TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Baume & Mercier Classima Yorum ve 5000 TL Bütçeli Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Baume & Mercier Classima Yorum ve 5000 TL Bütçeli Öneri

Mesaj vmetin » 08 Ara 2013, 04:08

Döndünüz dolaştınız benim dediğime geldiniz. Biliyorsunuz bir kaç saat sattım sandıkta duran ve hiç kullanılmamış.
Sıfır garantili visodate 550tl
Sıfır longines grande classique 1250

Sıfır tissot desire 300 ve kullanılmış seikonun 200 liraya yüzüne bakan yok. Bu tür saatleri sıfır alırken çok ama çok iyi düşünün.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj asymptote » 08 Ara 2013, 04:15

Viso'yu sattın mı sonunda :) Ucuza gitmiş, keşke sıfır almasaydım, senden alırdım.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj vmetin » 08 Ara 2013, 04:37

Ben de onu diyorum, sıfır almayın bu tür saatleri.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj Bg17 » 08 Ara 2013, 09:22

ermansire yazdı:Sonuçta iki markayı değil, bir marka ile ikinci el bir saati kıyaslıyoruz. Ha deyince de FC fiyatına bir JLC bulunmaz. Bu tartışma da abes olur.

Şu ana kadarki deneyimlerime dayanarak 500 altı ve 5000 üstü örneği mantıklı geldi. 5000e kadarki skala'yı o parayı boşuna harcamak olarak anladım ben. 5000'e FC alacağına o parayı koy cebine daha iyisinin ilk taksidi yap şeklinde. Ama örneğin ikinci el bir IWC bakınca da bu bütçeyi ikiye katlamak gerekiyor haksız mıyım?

Iwc nin modeline, kondusyonuna ve biraz da sansiniza kalmis. Uretimden kalkan pilot modelleri daha ucuza ve yaygin olarak bulmak mumkunken, portugese serisi daha pahalidir.

Iwc genel olarak ust segmentte kaliteli bir markadir, fakat fiyat politikasi nedeniyle hakketiginden fazla dusunurum. Ikinci elde uygun fiyatta bir portugese bulsam ciddi dusunurum, ama portofino yada ingeniour serisi ile ilgilenecegimi cok sanmiyorum.

Bir saat alirim omur boyu kullanirim diyebiliyorsaniz, fc nin de marka degeri sizi tamin ediyorsa, ancak o zaman sifir dusunun. Bir baska ipucu, bazi havaalanlarinda fc icin (orn, bruksel, sofia) ciddi indirimler olabiliyor, yuzde elliye varabilen, tabi sadece bazi modellerde.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj ermansire » 08 Ara 2013, 12:59

Bg17 yazdı:
ermansire yazdı:Sonuçta iki markayı değil, bir marka ile ikinci el bir saati kıyaslıyoruz. Ha deyince de FC fiyatına bir JLC bulunmaz. Bu tartışma da abes olur.

Şu ana kadarki deneyimlerime dayanarak 500 altı ve 5000 üstü örneği mantıklı geldi. 5000e kadarki skala'yı o parayı boşuna harcamak olarak anladım ben. 5000'e FC alacağına o parayı koy cebine daha iyisinin ilk taksidi yap şeklinde. Ama örneğin ikinci el bir IWC bakınca da bu bütçeyi ikiye katlamak gerekiyor haksız mıyım?

Iwc nin modeline, kondusyonuna ve biraz da sansiniza kalmis. Uretimden kalkan pilot modelleri daha ucuza ve yaygin olarak bulmak mumkunken, portugese serisi daha pahalidir.

Iwc genel olarak ust segmentte kaliteli bir markadir, fakat fiyat politikasi nedeniyle hakketiginden fazla dusunurum. Ikinci elde uygun fiyatta bir portugese bulsam ciddi dusunurum, ama portofino yada ingeniour serisi ile ilgilenecegimi cok sanmiyorum.

Bir saat alirim omur boyu kullanirim diyebiliyorsaniz, fc nin de marka degeri sizi tamin ediyorsa, ancak o zaman sifir dusunun. Bir baska ipucu, bazi havaalanlarinda fc icin (orn, bruksel, sofia) ciddi indirimler olabiliyor, yuzde elliye varabilen, tabi sadece bazi modellerde.

Açıkçası FC slimline moonphase aklımda bile yoktu, Kanyon'da tesadüfen görünce bir koluma takayım dedim ve hoşuma gitti. Markanın diğer modellerini beğenmedim zaten. Niyetim önce bir kahverengi kordonlu dress watch alıp, sonraki dönemde IWC portuguese chronograph ile pastanın üstüne çileği koymaktı. Önce IWC'yi alırsam sonra FC veya BM'nin yüzüne bakmam diye düşündüm :) Önceliği kahverengi saate verdim ben de. Tabii FC ve BM hakkında fazla bilgi sahibi olmadığım için sizlere bir danışayım dedim. Ama anladığım kadarıyla bu saatleri sıfır almayı bir kayıp olarak nitelendiriyor herkes.
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj asymptote » 08 Ara 2013, 13:13

FC için kayıp olur demek biraz kesin bir yargı sanki. Siz beğenmişsiniz o saati, satmayı düşünmeyecekseniz ve fiyatta kolaylık yaparlarsa bence alın..

Pastanın üzerindeki çilekse Portekiz 7 days olmalı bence.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Bg17 » 08 Ara 2013, 21:51

Hele de ust duzey bit iwc almayi planliyorsaniz bence bm fc gibi saatlerden uzak durun, iwc varken hic takmak istemeyeceksiniz. Iwc konusunda asymptote a katiliyorum, 7 days kesinlikle chronoya tercih edilmeli. Eger iki saat almayi planliyorsaniz, bir dress watch un yanina spot bir saat dusunebilirsiniz.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj ermansire » 09 Ara 2013, 00:12

Peki sizden rica etsem Zenith Captain serisi ile IWC Portuguese'i kıyaslar mısınız.
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 141 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners