TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Saatlerde Kadran Kısmında Basıklık

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Saatlerde Kadran Kısmında Basıklık

Mesaj fsinan » 03 Oca 2013, 14:56

E iyi de düz kesik olsa daha mı iyi Adam ne güzel yumuşak bir hava katmış, bence çok güzel :thumbup:
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj FatihGS » 03 Oca 2013, 15:02

Benim subın merkezinde de bahsedilen ovallik var fakat milgaussda böyle birşey yok. Benim anladığım sub için böyle bir tercih sözkonusu
Kullanıcı avatarı
FatihGS

Mesaj Hsnmrycl » 05 Oca 2013, 17:01

Yeri burası mı bilmiyorum ama benim seiko'da da yok :D
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj Triton » 30 Nis 2013, 01:14

Ben 2001 üretimi bir Submariner kullanıyorum. Saatçi lupuyla ve ışık altında dikkatle inceledim böyle bir şey söz konusu değil.

Yalnız ışık altında yansıma oluyor ve böyle bir etki yapıyor. Ayrıca öyle bir ovalliği, kolların merkezi altında kalıyor, nasıl tespit ettiniz anlayamadım.

Rolex in ne çok seveni olduğu hemen anlaşılıyor, sizlere birer Vostok verelim, böyle sorunlarınız olmaz... :champ:

Hsnmrycl, şu Vostok da bir türlü tarih atlatmayı beceremedim. Kendimden şüphe edeceğim. Şu işin püf noktası nedir? Kurma işinden garip bir zevk bile alıyorum ancak tarih tarafı bir alem. Tepe ye zarar vermeyeyim diye fazla kurcalamak istemiyorum.

Arkadaşların belirttiği gibi denedim. Olmuyor. Adeta Rubik küpü. Çevir çevir dur. Bu Rusların teknik zekalarına bayılıyorum...
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj mvurucu » 02 Eki 2013, 09:45

Ben dün gece farkettim daha önce bu başlığa göz atmıştım, aklıma geldi bizim forumda bu konu konuşuldu diye sabah ilk iş okudum tüm mesajları

benim ex II de de var aynı bombe( ya da bombe görünümlü ışık oyunu)

sanki kolların takılı olduğu yerde tam merkezde içe doğru bir eğim var gibi..ama hata olamayacak kadar kusursuz görünüyor,
ben çıplak gözle incelediğimde ışık oyunu olduğunu düşünüyorum çünkü yaklaşık 30 derecelik bi açıyla bakınca belli olan eğim nedense daha sonraki hiç bi açıda bakınca kendini göstermiyor...
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj raven » 03 Eki 2013, 01:39

ışık oyunu değil. kalıp ile ilgili bir durum. kesme kalıbı ile o delik ve pencereler açılıyor ve belli bir kesimden sonra kalıp zamanında bilenmez ise çıkan parçalarda önce mikrometrik sonra da milimetrik hatalar çapaklanmalar olur. fakat bu şekilde çıkan parçalar firmanın kalite yönetimi kapsamında ya ayıklanır ya da montaja gider. firmanın bunu hata olarak görüp görmemesine bağlı.

sony tv almıştım alttan geçen kayar yazılar ortaya geldiğinde küçülüyordu sony bizim standartlarımız içinde dedi ben de benim standartlarımın içinde değil diyerek iade etmiştim.
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj mvurucu » 03 Eki 2013, 16:17

Bu konuyla ilgili biraz yabancı forumları okudum, açıkçası merak eden, nedeni ile ilgili farklı fikirler savunan ve daha önce farketmeyip konuyu okuduğunda farkedenler var:)

bazı modellerde olup bazılarında olmaması kalıp ve kesim ile alakalı değil kullanılan malzeme ile ilgili
sub ların pek çok versiyonunda bu "dimple" varken datejust larda yok

ben de ex2 ye bakarken farkettim
yorumlara baktığımda daytonada da yok...

modellerin dial larında kullanılan malzemenin yüzey gerilimi ile alakalı bir konu(imiş)

kadranın boyandığı enamel boya (güneş ışığına dayanıklılığı rengini uzun süre koruması artı yönleriyken sanırım yüzey gerilimi nedeniyle belli noktalarda bu görünümde olması eksi yönü)

sadece dial ın merkezinde kolların takılı olduğu yerde değil, dial ın kenarlarında ve tarih çerçevesinde de aynı görünüm var
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj raven » 03 Eki 2013, 17:19

sevgili mvurucu kesme kalıpları malzemenin cinsine göre yapılır ve vuruş gücü de yine buna göre ayarlanır. Örneğin 1 tonluk presle kesilmesi gereken parça 2 tonluk presle kesilirse ya da tersi olursa parçada deformasyonlar meydana gelir. Bir önceki mesajımda da kalıplara ilişkin bir kaç bilgi de vermiştim. Kalıplar yapılırken ve parça seçilirken bu yüzey direncinin göz önüne alınması gerekir. Demek ki eşek yüküyle para da saysak markalar bu tür detaylara pek de aldırış etmiyor.
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners