Yatırım olarak düşünüyor vurgusu biraz yanlış. Yatırım olarak düşünmek demek ileride değerlendiğinde satmak demek bana göre

Benim bir zorunluluğum olmadıkça aldığım saatleri satmak gibi bir niyetim yok. Ama elimdeki saatin zaman içerisinde aldığım zamandan daha fazla değerli olduğunu görmek hoşuma gider, bu da senin dediğin gibi ''Rarity'' olgusu ile mümkün oluyor genelde.
Richard Mille ise Türkiye'de değerini henüz bulamamış bir marka. Ama biz de genelde bir üründe moda olan, daha çok kişinin kullandığı iyi oluyor, iyi olan değil. Audemars Piguet (eskisi kadar olmasa da) şu an o durumda bence. RM'nin ben AP'den daha kalitesiz iş yaptığına inanmıyorum açıkçası.
Richard Mille'i bu yüzden Türkiye'de sıfır almanın çok büyük bir esprisi yok, çok çok temiz çok az kullanılmış saatlerde %40 gibi indirimler rahatlıkla alınabiliyor. Şu an kovalıyorum RM11'de dediğim modelleri, eğer bulabilirsem ve ilk postumda bahsettiğim 3 saati iyi fiyata verebilirsem alacağım

Drk yazdı:Saatlerinizi alırken işin yatırım kısmını öncelikli düşündüğünüzü biliyorum. Bu açıdan RM'nin üzücü sonuçlara yol açacağı kesin. Ancak çok üst düzey ve çok az üretilmiş modellerde tersi durumlar oluşuyor. Mesela RM27 ilginç bir şekilde değerini kaybetmiyor hatta artırmaya başladı.

Yeni modeli de aynı şekilde değerlenebilir bence

Tabi bunlara ulaşmak hem zor hemde 1.5 milyon TL'den fazla bir miktar verilir mi ayrı mesele

Pateke gelirsek, 5270g için enteresan bir durum mevcut, internette sıfır ve 2. el liste fiyatının altına bulmak mümkün ama geçenlerde bir müzayeedede liste fiyatının üstüne satıldı. Nereyi baz almak gerek ben de bilmiyorum ancak ilerisi düşünülürse ne kadar özel üretim=o kadar çok değer kazancı. Bu durumda daha komplike modelleri öneririm, tabi onların fiyatları da malum.