TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Edox Rezaleti / Pil Değişimi ve Basınç Testi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Edox Rezaleti / Pil Değişimi ve Basınç Testi

Mesaj 50promil » 11 Kas 2013, 09:56

klasik türkiye ve bayii muhabbeti.diğer aletlerde alışmıştık ama burada da olması ilginç.
Kullanıcı avatarı
50promil

Mesaj raven » 12 Kas 2013, 12:03

Triton yazdı:Arka kapağı doğru biçimde açılıp kapatılmış, kapak ve contalarına hasar verilmemiş veya doğru conta kullanılarak silikonlanmış bir saat için, pil değişimi sonrası basınç testi bence gereksiz.

Eğer su alma basıncının sınırlarına uzanan özellikli aktivitelere katılmayacaksanız.

Kaldı ki bu testin nasıl bir aletle ve ne şekilde yapıldığı da önemli.

Duş, el yıkama ve yüzme gibi aktiviteler yukarıda tarif ettiğim şekilde işlem görmüş eski saatlerimde dahi bir sorun yaratmıyor.

Yeter ki hasarsız olsun ve doğru işlem yapılsın.... Hatta bazı seiko 5 ler elime geçiyor. En az 35 yıllık. Bakım vb hak getire. Conta contalıktan çıkmış. Bu durumda dahi yalnızca merkezleme ringi civarında cüzi pas gördüm. Mekanizmaya girmemiş.

Bu nedenle iyi markalarda kolay sorun çıkacağını sanmam....

test istememdeki asıl sebep açma kapatma vs. işlemlerin doğru biçimde yapılıp yapılmadığını kontrol edebilmek için. müşteriye yaklaşımlarını zaten anlatmıştım ve sınıfta kaldılar. bir daha edox mu ASLA!
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj raven » 12 Kas 2013, 12:07

50promil yazdı:klasik türkiye ve bayii muhabbeti.diğer aletlerde alışmıştık ama burada da olması ilginç.

satana kadar müşterinin önünde takla atıp olmadık maymunlukları yaptıktan sonra iş satış sonrası hizmete geldiğinde burunlarından kıl aldırmamaları kurumsalaşamamış (ya da bunu kağıt üzerinde yapmayı becerebilmiş) ve işi sadece ürünün kalitesine bırakmış yurdum firmalarının kınıyorum.
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj asymptote » 12 Kas 2013, 13:19

Edox daha önce Türkiye piyasasına girmiş fakat pek itibar görmemişti. Şimdi yeni bir distribütör (Mey Saat) ile tekrar bunu denediler ancak bu mantıkla giderlerse yine başarılı olamayacaklar..

Saat araba gibidir, kaliteli servisi ve yedek parçası olmayan saati almayın/aldırmayın bence..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Triton » 12 Kas 2013, 13:29

Sevgili dostlar,

Yurdum firmaları demekte haklısınız da yurdum insanı hiç demiyorsunuz.

Teknolojiden habersiz, kullandığı ürünü yeterince incelemeyen, yaptığı yanlışlarla zarar veren sonra da garanti talep eden tüketici de ne yazık ki bu firmaların duyarsızlaşmasına neden oluyor.

Geçen gün havaalaınından dönüşte zaman kazanıyormu diye Marmaray a bindim.

Ancak pazar sabahı olmasına rağmen akıl almaz bir kalabalık ve içlerinden birisinin metrodan istasyona giden otobüsde yaptığı tlf konuşmaları,

Laa A.... gel laa seni karşıya geçireyim,

Tlf daki herhalde nasıl olacak diyorki, cevap

Beleş laa beleş gel laa M... te de H.... de söyle, gidip gelelim. Beleş laaa beleş.....

Adama bakıyorsun, orta yaşlarda düzgün kıyafetli ve ortalama görünüşde birisi

Şimdi böyle bir müşteriyle muhatap olan satıcının yerine kendini koy. İnsan da heves mi kalır?
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj raven » 12 Kas 2013, 16:16

ben sattığı ürünün özelliklerinden habersiz çok satıcı gördüm. hele ki edox gibi bir marka Türkiye'de yerlerde sürünüyor. bayileri sattıkları saatten habersiz. hoş mey saatte çok haberli değil. ayrıca bir marka ürünün imajı ile müşteri kalitesi dengesini kuramayacaksa şapkasını önüne koyup düşünmelidir.

ah o yurdum insanı ahh. köyden gelip de şehir kültürü alamamış ve köy kültürünü şehirde yaşamaya devam etmeye çalışan ve bundan da gurur duyan gelişmeye kapalı insanımız ahhh. kim bilir o marmarayı nasıl bir düşünceyle kullanıyor.

bu arada marmaray bir kentleşme projesi iken saat firmalarının faaliyetleri ticaridir bu sebeple kendilerine çeki düzen vermeliler.
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj Triton » 12 Kas 2013, 20:17

Şimdi bu saatle ilgim yok. Bu nedenle yorum yapmam gereksiz olur. Ama bizde bir iş yaparken önemli olan sistemi ya da kaba deyişle tezgahı kurmaktır.

İşi bilenle tezgah kuranlar aynı adamlar değil. Burada forumu tararken dikkatimi çekti, Ankara da yere göğe sığdırılamayan saat ustası nın İstanbul da ki kardeşi AVM lerde açtığı yerlerde 150 Tl ya pil takıyor. Saatine göre para alıyor. Kimse de yahu bu nasıl iştir arkadaş demiyor. Çünkü diyebilmek için ne yapıldığını anlamak lazım.

Adamlar ticaret peşindeler hizmet değil. Asgari ücretle 7 gün saatçi dükkanlarında ve buralarda çalışan genç insanlardan ne performans beklenebilir.

Bu işin ironisi şu ki işi bilen ve hizmet verende büyüyemiyor ve para kazanamıyor. Bu ekonomik bir izah gerektirmektedir.

Aslında iyi markalarda dahi bilinçli müşteri profili oldukça sınırlı.

Örneğin yıllardır otomatik saat kullanırım, mekaniğe ve elektroniğe düşkünümdür, kendimde dahi ne kadar eksik olduğunu konunun içine detaylı girince gördüm.

Dolayısı ile işin şov kısmı teknik kısmına göre daha farklı.

Sattığınız ürün ve verdiğiniz destek kadar bunu nasıl yaptığınız ve sunduğunuz önemli. Her satıcının onlarca değişik markadaki saati her özelliği ile bilmesi mümkün değil. Kaldı ki bunu talep edenlerin de seviyesi tartışmalı.

Bu iş bir tür teknik kültür seviyesini gerektiriyor. Gerçek hobici ve meraklı bu kültüre belli oranlarda sahiptir. Ancak bunu her müşteriden ve aslında herhangi bir mal satmak yerine saati tercih eden tüccarlardan beklemek mümkün olmuyor.

Ve imaj her şeyin önüne geçiyor. Bu yalnız az bilinen markalar için değil özellikle bizim gibi ülkelerde çok bilinir markalar için de geçerli.

Yani laa diye konuşanları ve bedavacıları çok da garipsememek lazım, bu bir takdir etmek ve değerini kestirebilmek yeteneğidir ki bizlerde eksik....

Bence sonuç bu.....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Punch » 12 Kas 2013, 21:06

Geçmis olsun .Raven durumunuz can sıkıcı, fakat sonra duzelmesine ve garantisi bitse dahi iyi bir usta buldugunuza sevindim. Mrbars ingilizce yazmaniza acayip kızıyorum. ayrıca ucuz giyinen ve kötü türkçe konusan insanların zarari bana audi a8 e binenlerden daha az olmuştur. Yemisim dış gorunuse bakanlari koyde selam ver gec sofralarina yemek ye
Kişinin lafına bakilmaz aynası iştir.
Kullanıcı avatarı
Punch

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 33 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners