TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TW Steel TWA202 Sapma Bilgi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

TW Steel TWA202 Sapma Bilgi

Mesaj dalton16 » 08 Ara 2013, 20:06

Herkese selamlar...

20 gün kadar önce TW steel in twa202 otomatik modelini görüp beğenince aldım. Saatin görünüşü kolda duruşu çok hoşuma gidiyor..:)
günlük sapmasıda + 8-9 sn...mesleğim gereği ( ilkokul öğretmeni) hafta içi sürekli ayakta hareket halindeyim..günde 10 saat kadar dışarıda bulunduktan sonra eve gelip saati kolumdan çıkarıyorum ve sonraki sabaha kadar masada saat 9 aşağı yönde olacak şekilde duruyor. Bu şekilde sapmayı 8-9 sn kadar tespit ettim.

Yalnız hafta sonları ise hiç dışarı çıkmadığım için saat masada olduğu yerde duruyor ve neredeyse 36-40 saat arası koluma takmadım. sadece bir kaç defa elime alıp kurulsun diye salladım..:) ölçüm yaptığım zamanda bu süre içinde 25-30 sn kadar geri kaldığını gördüm. Kolumda iken ileri sapma yapması normalken acaba hafta sonları kullanmadığım durumlarda bu derece sapma yapması da normal midir ?

Herkese iyi akşamlar....
Kullanıcı avatarı
dalton16

Re: TW steel twa202'de sapma

Mesaj asymptote » 08 Ara 2013, 20:19

Öncelikle saatiniz hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.. :champ:

Sorunuza gelince: normalde az kurulu olan saat daha hızlı çalışır, dolayısıyla hafta sonu saatinizin geri kalması değil ileri gitmesi gerekiyor. Saati bıraktığınız pozisyon ve ortam sıcaklığı da önemli elbette. Bu sapmalar normaldir, bunları dert etmeyin sayın hocam.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Re: TW Steel TWA202 Sapma Bilgi

Mesaj dalton16 » 08 Ara 2013, 20:59

teşekkür ederim asymptote...:)

Bu forumda sizlerin yazdığı bilgilerden yola çıkarak 8-9 sn nin normal olduğu kanısına vardım. Ama hafta sonu böyle bi durumla karşılaşınca saat sapıttı herhalde dedim :)...çok fazla dert ettiğim yok çünkü hafta içi kazandığı ilerlemeyi hafta sonu kaybediyor dolayısıyla pazartesi sıfır sapmayla işe başlıyorum :) :) :)...yine de dediğinize göre sanki biraz tuhaf bir durum var gibi...:)
Kullanıcı avatarı
dalton16

Mesaj bengisaat » 08 Ara 2013, 21:40

Saatinizde Otomatik Citizen 8200 kalibre tabanlı bir makina kullanılmış saniye milinin üzerinde bir baskı yayı vardır dolayısı ile zemberek boşalmış olduğunda bu baskı yayı saniye miline olan direncini hissettirmeye başlar.
Dolayısı ile geri kalmasının fazlalaşması normal diyebiliriz.
En son bengisaat tarafından 09 Ara 2013, 03:05 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj dalton16 » 08 Ara 2013, 22:00

cevap için çok teşekkür ederim bengisaat...içim rahatladı diyebiliriz...:) yalnız resmi sitesinde miyota 8215 yazıyordu acaba 8200 ile arasında bir fark var mıdır ?
Kullanıcı avatarı
dalton16

Mesaj asymptote » 08 Ara 2013, 22:28

8215 sadece tarih göstergesine sahipken 8200'da hem gün hem de tarih göstergesi vardır..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj dalton16 » 08 Ara 2013, 22:42

teşekkür ederim asymptote :thumbup:
Kullanıcı avatarı
dalton16

Mesaj asymptote » 08 Ara 2013, 23:03

Rica ederim, miniklerin hocası sorduysa cevaplamak boynumuzun borcu.. ;) :thumbup:
Kullanıcı avatarı
asymptote

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 41 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners