Bg17 yazdı:Bence ilginc bir kiyaslama olmus... Pek birbirine alternatif olmayacak model ve markalar... Secim yaparken once hangi amacla kullanacaginizi belirleyin, gunluk mu, ozel ginlerde mi? Uzun sure kullanir misiniz, gonlunuz hemen kayar satmak mi istersiniz? Giyim tarziniz nedir, resmi, yari-spor, spor?
Soylediginiz butceye en iyi saat diye bir genel kani olacagini sanmiyorum.
Kendime gore cevap veriyim, iwc cok iyi bir dresswatch, spor giyimle siritir, ikinci el ksa surede olmasada satilir ama sifir alirsaniz kaybiniz uzecek derecelerde olabilir. Iri bir saat ama hic bir bilekte kotu durdugunu gormedim.
Panerai ayri bir dunya, ya cok seversiniz, ya sevmezsiniz, ortasini gormedim. Birde radiomir ile submersible cok farkli saatlerdir. Genelde iri ve dikkat ceker, radiomir guzel dress watch olur, luminor ve submersible daha sportiftir.
Çok haklısınız. Son derece alakasız saatler hakikaten

ama gönül bu üçünün de yeri ayrı. yani hepsi için farklı hallerim var doğrusu. Ama genelde spor giyindiğimi söyleyebilirim. Soruyu belki de hangisinden başlamalı diye düzeltmek lazım. Panerai çok sevdiğim bir saat ama ilk tercihimi ondan yana kullanmakta tereddüt içindeyim biraz. 3 sene öncesine kadar ilk hatta tek gözağrımdı. Speedmaster için ise hakikaten uygun ve güvenilir şekilde nereden alabilirim sorusu kafamı kurcalıyor. Yurtdışı seçeneği oluyor çoğu zaman ama tamamen şans işi. Hatta Cenevre'de bir saat sorup hemen İstanbul'dan fiyatını kontrol ettiğimde burası çok daha uygundu. Almanya ise fırsatlar cenneti. 1200 Euro'luk Hamilton'u haftasonu indiriminde 490 Euro'ya, 600'lük bir Kadloo Ocean Date'i de 290 Euro'ya aldım. 2000 Euro'luk bir Speedmaster'ı da kaçırdım. Ama bunlar bir yıl içinde zaman zaman oldu. ABD seçeneğini kullanan hiç kimse var mı bilmiyorum ama en uygun pazar orası sanki.
Özet geçeyim

her an her kıyafetle takabilmek isterim doğrusu.
Bir de Milgauss'un Türkiye fiyatı hakkında bilginiz var mı hiç?