TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Rolex Saatlerde Kadran K覺sm覺nda Bas覺kl覺k

Saat Mekanizmalar覺 ve Teknik Bilgiler Konusunda Payla覺m B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Mekanizmalar覺 B繹l羹m羹nde Bir癟ok Mekanizma reticisi Firman覺n Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detayl覺 Fotoraflar覺 ile Ulaabilirsiniz. Ayr覺ca Saatlerde Kullan覺lan Teknolojileri A癟覺klayan Detayl覺 Bilgilendirme Konular覺n覺 Okuyabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Saatlerde Kadran K覺sm覺nda Bas覺kl覺k

Mesaj fsinan » 03 Oca 2013, 14:56

E iyi de d羹z kesik olsa daha m覺 iyi Adam ne g羹zel yumuak bir hava katm覺, bence 癟ok g羹zel :thumbup:
"Money has no owners, has spenders". -Omar嚜
Kullan覺c覺 avatar覺
fsinan

Ya: 50
Kay覺t: 11 Mar 2010, 17:35

Mesaj FatihGS » 03 Oca 2013, 15:02

Benim sub覺n merkezinde de bahsedilen ovallik var fakat milgaussda b繹yle birey yok. Benim anlad覺覺m sub i癟in b繹yle bir tercih s繹zkonusu
Kullan覺c覺 avatar覺
FatihGS

Kay覺t: 21 May 2012, 22:30

Mesaj Hsnmrycl » 05 Oca 2013, 17:01

Yeri buras覺 m覺 bilmiyorum ama benim seiko'da da yok :D
繹d tengri aysar; kii ogl覺 kop 繹lgeli t繹r羹mi.
Kullan覺c覺 avatar覺
Hsnmrycl

Ya: 41
Kay覺t: 12 Mar 2011, 03:57

Mesaj Triton » 30 Nis 2013, 01:14

Ben 2001 羹retimi bir Submariner kullan覺yorum. Saat癟i lupuyla ve 覺覺k alt覺nda dikkatle inceledim b繹yle bir ey s繹z konusu deil.

Yaln覺z 覺覺k alt覺nda yans覺ma oluyor ve b繹yle bir etki yap覺yor. Ayr覺ca 繹yle bir ovallii, kollar覺n merkezi alt覺nda kal覺yor, nas覺l tespit ettiniz anlayamad覺m.

Rolex in ne 癟ok seveni olduu hemen anla覺l覺yor, sizlere birer Vostok verelim, b繹yle sorunlar覺n覺z olmaz... :champ:

Hsnmrycl, u Vostok da bir t羹rl羹 tarih atlatmay覺 beceremedim. Kendimden 羹phe edeceim. u iin p羹f noktas覺 nedir? Kurma iinden garip bir zevk bile al覺yorum ancak tarih taraf覺 bir alem. Tepe ye zarar vermeyeyim diye fazla kurcalamak istemiyorum.

Arkadalar覺n belirttii gibi denedim. Olmuyor. Adeta Rubik k羹p羹. evir 癟evir dur. Bu Ruslar覺n teknik zekalar覺na bay覺l覺yorum...
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
Triton

Ya: 65
Kay覺t: 24 Haz 2012, 12:14

Mesaj mvurucu » 02 Eki 2013, 09:45

Ben d羹n gece farkettim daha 繹nce bu bal覺a g繹z atm覺t覺m, akl覺ma geldi bizim forumda bu konu konuuldu diye sabah ilk i okudum t羹m mesajlar覺

benim ex II de de var ayn覺 bombe( ya da bombe g繹r羹n羹ml羹 覺覺k oyunu)

sanki kollar覺n tak覺l覺 olduu yerde tam merkezde i癟e doru bir eim var gibi..ama hata olamayacak kadar kusursuz g繹r羹n羹yor,
ben 癟覺plak g繹zle incelediimde 覺覺k oyunu olduunu d羹羹n羹yorum 癟羹nk羹 yakla覺k 30 derecelik bi a癟覺yla bak覺nca belli olan eim nedense daha sonraki hi癟 bi a癟覺da bak覺nca kendini g繹stermiyor...
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullan覺c覺 avatar覺
mvurucu

Ya: 40
Kay覺t: 22 Tem 2011, 11:13

Mesaj raven » 03 Eki 2013, 01:39

覺覺k oyunu deil. kal覺p ile ilgili bir durum. kesme kal覺b覺 ile o delik ve pencereler a癟覺l覺yor ve belli bir kesimden sonra kal覺p zaman覺nda bilenmez ise 癟覺kan par癟alarda 繹nce mikrometrik sonra da milimetrik hatalar 癟apaklanmalar olur. fakat bu ekilde 癟覺kan par癟alar firman覺n kalite y繹netimi kapsam覺nda ya ay覺klan覺r ya da montaja gider. firman覺n bunu hata olarak g繹r羹p g繹rmemesine bal覺.

sony tv alm覺t覺m alttan ge癟en kayar yaz覺lar ortaya geldiinde k羹癟羹l羹yordu sony bizim standartlar覺m覺z i癟inde dedi ben de benim standartlar覺m覺n i癟inde deil diyerek iade etmitim.
D羹羹n羹yorum 繹yleyse var覺m, d羹羹nemiyorum 繹yleyse mal覺m!
Kullan覺c覺 avatar覺
raven

Ya: 54
Kay覺t: 26 Nis 2013, 19:31

Mesaj mvurucu » 03 Eki 2013, 16:17

Bu konuyla ilgili biraz yabanc覺 forumlar覺 okudum, a癟覺k癟as覺 merak eden, nedeni ile ilgili farkl覺 fikirler savunan ve daha 繹nce farketmeyip konuyu okuduunda farkedenler var:)

baz覺 modellerde olup baz覺lar覺nda olmamas覺 kal覺p ve kesim ile alakal覺 deil kullan覺lan malzeme ile ilgili
sub lar覺n pek 癟ok versiyonunda bu "dimple" varken datejust larda yok

ben de ex2 ye bakarken farkettim
yorumlara bakt覺覺mda daytonada da yok...

modellerin dial lar覺nda kullan覺lan malzemenin y羹zey gerilimi ile alakal覺 bir konu(imi)

kadran覺n boyand覺覺 enamel boya (g羹ne 覺覺覺na dayan覺kl覺l覺覺 rengini uzun s羹re korumas覺 art覺 y繹nleriyken san覺r覺m y羹zey gerilimi nedeniyle belli noktalarda bu g繹r羹n羹mde olmas覺 eksi y繹n羹)

sadece dial 覺n merkezinde kollar覺n tak覺l覺 olduu yerde deil, dial 覺n kenarlar覺nda ve tarih 癟er癟evesinde de ayn覺 g繹r羹n羹m var
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullan覺c覺 avatar覺
mvurucu

Ya: 40
Kay覺t: 22 Tem 2011, 11:13

Mesaj raven » 03 Eki 2013, 17:19

sevgili mvurucu kesme kal覺plar覺 malzemenin cinsine g繹re yap覺l覺r ve vuru g羹c羹 de yine buna g繹re ayarlan覺r. rnein 1 tonluk presle kesilmesi gereken par癟a 2 tonluk presle kesilirse ya da tersi olursa par癟ada deformasyonlar meydana gelir. Bir 繹nceki mesaj覺mda da kal覺plara ilikin bir ka癟 bilgi de vermitim. Kal覺plar yap覺l覺rken ve par癟a se癟ilirken bu y羹zey direncinin g繹z 繹n羹ne al覺nmas覺 gerekir. Demek ki eek y羹k羹yle para da saysak markalar bu t羹r detaylara pek de ald覺r覺 etmiyor.
D羹羹n羹yorum 繹yleyse var覺m, d羹羹nemiyorum 繹yleyse mal覺m!
Kullan覺c覺 avatar覺
raven

Ya: 54
Kay覺t: 26 Nis 2013, 19:31

ncekiSonraki

D繹n TSF Saat Mekanizmalar覺 & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 13 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners