TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hi-End Televizyonlar Bilgi ve Öneri

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Hi-End Televizyonlar Bilgi ve Öneri

Mesaj MelihGS » 22 Eki 2013, 17:18

Soylendi mi bilmiyorum ama cok fazla arastirmistim bu konuyu. Su an goruntu kalitesi olarak (gercek goruntuye yakinlik) ve siyahlari gosterme kalitesi olarak en ustun TV (yeni 4Klari bilmiyorum onlar haric) Panasonic VT60 serisi plazma.
Kullanıcı avatarı
MelihGS

Mesaj Kalpaklı » 22 Eki 2013, 21:19

LED / LCD teknolojisi/patenti Sharp'a ait
Sharp Japonya da yaklaşık %60 pazar payına kadar çıkabiliyor

Samsung / LG gibi Kore/Çin kökenli markalar patent ihlal etmeseler bu kadar büyüyemezlerdi. Samsung milyon USD cezalar ödüyor bu konuda. Japon kökenli firmalar patent konusunda rakiplerine karşı saygılı

Loewe panellerini Sharp'tan alıyordu, eğer durumu değişmediyse batmak üzere/battı batacak, geçenlerde bizim boyalı medyaya da çıktı bu konu

BO taaaa ne zaman söyledi, ben en son teknolojinin değil üst düzey kalite ve sorunsuzluk peşindeyim diye

eğer üst uç hightech televizyon peşindeyseniz : Sharp, Toshiba ve belki Sony ama distrübütorler ne yazık ki iyi modellerin hepsini getirmiyor. Kime seçtiriyorlar bilemiyorum
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir / Eski kullanıcı adı Flieger
Kullanıcı avatarı
Kalpaklı

Mesaj fsinan » 22 Eki 2013, 22:03

Dostum gerçek siyah ve gerçek renkler istiyorsan Panasonic Neo Plazma TX-P65VT60. Yahut bu seriden aklına uyan. En alt modeli bile çok iyi.

Showroom'larda showroom modunda renkleri pörtletilmiş LED TV'lere kanma. Enerji tüketimi yüksek diyenlere bakma, yılda 30-50TL'den kimseye birşey olmaz. Parlıyor diyenlere gül geç çünkü artık çift kaplamalı LED modelleri de muzdatip. Bulutlanma, ışık sızması, düzgün dağılmayan ışık vs gibi ıvır zıvırlarla uğraşmazsın, yandan aydınlatma, çerçeveden fırtlatma bilmemne zırvalarını at bir kenara. En kralı Sharp Aquos ile yapılan siyah testi ve gece film izleme testi var, insanlar showroom'da seçtikleri LED tv eve gelince pencereden gelen ışıkla, parlaklığı düşürünce FULL HB blueray filmi izlerken karşılaştırınca %90'ın üzerinde neo plazma daha iyi demişler. Olay çok açık, üreticiler çok ucuz teknolojiyi kakalıyorlar. LED TV ile hiçbir zaman plazma kalitesi yakalanamaz.

Şimdiki aklım olsaydı kesinlikle LED TV almazdım. Çok pişmanım.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj mehmetalpcan » 22 Eki 2013, 23:46

sağlık açısından da plazma tv,yalnız samsung servisi bir adım önde gibi sonuç olarak plazma yerine led tv aldığım için pişmanım.
içki bütün kötülüklerin anasıdır Hz Muhammed SAV.
Kullanıcı avatarı
mehmetalpcan

Mesaj ZubFB » 23 Eki 2013, 09:42

panasonic neo plazmalardan biri.
mümkünse en pahalılardan biri :)
Kullanıcı avatarı
ZubFB

Mesaj avsu07 » 23 Eki 2013, 10:50

Plazmalar iyidir hoştur ancak akşam ışıkları kapatıp filim izleyecekseniz muhteşemdir. Gün ışığında ve özellikle ışık karşıdan geliyorsa televizyondan keyif alayım demeyin. Aşırı elektrik tüketimleri de cabası. Aldığınız ilk ay azami ihtimam göstermezseniz ekran yanması denen olayla karşılaşmanız yüksek olasılık. İlk ay televizyonu açık unutup yatarsanız daimi bir kanal logonuz olabilir.

Ben Samsung'un 8500 serisinden 55 inç olanı kullanıyorum. Alırken çok araştırdım, Sharp'ın iyi serileri ABD ve Japonya dışına pek çıkmıyor hele ülkemizde hiç bulunmuyor. Sharp iyidir diye almaya kalkarsanız muhtemelen en alt serilerini almış olursunuz. Sony şu anda biraz geriledi. 2011 serileri muhteşemdi ancak şu anki serileri 2011 serilerinin gerisinde.

Plazma almaya niyetlenmiştim ancak istediğim seri memlekette olmayınca, gündüz çok fazla televizyon izlendiğini de hesaba katarak Samsung'un en üst seri televizyonunu aldım. Bir üst seri olan 9000 serisinde sadece 4k televizyonlar var ve 4k televizyon yayını, hatta 4k sinema filmi bile hali hazırda yokken almanın bir mantığını göremedim. 4k teknolojisinin yaygın kullanımı ancak 4-5 seneyi bulur. O zamana kadar ben televizyondan sıkılacağımdan kaşıntı tutacak ve yeni televizyon almaya bakacağım. Boşuna kullanamayacağım özelliğe para vermeyeyim deyip 8500 serisinden almıştım. Memnunum tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
avsu07

Mesaj Archimed » 23 Eki 2013, 13:15

Bizim evde televizyon yaklaşık sabah 07:30'dan akşam 00:00-00:30'a kadar falan açık kalıyor. Gündüz ağırlıklı olarak çocuk kanalları, eşimin zevkine uygun programlar falan oluyor. Arada dvd falan seyrediyoruz. Emektar 32 inç lcd Philips'ten memnun olmama rağmen daha büyük ekranlı ve biraz da havalı olan; her yerde karşımıza çıkan modeller dışında bir televizyon arayışındayım.

Yeni nesil plazmalar hakkında detaylı bilgim yok; ancak ilk çıkan plazmalarda, televizyonun ömrünün plazmadaki gaza bağlı olduğunu, dolayısıyla belirli bir kullanım süresi sonunda gazın azalması nedeniyle televizyonun da miyadını tamamlayacağı konusunda bilgim vardı. Diğer taraftan likit bazlı lcd televizyonların daha düşük radyasyon yayması da benim gözümde lcd'yi öne çıkartıyordu. Yeni nesil plazmaların elektrik tüketiminin düşmüş olması nedeniyle yılda elektrik tüketiminin yılda 100 TL'ye kadar artabilme olasılığı (lcd'ye göre) benim için önemli değil.

4k olayını da şu nedenle düşünüyorum. Teknoloji hızla ilerliyor; bu yıla ait yeni teknoloji 1 yıl sonra aktif olarak kullanılıyor. Şu an aktif 4k desteği olmasa bile; 1-2 yıl içerisinde "iyi ki 4k teknolojisini tercih etmişim" demek de söz konusu.

An itibarıyla gözlemlediğim kadarıyla öneriler Sharp'ın üst modelleri ve Panasonic Neo Plasma üzerine yoğunlaşıyor.. Bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Kalpaklı » 23 Eki 2013, 15:56

Panasonic Plazma bende de var, akşam/gece film seyretmek denildiği gibi çok zevkli, siyahlar tam siyah (bilim kurgu, Kate Beckinsale@Underworld muhteşem oluyor :) Ama kötü haber Panasonic Plazma dan vazgeçebilir. cnet.news.com da haberi vardı

Panasonic plazmalarda son seri standart plazmalardan daha düşük enerji tüketiyor. Gölge kalma durumu minimize edilmiş durumda, panel ömrü daha yüksek

Paran varsa ve bulabilirsen üst seviye Sharp almalısın
Bu arada mutlaka ama mutlaka Full Led panel seçersen iyi olur
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir / Eski kullanıcı adı Flieger
Kullanıcı avatarı
Kalpaklı

Önceki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners