TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Richard Mille RM011 Le Mans vs Patek Philippe 5960P Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Richard Mille RM011 Le Mans vs Patek Philippe 5960P Seçi

Mesaj serhat200 » 01 Oca 2014, 22:06

Bence RM altın yada titanyum :champ:
Kullanıcı avatarı
serhat200

Mesaj hakan1970 » 01 Oca 2014, 23:29

Kesinlikle RM011 .
Yeterince Patek aldınız :thumbup:
Her insan huzur verir...Kimileri gelince , kimileri gidince.
Kullanıcı avatarı
hakan1970

Mesaj mustafacakir » 02 Oca 2014, 01:26

bencede RM001 :champ: :champ: :champ:
Kullanıcı avatarı
mustafacakir

Mesaj SalihY » 02 Oca 2014, 01:34

Bir tanesi de yolda esasında :lol: :champ: :thumbup:

İlk postumda bahsettiğim 3 saate (en önemlisi de Daytona'ya) müşteri bulursam, RM olur herhalde :)

hakan1970 yazdı:Kesinlikle RM011 .
Yeterince Patek aldınız :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SalihY

Mesaj onatozer » 02 Oca 2014, 03:35

PP yerine RM diyeceğim aklıma gelmezdi ama, mevcut PP Ler de goz önüne alınınca hele bir de LeMans in guzel yesil detayları isin icine girince bence kesinlikle RM alınmalı :thumbup:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Ozgur » 02 Oca 2014, 17:35

Benim tercihim kesinlikle bu olurdu :thumbup:

Resim
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Ozgur

Mesaj drk » 02 Oca 2014, 17:44

Saatlerinizi alırken işin yatırım kısmını öncelikli düşündüğünüzü biliyorum. Bu açıdan RM'nin üzücü sonuçlara yol açacağı kesin. Ancak çok üst düzey ve çok az üretilmiş modellerde tersi durumlar oluşuyor. Mesela RM27 ilginç bir şekilde değerini kaybetmiyor hatta artırmaya başladı.

Resim

Yeni modeli de aynı şekilde değerlenebilir bence

Resim

Tabi bunlara ulaşmak hem zor hemde 1.5 milyon TL'den fazla bir miktar verilir mi ayrı mesele :D

Pateke gelirsek, 5270g için enteresan bir durum mevcut, internette sıfır ve 2. el liste fiyatının altına bulmak mümkün ama geçenlerde bir müzayeedede liste fiyatının üstüne satıldı. Nereyi baz almak gerek ben de bilmiyorum ancak ilerisi düşünülürse ne kadar özel üretim=o kadar çok değer kazancı. Bu durumda daha komplike modelleri öneririm, tabi onların fiyatları da malum.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj SalihY » 02 Oca 2014, 18:46

Yatırım olarak düşünüyor vurgusu biraz yanlış. Yatırım olarak düşünmek demek ileride değerlendiğinde satmak demek bana göre :) Benim bir zorunluluğum olmadıkça aldığım saatleri satmak gibi bir niyetim yok. Ama elimdeki saatin zaman içerisinde aldığım zamandan daha fazla değerli olduğunu görmek hoşuma gider, bu da senin dediğin gibi ''Rarity'' olgusu ile mümkün oluyor genelde.

Richard Mille ise Türkiye'de değerini henüz bulamamış bir marka. Ama biz de genelde bir üründe moda olan, daha çok kişinin kullandığı iyi oluyor, iyi olan değil. Audemars Piguet (eskisi kadar olmasa da) şu an o durumda bence. RM'nin ben AP'den daha kalitesiz iş yaptığına inanmıyorum açıkçası.

Richard Mille'i bu yüzden Türkiye'de sıfır almanın çok büyük bir esprisi yok, çok çok temiz çok az kullanılmış saatlerde %40 gibi indirimler rahatlıkla alınabiliyor. Şu an kovalıyorum RM11'de dediğim modelleri, eğer bulabilirsem ve ilk postumda bahsettiğim 3 saati iyi fiyata verebilirsem alacağım :)

Drk yazdı:Saatlerinizi alırken işin yatırım kısmını öncelikli düşündüğünüzü biliyorum. Bu açıdan RM'nin üzücü sonuçlara yol açacağı kesin. Ancak çok üst düzey ve çok az üretilmiş modellerde tersi durumlar oluşuyor. Mesela RM27 ilginç bir şekilde değerini kaybetmiyor hatta artırmaya başladı.

Resim

Yeni modeli de aynı şekilde değerlenebilir bence

Resim

Tabi bunlara ulaşmak hem zor hemde 1.5 milyon TL'den fazla bir miktar verilir mi ayrı mesele :D

Pateke gelirsek, 5270g için enteresan bir durum mevcut, internette sıfır ve 2. el liste fiyatının altına bulmak mümkün ama geçenlerde bir müzayeedede liste fiyatının üstüne satıldı. Nereyi baz almak gerek ben de bilmiyorum ancak ilerisi düşünülürse ne kadar özel üretim=o kadar çok değer kazancı. Bu durumda daha komplike modelleri öneririm, tabi onların fiyatları da malum.
Kullanıcı avatarı
SalihY

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 134 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners