TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Fotoraflar覺m覺z

Genel Yaam Stili Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: Fotoraflar覺m覺z

Mesaj asymptote » 14 Eyl 2013, 00:50

Abi, 繹yle g羹zel ve detayl覺 anlatm覺s覺n ki yaam覺 gibi oldum. Teekk羹rler.. :thumbup:
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj fbolukbas » 14 Eyl 2013, 01:02

Denk getirelim bir hafta sonu gidelim. I覺k iyi, hava artlar覺 iyi, ku 癟eitlii bu zamanlar artmaya da balar.
Ben de ne zamand覺r gitmedim. Hatta bu sene hi癟 gitmedim yahu.
Biraz erken saatte gitmemiz gerekir. 06:00 - 06:30 gibi.. :) Bol bol da saat konuacak zaman olur :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

Kay覺t: 11 Mar 2010, 11:23

Mesaj asymptote » 14 Eyl 2013, 01:24

Harika olur valla :champ: Yaln覺z benim ekipmanlar Elaz覺'da kald覺, bir ara gidip onlar覺 getirmem gerekecek..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj fbolukbas » 14 Eyl 2013, 01:37

Ok. Tarih belirleyelim yoksa badem olur. Ekimin ilk yada ikinci hafta sonuna diyelim.
Hangisi olaca覺n覺 netletiririz 繹n羹m羹zdeki haftadan sonra.
Hatta o g羹n Ankara tayfas覺ndan uygun olanlar olursa bir bulumada olabilir.
Ne dersiniz Ankaral覺lar?
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

Mesaj asymptote » 14 Eyl 2013, 01:56

襤kinci haftasonu benim i癟in uygun.
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj zfr » 14 Eyl 2013, 02:04

Fotoraf 癟ekmekten anlamam ama muhabbete ben de elik edebilirim.
"Saatin kendisi mekan, y羹r羹y羹羹 zaman, ayar覺 insand覺r... Bu da g繹sterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullan覺c覺 avatar覺
zfr

Ya: 42
Kay覺t: 03 Eki 2011, 18:49

Mesaj Miriel » 14 Eyl 2013, 11:17

fbolukbas yazd覺:Miriel 50mm 1.8 makro i癟in uygun bir lens deil, manzara i癟in de 癟ok uygun say覺lmaz.
Belki kulland覺覺n makine de olduu gibi crop factorlu bir makinede 50mmx1.5 =75mm ile portre i癟in biraz daha uygun denebilir.
F1.8 a癟覺k diyaframdan dolay覺 d羹羹k 覺覺k koullar覺nda 癟ok avantajl覺d覺r. Fiyat olarak da 癟ok iyidir.
Ben de kullan覺yorum ama daha geni a癟覺 lensi tercih ederdim.
Bokehten kastettiinin flu arka plan olduunu tahmin ediyorum. Bokeh farkl覺 bir olay.
A癟覺k diyafram net alan derinliini azaltt覺覺 ve fon haline getirdii i癟in evet bu konuda iyidir.
Flu arka plan konusunda tele objektifler harikad覺r. rn:daha 繹nce g繹nderdiim ibibik fotoraf覺n覺n arkas覺ndaki yeil fon, asl覺nda tarla.

Ferhat abi teekk羹rler,

50 mm nin tek avantaj覺 f/1.8 olmas覺 m覺? Makro ve manzaraya uygun deilse portreye de biraz uygunsa bu lensin kullan覺m amac覺 ne ve neden f/p lensi ve herkeste olmas覺 gereken bir lens olarak deerlendiriliyor?

Bokehi ilk balarda arka plan覺n flu olmas覺 zannediyordum fakat sonradan ne olduunu 繹rendim. :) O tarz 癟ekimler houma gidiyor nedense. :) Evde model arabayla falan g羹zel 癟ekimler olabilir diye d羹羹n羹yorum.

襤nternette 18-55 Lens ile 癟ekilmi fotoraflar覺 inceledim. Harika makro 癟ekimler var. Burada g繹vdenin 繹nemi ne kadar??

Genelde o 癟ekimlerde de sizin yapt覺覺n覺z ku 癟ekimlerinde de crop yap覺lm覺 fakat ben crop yapd覺覺mda netlik kayboluyor. Bu iin p羹f noktas覺 nedir??

u an babam覺n yan覺nda 癟al覺t覺覺m i癟in d覺ar覺da 癟ok fazla 癟ekim ans覺m olmuyor. O y羹zden evde kendimi gelitirmek ad覺na neler yapabilirim??

Bir kez daha sormak istiyorum. :) 襤nternette g繹rd羹羹m keskinlikteki ve renk kalitesindeki fotoraflar覺 yakalayabilmem i癟in illa yaz覺l覺m覺n iin i癟ine mi girmesi gerekiyor? Mesela k繹yde bir manzara fotoraf覺 癟ekerken diyafram 繹ncelikli modda f/8 ISO 100 ayarl覺yorum fakat fotoraf istediim canl覺l覺kta olmuyor bu normal mi??

18-55 in yan覺na bir lens daha katmak istesem nereden balamak mant覺kl覺 olur? Kendi 癟ap覺mda ufak bir b羹t癟e oluturabilirim.

Teekk羹rler. :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Kay覺t: 03 Au 2011, 20:08

Mesaj fbolukbas » 14 Eyl 2013, 12:59

asymptote yazd覺:襤kinci haftasonu benim i癟in uygun.

Ok Asym. Bu ekilde de belirlemi olal覺m.
Ekipmanlar覺n覺 temin edebilirsen daha iyi olur. 300mm gibi lensin de varsa s羹per olur.
Zfr ister sabah turuna, ister olas覺 sonraki saatlerdeki bulumaya memnuniyetle kat覺l覺m覺n覺 isterim.

Miriel, daha 繹nce sorduun bir soruya cevap vereyim. ncelikle ben fotoraf 羹stad覺 ya da profesyoneli deilim.
Sadece bir hobi. ok baar覺l覺 amat繹rler var (para i癟in yapmayan anlam覺nda), ben de onlar gibi olabildiince ilerletmeye
癟al覺an ama son zamanlarda aksatm覺 biriyim.
Yorumum sadece kendi tecr羹belerime g繹redir.
Sen de g繹rd羹羹m 繹zetle u : ilk okulu bitirmeden 羹niversiteye seviyesinde olmak istiyor gibisin.
襤in teoriini 繹renmeden, pratii 繹ne 癟覺kartmaman laz覺m. Tabiki pratik, hem de bol bol art.
Bu ii ben biraz enstruman 癟almay覺 繹renmeye 癟al覺覺yorum. En pahal覺 aleti de alsan 癟alamazs覺n.
Bu bir iki ekipmanla,yazl覺mla, ya da bir iki ipucu ile olmuyor maalesef.

Sorular覺na kendi bildiimce yazay覺m. Lensin mm se癟imi tarz覺nla alakal覺 bir ey. Ne t羹r 癟ekiyorsan ona uygun objektif alman gerekir.
Elinde 18-55 varsa 50 1.8 u an i癟in alma. Sana 70-300mm tamron ya da sigma iyi olabilir. Ucuzluu, tele olmas覺 ve fena olmayan makro 繹zellikleri dolay覺s覺 ile.

Objektiflerde fiyat覺 belirleyen belkide en 繹nemli etken diyafram a癟覺kl覺覺. Genelde ne kadar a癟覺ksa o kadar pahal覺 olur.
Bu da d羹羹k 覺覺kta daha az bulan覺k resimler, daha d羹羹k iso kullanma avantaj覺 salar.
200 tl gibi fiyatlara 1.8 bir lens tabiki herkesi cezbeder. Ama herkesin en 癟ok kulland覺覺 lens deildir. 襤htiya癟 durumunda 癟ok ie yarar.
Birde fullframe makinelere uygundur ve ger癟ek 50mm olarak 癟al覺覺r. Sendeki ve bendeki makinelerde 75mm olur. Bu da geni a癟覺dan kaybetmene sebep olur ve kullan覺m alan覺n azal覺r.

Fotoraf konusunda bir saat forumunda yeterli destei bulamayabilirsin. O y羹zden konusu fotoraf olan sitelere 羹ye olman覺, forumlar覺 okuman覺 ve bol bol fotoraf izlemeni iddetle 繹neririm.

imdi yazl覺mla fotorafa m羹dahale etmek ger癟ekten 癟ok ey kat覺yor. Ama fotoraf覺n teknik y繹n羹 zay覺fsa yaz覺l覺mla m羹dahale de bir yere kadar.

Her zaman s繹yl羹yorum fotoraf覺n kalitesini belirleyen en b羹y羹k etken bence 覺覺k. K繹t羹 覺覺k, iyi objektif olaca覺na iyi 覺覺k k繹t羹 objektif olsun.. Fotoraf emek istiyor. Biz niye yukarda sabah alt覺da diye konutuk? saat dokuzdan, ondan sonra 覺覺k sert ve dik gelmeye bal覺yor
ve zaman ilerledik癟e 癟ekim yapmaya demeyecek hale geliyor.
G繹zle bile net olmayan bir manzara (覺覺k ve atmosfer artlar覺ndan dolay覺) 癟eksen de iyi sonu癟 alamazs覺n. I覺k i癟in ygun saatlerde ve nem, hava kirlilii olmayan bir durumda 癟ekmen dramatik ekilde 癟ok ey farkettirir. Tabi kamera arkas覺nda da yap覺alcaklar var. Doru diyafram, iyi stabilite (tripod) gibi.

Bilmiyorum her soruna cevap oldumu..
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

ncekiSonraki

D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 13 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners