ermansire yazdı:Sonuçta iki markayı değil, bir marka ile ikinci el bir saati kıyaslıyoruz. Ha deyince de FC fiyatına bir JLC bulunmaz. Bu tartışma da abes olur.
Şu ana kadarki deneyimlerime dayanarak 500 altı ve 5000 üstü örneği mantıklı geldi. 5000e kadarki skala'yı o parayı boşuna harcamak olarak anladım ben. 5000'e FC alacağına o parayı koy cebine daha iyisinin ilk taksidi yap şeklinde. Ama örneğin ikinci el bir IWC bakınca da bu bütçeyi ikiye katlamak gerekiyor haksız mıyım?
Iwc nin modeline, kondusyonuna ve biraz da sansiniza kalmis. Uretimden kalkan pilot modelleri daha ucuza ve yaygin olarak bulmak mumkunken, portugese serisi daha pahalidir.
Iwc genel olarak ust segmentte kaliteli bir markadir, fakat fiyat politikasi nedeniyle hakketiginden fazla dusunurum. Ikinci elde uygun fiyatta bir portugese bulsam ciddi dusunurum, ama portofino yada ingeniour serisi ile ilgilenecegimi cok sanmiyorum.
Bir saat alirim omur boyu kullanirim diyebiliyorsaniz, fc nin de marka degeri sizi tamin ediyorsa, ancak o zaman sifir dusunun. Bir baska ipucu, bazi havaalanlarinda fc icin (orn, bruksel, sofia) ciddi indirimler olabiliyor, yuzde elliye varabilen, tabi sadece bazi modellerde.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...