve 93 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners