TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Otomatik Saatlerde Bakım ve Revizyon Nasıl Yapılmalıdır?

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Otomatik Saatlerde Bakım ve Revizyon Nasıl Yapılmalıdır?

Mesaj magelala » 20 Nis 2010, 17:01

o saat bana dedemden yadigar onun için cok deger veriyorum hemen götüreyim bakıma , yönlendirdiğiniz için teşekkürler
Kullanıcı avatarı
magelala

Mesaj xamrax » 23 Nis 2010, 23:47

Merhaba,
Foruma yeni katıldım ve saat bakım ve revizyonuna dair merak ettiğim birkaç nokta var. Bilgi ve düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. (umarım bu sorularım yanlış konu altında yer almıyordur)

1. Altın kaplaması yer yer sökülmüş bir saatin kaplamasının yenilenmesi mümkünmüdür? İnce örgü şeklindeki çelik kayışların tekrar kaplanması mümkün müdür? BU işlem nasıl yapılır, ne kadara mal olur?
2. Üzerinde yer yer renk atması ve oksidasyon olan bir kadranın, akrep ve yelkovanın temizlenmesi mümkün müdür? (örnek olarak antika saatler bölümünde dedesinden kalma Arlon saatinin resmini ileten e1551597 arkadaşımızın saati gibi bir saati düşününüz)

Teşekkürler
Hüseyin
Kullanıcı avatarı
xamrax

Mesaj Clk » 24 Nis 2010, 08:13

Xamrax, aramiza hosgeldin. Kendini tanisma bölümünde tanitirsan seviniriz.

Yönelttigin sorulardan ikincisine cevap verebilecegim. Saati bakima götürebilirsen, sökülüp önce kadranin temizleme islemi yapilir. Sonra gerekiyorsa revizyonu. Bu sekilde kadran ilk gün ki gibi temiz ve yenilenmis olacaktir.

Ilk soruya cevap verecek arkadaslar mevcut, mutlaka cevap yazacaklardir.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Double0Se7en » 25 Nis 2010, 00:29

Annemin bir seiko kinetic saati var.güç rezervi8-9 saate düştü..titanyum altın karışım bi saat..sanırım onun da yağlanma vakti gelmiş..1995 yılındaalınmıştı sanırım..
''A Crown for Every Achievement'
Kullanıcı avatarı
Double0Se7en

Mesaj saathastanesi » 30 Nis 2010, 10:28

xamrax merhaba forma hoşgeldiniz.Türkiyede malesef sağlıklı kaplama yapan yok, kapalı çarşıda yapıyorlar fakat çok kısa zamanda tekrar kaplama dökülüyor.saat kadranındaki deformasyonlar içinde pek yapılacak birşey yok ama saatinizin markasaını veya fotografını eklerseniz daha sağlıklı bilgi verebilirim.eski model kurmalı saatlerin yedek kadranları elimizde mevcut yardımcı olabilirim....
Kullanıcı avatarı
saathastanesi

Mesaj gravestone26 » 06 Haz 2010, 14:23

merhaba arkadaslar seiko 5 serisinden elimde 527LR serisi var saatimi uzun zamandır kullanmıyorum...ve saatim şu an çalışmıyor automatic olduğnu biliyorum neden durmuş olabilir ve eskişehirde saatimi nereye gösterebilirim .. yardımcı olan arkadaslara şimdiden teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
gravestone26

Mesaj Modern60 » 07 Haz 2010, 00:07

Double o seven sorunuza cevap bu sayfada saathastahanesinde. Alt model kineticlerin şarjlı pillerinin bir ömrü var ve 1995-2010 çoktan geçmiş.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj ankuni07 » 10 Ara 2010, 15:29

merhaba.benim hislon marka otomatik bir saatim var ve günde yaklaşık 30 saniye geri kalıyor bu normal mi?tamir şansı var mı acaba?
Kullanıcı avatarı
ankuni07

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir

RGY Globak Golden Visa Yunanistan

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners