TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient Day Date SEVOJ003BY Karmaşası

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Orient Day Date SEVOJ003BY Karmaşası

Mesaj tachyon » 27 Kas 2013, 12:38

Rica ederim...
Saati o kadar uzun vadeli kullanacaksanız kullanım şartlarınıza göre dayanım gösterecektir. Orient ve Seiko kendini ispat etmiş iki Japon markası. Mekanik saatler, zamanı geldiğinde bakımını yaptırıp ağır şartlarda kullanmadığınız sürece uzun yıllar hizmet verebilir. Bu kadar uzun müddet kullanacaksanız bütçenizi biraz daha arttırıp çok daha kaliteli marka/model almanızı öneririm.
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj yakob » 27 Kas 2013, 13:42

tachyon yazdı:Rica ederim...
Saati o kadar uzun vadeli kullanacaksanız kullanım şartlarınıza göre dayanım gösterecektir. Orient ve Seiko kendini ispat etmiş iki Japon markası. Mekanik saatler, zamanı geldiğinde bakımını yaptırıp ağır şartlarda kullanmadığınız sürece uzun yıllar hizmet verebilir. Bu kadar uzun müddet kullanacaksanız bütçenizi biraz daha arttırıp çok daha kaliteli marka/model almanızı öneririm.

ilginiz için teşekkür ederim,

biraz uzun olacak ama bazı konularda belirtmek istediğim ve sormak istediğim noktalar var.

10 yıllık kullanım süresi içinde, düşürme vurma çarpma gibi bir şey olmadığı sürece ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim.

22 yıl önce orta okula başladığımda aldığım momentus marka bir saatim var, kasa çapı 30 mm şuan bileğimde bayan saati gibi duruyor, 22 yıllık olan bu saat hala çalışıyor üzerindeki kaplamasında kordonunda göstergelerinde en ufak bir deforme olmadı.

Saatin otomatik olması ile quartz mekanizma olmasının kullanıcıya ne gibi artı ve eksileri olur,

bu iki mekanizma arasında otomatik vites araçla, düz vites araç arasındaki gibi çok büyük farklar ve kullanıcıya büyük avantajları mı var yoksa bu iki mekanizma arasında elektronik park freni ile klasik el freni arasındaki gibi bir fark mı var ?

1.000 TL bütçem var, belki artı 200 - 250 tl daha koyabilirim

bir çok saati inceledim ama istediğim tarzda bulabildiğim bir kaç model var bunlardan biriside bahsi geçen orient.

Saat satışı yapan sitelerin hepsini inceledim her türlü saate baktım,

bütçemi aşmayan benim bulabildiğim bir kaç model var bunlardan birisi bahsi geçen orient diğeride swiss military nin aşağıdaki saati.

http://www.ersasaat.com.tr/urun/swiss-military-06-5213-04-007/

Resim[/quote]

yaşımdan dolayımıdır bilmiyorum ama, saatin içinde çok fazla fonksiyon olduğu zaman hiç sevmiyorum,

hoşuma giden modeller ise Rolex Omega gibi markalarda var ama onları alma imkanım yok zaten.

rolex dayjust,
Rolex date day
Omega seamaster
grand seiko
bu serileri çok seviyorum, ama bunlar beni çok aşıyor.

bütçeme uygun bu tasarım çizgisine sahip orient dışında bir marka bulamadım, sizin tavsiye ettiğiniz bir marka model var mı ?
Kullanıcı avatarı
yakob

Mesaj Erdem35 » 27 Kas 2013, 13:53

swiss legend ı boşverin... onun yerine 1200-1350 civarı bulabileceğiniz ve kalitesiyle sizi üzmeyeceğini düşündüğüm Certina DS Action Diver modelini öneririm....

Resim
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj yakob » 27 Kas 2013, 14:06

Erdem35 yazdı:swiss legend ı boşverin... onun yerine 1200-1350 civarı bulabileceğiniz ve kalitesiyle sizi üzmeyeceğini düşündüğüm Certina DS Action Diver modelini öneririm....

Resim

cevabınız için teşekkür ederim ama kasa çapı olarak 43 mm yazıyor

benim bileğime max 40 mm olması gerekiyor, hatta bazı markalarda 40 mm olmasına rağmen bileğimde kaba duruyor

benim için en ideal ölçü 38 mm.

yukardaki swiss de bileğime büyük gelecek,

bileğime tam oturan bu tarz saat sadece omega seamaster ın bayan lar için ürettiği var, boyut olarak 38 mm tabi o saate verecek kadar param yok.
Kullanıcı avatarı
yakob

Mesaj Erdem35 » 27 Kas 2013, 14:18

o zaman 22 yıl önceki momentus saatinizi hala sağsalim bu günlere getirdiyseniz, başlıktaki orient modelini 50 yıl kullanırsınız :thumbup: bence sevdiyseniz alın derim :thumbup: :thumbup: hem bende bu güne kadar herhangi sahte bir orientte rastlamadım.... orjinalliği konusunda şüphe etmenize gerek yok :thumbup: :thumbup:
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj tachyon » 27 Kas 2013, 14:23

Merak ettiğiniz hususlarda forumda arama yaparsanız cevapları bulabilirsiniz ben size kısaca yardımcı olayım. Günümüzde kol saatleri mekanik veya quartz diye ikiye ayrılıyor. Mekanik saatlerde kendi içlerinde kurmalı ve otomatik diyerek ikiye ayrılır. Mekanik saatlerde quartz saatlerde olduğu gibi elektronik devreler,chip ve pil bulunmaz, zamanı belirleyici olarak quartz kristalinin titreşiminden almaz. Bu yüzden quartz dediğimiz pilli saatlere nazaran daha dikkatli kullanılmalıdır.

Bu açıdan bakıldığından üzerinde bulunan mekanizma ve işçilik çok daha önem taşır. Pilli saatlerin üretim süreçleri ve maliyetleri mekaniklere göre çok daha düşüktür. Düşük maliyet yüksek fiyat ne yazık ki günümüzde quartz saatlerde görmek istemediğimiz bir gerçek. Bu saatlerde fiyatın yüzde 70-80'i markaya gidiyor. Saat forumda mekanik saatlere olan ilginin sebebi bu yüzdendir. Üretim süreçleri meşakkatli, uzun yılların kendini ispat etmiş tecrübesi, mekanik saatlere olan ilgiyi arttırıyor. Pilli saatlerin otomatik/mekanik saatlere göre daha hassas zaman tutma ve karmaşık olmadığı için de, daha sağlam mekanizma gibi avantajları var.

Anladığım kadarıyla siz dresswatch diye tabir ettiğimiz daha klasik saatlere ilgi duyuyorsunuz. Bütçeniz fena sayılmaz. Tissot, Hamilton, Mido, VSA, Certina gibi Swiss made, nispeten düşük fiyat fakat yüksek kaliteli saatlere yönelin. Yurtdışından alma imkanınız varsa ebay yada Amazon'da bütçenize uygun saatler bulabilirsiniz. Aşağıda sizin için Amazonda yaptığım Hamilton aramasından faydalanabilirsiniz. Soldaki seçenekleri kullanıp istediğiniz marka ve model numarasını arattırarak Türkiye fiyatları ile karşılaştırabilirsiniz. Kolay gelsin...

http://www.amazon.com/s/ref=sr_nr_p_89_0?rh=n%3A377110011%2Ck%3Ahamilton+watches+men%2Cp_89%3ATissot%7CHamilton&bbn=377110011&keywords=hamilton+watches+men&ie=UTF8&qid=1385550766&rnid=2528832011
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj Tolgi06 » 27 Kas 2013, 14:25

yakob yazdı:
Erdem35 yazdı:swiss legend ı boşverin... onun yerine 1200-1350 civarı bulabileceğiniz ve kalitesiyle sizi üzmeyeceğini düşündüğüm Certina DS Action Diver modelini öneririm....

Resim

cevabınız için teşekkür ederim ama kasa çapı olarak 43 mm yazıyor

benim bileğime max 40 mm olması gerekiyor, hatta bazı markalarda 40 mm olmasına rağmen bileğimde kaba duruyor

benim için en ideal ölçü 38 mm.

yukardaki swiss de bileğime büyük gelecek,

bileğime tam oturan bu tarz saat sadece omega seamaster ın bayan lar için ürettiği var, boyut olarak 38 mm tabi o saate verecek kadar param yok.

Certina'yı 2-3 ay kullandım. Bileklerim ince olmasına rağmen kasa formu sebebiyle çok rahat ederek kullandım. Bende 40 mm tercih ederdim ama bazı saatlerin kasa yapısı kolda çok rahat etmesini sağlıyor.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj raven » 27 Kas 2013, 19:04

yakob yazdı:
tachyon yazdı:O saatin sahtelerini yapmak için kimse uğraşmaz. Sahte saat üretenlerin en çok üzerinde durdukları husus markadır. Saat sahte olsa, adam datejust homage saat yapmış üzerine Orient'mi yazar yoksa Rolex'mi? Zaten aldıktan sonra bir saatçiye gösterirseniz üzerinde inhouse Orient mekanizma olduğunu görürsünüz. Bu ürünler Karpa yada başka ithalatçının saatleri, garanti verdikten sonra firması önemli değil.

cevabınız için teşekkür ederim,

bu saati alırsam uzun yıllar kullanabilir miyim ?

Orient malzeme kalitesi nasıldır ? Bir kaç sene sonra kaplaması falan çıkar mı ? Deforme olur mu ? indekslerdeki taşlarda gevşeme düşme vb gibi sorunla olur mu acaba ?

Saati en az 10 yıl kullanmak istiyorum.

10 yıl mı? torununuza bile bırakırsınız yeter ki özenli kullanın :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] ve 127 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners