tachyon yazdı:Rica ederim...
Saati o kadar uzun vadeli kullanacaksanız kullanım şartlarınıza göre dayanım gösterecektir. Orient ve Seiko kendini ispat etmiş iki Japon markası. Mekanik saatler, zamanı geldiğinde bakımını yaptırıp ağır şartlarda kullanmadığınız sürece uzun yıllar hizmet verebilir. Bu kadar uzun müddet kullanacaksanız bütçenizi biraz daha arttırıp çok daha kaliteli marka/model almanızı öneririm.
ilginiz için teşekkür ederim,
biraz uzun olacak ama bazı konularda belirtmek istediğim ve sormak istediğim noktalar var.
10 yıllık kullanım süresi içinde, düşürme vurma çarpma gibi bir şey olmadığı sürece ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim.
22 yıl önce orta okula başladığımda aldığım momentus marka bir saatim var, kasa çapı 30 mm şuan bileğimde bayan saati gibi duruyor, 22 yıllık olan bu saat hala çalışıyor üzerindeki kaplamasında kordonunda göstergelerinde en ufak bir deforme olmadı.
Saatin otomatik olması ile quartz mekanizma olmasının kullanıcıya ne gibi artı ve eksileri olur,
bu iki mekanizma arasında otomatik vites araçla, düz vites araç arasındaki gibi çok büyük farklar ve kullanıcıya büyük avantajları mı var yoksa bu iki mekanizma arasında elektronik park freni ile klasik el freni arasındaki gibi bir fark mı var ?
1.000 TL bütçem var, belki artı 200 - 250 tl daha koyabilirim
bir çok saati inceledim ama istediğim tarzda bulabildiğim bir kaç model var bunlardan biriside bahsi geçen orient.
Saat satışı yapan sitelerin hepsini inceledim her türlü saate baktım,
bütçemi aşmayan benim bulabildiğim bir kaç model var bunlardan birisi bahsi geçen orient diğeride swiss military nin aşağıdaki saati.
http://www.ersasaat.com.tr/urun/swiss-military-06-5213-04-007/
[/quote]
yaşımdan dolayımıdır bilmiyorum ama, saatin içinde çok fazla fonksiyon olduğu zaman hiç sevmiyorum,
hoşuma giden modeller ise Rolex Omega gibi markalarda var ama onları alma imkanım yok zaten.
rolex dayjust,
Rolex date day
Omega seamaster
grand seiko
bu serileri çok seviyorum, ama bunlar beni çok aşıyor.
bütçeme uygun bu tasarım çizgisine sahip orient dışında bir marka bulamadım, sizin tavsiye ettiğiniz bir marka model var mı ?