TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Panerai Omega Speedmaster ve IWC Portuguese Seçim Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Panerai Omega Speedmaster ve IWC Portuguese Seçim Tavsiy

Mesaj Bg17 » 25 Eyl 2013, 17:26

Bence ilginc bir kiyaslama olmus... Pek birbirine alternatif olmayacak model ve markalar... Secim yaparken once hangi amacla kullanacaginizi belirleyin, gunluk mu, ozel ginlerde mi? Uzun sure kullanir misiniz, gonlunuz hemen kayar satmak mi istersiniz? Giyim tarziniz nedir, resmi, yari-spor, spor?

Soylediginiz butceye en iyi saat diye bir genel kani olacagini sanmiyorum.

Kendime gore cevap veriyim, iwc cok iyi bir dresswatch, spor giyimle siritir, ikinci el ksa surede olmasada satilir ama sifir alirsaniz kaybiniz uzecek derecelerde olabilir. Iri bir saat ama hic bir bilekte kotu durdugunu gormedim.

Panerai ayri bir dunya, ya cok seversiniz, ya sevmezsiniz, ortasini gormedim. Birde radiomir ile submersible cok farkli saatlerdir. Genelde iri ve dikkat ceker, radiomir guzel dress watch olur, luminor ve submersible daha sportiftir.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj alimuratti » 25 Eyl 2013, 17:47

Bg17 yazdı:Bence ilginc bir kiyaslama olmus... Pek birbirine alternatif olmayacak model ve markalar... Secim yaparken once hangi amacla kullanacaginizi belirleyin, gunluk mu, ozel ginlerde mi? Uzun sure kullanir misiniz, gonlunuz hemen kayar satmak mi istersiniz? Giyim tarziniz nedir, resmi, yari-spor, spor?

Soylediginiz butceye en iyi saat diye bir genel kani olacagini sanmiyorum.

Kendime gore cevap veriyim, iwc cok iyi bir dresswatch, spor giyimle siritir, ikinci el ksa surede olmasada satilir ama sifir alirsaniz kaybiniz uzecek derecelerde olabilir. Iri bir saat ama hic bir bilekte kotu durdugunu gormedim.

Panerai ayri bir dunya, ya cok seversiniz, ya sevmezsiniz, ortasini gormedim. Birde radiomir ile submersible cok farkli saatlerdir. Genelde iri ve dikkat ceker, radiomir guzel dress watch olur, luminor ve submersible daha sportiftir.

Çok haklısınız. Son derece alakasız saatler hakikaten :) ama gönül bu üçünün de yeri ayrı. yani hepsi için farklı hallerim var doğrusu. Ama genelde spor giyindiğimi söyleyebilirim. Soruyu belki de hangisinden başlamalı diye düzeltmek lazım. Panerai çok sevdiğim bir saat ama ilk tercihimi ondan yana kullanmakta tereddüt içindeyim biraz. 3 sene öncesine kadar ilk hatta tek gözağrımdı. Speedmaster için ise hakikaten uygun ve güvenilir şekilde nereden alabilirim sorusu kafamı kurcalıyor. Yurtdışı seçeneği oluyor çoğu zaman ama tamamen şans işi. Hatta Cenevre'de bir saat sorup hemen İstanbul'dan fiyatını kontrol ettiğimde burası çok daha uygundu. Almanya ise fırsatlar cenneti. 1200 Euro'luk Hamilton'u haftasonu indiriminde 490 Euro'ya, 600'lük bir Kadloo Ocean Date'i de 290 Euro'ya aldım. 2000 Euro'luk bir Speedmaster'ı da kaçırdım. Ama bunlar bir yıl içinde zaman zaman oldu. ABD seçeneğini kullanan hiç kimse var mı bilmiyorum ama en uygun pazar orası sanki.

Özet geçeyim :) her an her kıyafetle takabilmek isterim doğrusu.

Bir de Milgauss'un Türkiye fiyatı hakkında bilginiz var mı hiç?
Kullanıcı avatarı
alimuratti

Re: Ynt: Panerai Omega Speedmaster ve IWC Portuguese Seçim T

Mesaj Baran » 25 Eyl 2013, 18:29

Panerai pam000 alinabilir degisik kayis alternatifleriyle hem spor hem dress bir saatiniz olmus olur.Rolex degilse kesinlikle Panerai dusunun.Omegada guzel saat ama yasiniz 55 + degilse iwc cok agir bir saat..
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Bg17 » 25 Eyl 2013, 18:44

Ikinci el rolex submariner, yada gmt ii.
Yada butce dahilinde omega seamaster planet ocean

Her yola gelir, degistirmek isterseniz zarar az olur, hem spor hem takimla gider.

Baran, 55 ime var ama bana gider yaa, aliniyorum bak, dresswatch severim ben :lol: :x :P
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Re: Ynt: Panerai Omega Speedmaster ve IWC Portuguese Seçim T

Mesaj Baran » 25 Eyl 2013, 18:49

60dan once takmam oyle saat ben tercih meselesi :lol:
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Orca42 » 25 Eyl 2013, 22:56

Omega Speedmaster'imda var Panerai'mde. Ikisi de super saatler. Omega'yi ben de kanyondaki tevfik aydindan bu sene basinda almistim. Istinye parkta cafe nero'nun yanindaki saatcide de speedmaster gormustum bir deneyin bence, speedmaster omega'nin amiral gemisi, senelerdir degismeyen zamansiz modeli, kesin bulursunuz, cevahirdeki ozgur saati de yoklayin. Ben omega'mi gundelik kullaniyorum hem takimla hem spor. Cok gosterisli bir saat degil bence ama bir albenisi var, kadrana baktikca bakasi geliyor insanin. Fiyat olarakta saydiginiz diger markalara gore makul, arti moonwatch olani evladiyelik... Aman limited edition almayin....
Panerai 312'im ise bildigin dikkat cekici gosterisli saat, bakan bir daha bakiyor, saat meraki olanlarin bildigi bir marka, ama dizayni ve kadran buyuklugu herkese gore degil. Ben sahsen tapiyorum saatime. Panerainin baslangic modellerine bakin derim, liste fiyati uzerinden 0,15 indirimde alirsiniz muhtemelen.
IWC portuguese guzel bir model ama bence marka tamamen bir marketing basarisi, biraz sisirme geliyor bana. Ayrica pahali, o fiyata daha iyi saatler var, misal diger tercihleriniz...
Kutu acilisinizi sabirsizlikla bekliyoruz
Kullanıcı avatarı
Orca42

Mesaj Hsnmrycl » 26 Eyl 2013, 23:47

Size 3 vakte kadar bir panerai görünüyor ;)
hem de luminor'ünden :thumbup:
haftaiçi ceket kravat takılırken de uyumlu, hafta sonu kot tişört takılırken de... 8-)
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj vintage » 27 Eyl 2013, 01:26

2 sene aralıklarla o üç saatini alacaksınız iddiaya girerim, şu an sadece sırasına karar vereceksiniz, emin olabilirsiniz.

Ben başlangıç için speedy, belirli bir zaman sonra da ikinci olarak entry leveldan ziyade daha üst bir pam öneririm.
Kullanıcı avatarı
vintage

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 120 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners