TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Yurt D覺覺 / Kanada MBA Hakk覺nda neri ve Tecr羹be Payla覺m覺

Forum Kurallar覺na Uygun Farkl覺 Konular zerine Sohbet ve Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Sevgili yeler Forum Kurallar覺nda Tart覺覺lmas覺 Uygun Olmad覺覺 Belirtilen Konular Hakk覺nda Bu B繹l羹mde Payla覺m ve Fikir Bildirimi Yapmay覺n覺z. 襤nan癟lar, Politika, Fanatizm, Irk癟覺l覺k Vb. 襤癟eriklerde Konular A癟may覺n覺z. Ayr覺ca Kiisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlar覺n覺z覺 襤癟eren Konular覺 Burada Paylamay覺n覺z. Birbirinize Sayg覺l覺 Olunuz L羹tfen.

Re: Yurt D覺覺 / Kanada MBA Hakk覺nda neri ve Tecr羹be Payla覺

Mesaj vmetin » 10 Eyl 2013, 14:10

Demek ki ben maal覺 olduum i癟in submariner alabildim, her ay gelecek para bellki :D
Kullan覺c覺 avatar覺
vmetin

Ya: 90
Kay覺t: 13 Ara 2011, 17:37

Mesaj Anesthesia » 11 Eyl 2013, 23:04

Cok radikal olabilir bu fikrim ama, bu memlekette yasamayi dusunuyor isen okumayi birakmayi da dusunebilirsin. Memleketim egitim sistemi zaten birsey kazandirmiyor malum, yillarini harcayip alacagin diploma da seni bir sirkette mudur yapmayacak emin ol. Ama kisisel yeteneklerini artirip, cesitlendirip seni mutlu edecegini dusundugun sektor icindeki k繹se sahibi insanlara yakin durursan(borsa restoranda garson baslasan bir yilda yarisini tanirsin imkb'dekilerin) basariya kavusursun kardes. Dur okuyayim dersen birilerinin memuru okursun, o ne kadar izin verirse o kadar uzar, o kadar kisalirsin.
zg羹r kalana kadar imza mimza yok
Kullan覺c覺 avatar覺
Anesthesia

Ya: 49
Kay覺t: 16 Kas 2012, 17:24

Mesaj herofb » 11 Eyl 2013, 23:11

Anesthesia yazd覺:Cok radikal olabilir bu fikrim ama, bu memlekette yasamayi dusunuyor isen okumayi birakmayi da dusunebilirsin. Memleketim egitim sistemi zaten birsey kazandirmiyor malum, yillarini harcayip alacagin diploma da seni bir sirkette mudur yapmayacak emin ol. Ama kisisel yeteneklerini artirip, cesitlendirip seni mutlu edecegini dusundugun sektor icindeki k繹se sahibi insanlara yakin durursan(borsa restoranda garson baslasan bir yilda yarisini tanirsin imkb'dekilerin) basariya kavusursun kardes. Dur okuyayim dersen birilerinin memuru okursun, o ne kadar izin verirse o kadar uzar, o kadar kisalirsin.

Birilerinin memuru olarak tavsiyenize hi癟 ama hi癟 kat覺lam覺yorum , zenginlik hikayelerinde s覺k癟a g繹r羹r羹z okulu b覺rakt覺 yok limon satt覺 , garsonluktan balad覺 diye ama iin geyiini b覺rak覺p baz覺 eyleri 75 milyon n羹fusa oranlarsan覺z ger癟ei g繹r羹rs羹n羹z bir de san覺r覺m bu tavsiye i癟in 癟ok ge癟 癟羹nk羹 burada sorulan MBA hali haz覺rda 羹niversiteden sonra yap覺l覺r
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Ya: 44
Kay覺t: 11 Nis 2010, 16:12

Mesaj Miriel » 12 Eyl 2013, 00:08

alar abiye kat覺l覺yorum. Anesthesia eer t覺p gibi diplomas覺 en 繹nemli meslek grubuna mensup bir kiinin g繹r羹leri bu yondeyse dierlerini d羹羹nemiyorum. Bu fikirlerinizin sebebi nedir acaba??
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Kay覺t: 03 Au 2011, 20:08

Mesaj Anesthesia » 12 Eyl 2013, 05:52

Oran o kadar da ufak degil eminim. Kimse bir Koc bir Sabanci olalim demedi zaten. Kaldi ki yurdum ilk 5'i icindr ilkokul terk olan da var diye biliyorum. Miriel bu fikrimin temelinin bikkinlik oldugunu soyleyebilirim. Diploma diyorsun ama benimki bir sure daha devlet tarafindan alikonukuyor(mecburi hizmet adi altinda) ve o esnada kose baslari tutuluyor. Yurdumda bundan bes yil sonra nerede olacagini bilen tek bir prof tek bir doktor (uzman ya da pratisyen- devlet memuru ya da ozel) yoktur. Gel de hevesini koru.

Universite okumak bile cogunlukla zaman kaybi iken bir de uzerine MBA okumak kisitli olan vaktimizi iyice azaltir bence. Okuma surrci bitti yas30, hadi calisalim, basvurdugun yerde 10 yil is tecrubesi olan kisi kimbilir nerede olacak.

Konu disi hibi gorunuyor olabilir ama bu yazinin tam da burada olmasi gerektigine inaniyorum. Icimi doktugum icin kusura bakmayin :)
zg羹r kalana kadar imza mimza yok
Kullan覺c覺 avatar覺
Anesthesia

Ya: 49
Kay覺t: 16 Kas 2012, 17:24

Mesaj asymptote » 12 Eyl 2013, 07:13

Hastal覺k derecesinde tembel deilseniz bir ekilde 癟al覺覺r para kazan覺rs覺n覺z. Okuman覺n faydas覺n覺 salayaca覺 ekonomik getiri ile k覺s覺tlamak yanl覺 olur. Zira okumak kiiye vizyon, d羹nya g繹r羹羹 ve fark覺ndal覺k salar. Avamdan ayr覺l覺p havas s覺n覺f覺na y羹kselmesine olanak salar. Lisans eitiminin bug羹n giderek i癟i boalt覺l覺yor, fakat asl覺nda kii yaam覺nda en son ve en 繹nemli merhaledir y羹ksek 繹renim. Platon'un okulunun ad覺yd覺 "Akademia" ve hendese bilmeyen giremezdi..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj Miriel » 12 Eyl 2013, 09:40

Asymptote a kat覺l覺yorum. Buna ek olarak okumadan zengin olma devrinin de yava yava bittiini d羹羹n羹yorum. Zira u an 癟ok alakas覺z ilerde bile universite diplomasi ve dil isteniyor. 襤stisna durumlar haricinde bir kiinin en alt kademelerden balayarak belli bir 羹st kademeye erise de bunun kendini zengin edecek kadar olmas覺 癟ok 癟ok zor.. Okumadan zengin olmak ancak ticarette olur o da her babayigidin harc覺 deildir.

Anesthesia farkl覺 bir konuda 繹zel mesaj at覺yorum.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Kay覺t: 03 Au 2011, 20:08

Mesaj Terasus » 12 Eyl 2013, 12:08

asymptote yazd覺:Zira okumak kiiye vizyon, d羹nya g繹r羹羹 ve fark覺ndal覺k salar.

iste benim yuksek lisans yapma istegimin en temelinde bu yatiyor, kendimi daha cok gelistirmek ve yeni ufuklara yelken acma istegi. Bunu 1. siraya koyuyorum.

2. sirada ise daha cok politik sebepler var. 28 yasindayim ve 20 yasimdan sonra cesitli ulkeleri gezme firsatim oldu; Amerika, Balkan ulkeleri (Romanya, Ukrayna, Bulgaristan, Makedonya, Sirbistan, Arnavutluk), Rusya, Tayland, Dubai, Afganistan, Irak.. Ozellikle son 3 saydigim ulkelerde 4 yilim gecti, diger ulkelerdeki ziyaretlerimse 3'er aylik veya 2'ser haftalik duzeylerinde.. Sunu rahatlikla soyleyebilirim ki ben ortadogu cografyasinda da yasamak istemedigime karar verdim.. icimizdeki musluman arkadaslarim/abilerim umarim beni yanlis anlamazlar; ben musluman cografyalarda yasadiktan sonra (Son donemlerde Turkiye'nin gidisati da bunda etkili) bu cografyaya ait olmadigimi anladim. Kanada, Amerika, Avustralya gibi yerlerde yuksek lisans yapma istegimin bir nedeni de oralarda calisma imkani bulup yerlesebilmek ve hatta pasaport alabilmek.. Eger ilerde cocugum olacaksa o'nu Turkiye'de degil ozgurlugun, demokrasinin, insan haklarinin ileri seviyede hakim oldugu ulkelerde buyutmek istiyorum..

Durum boyle benim icin, katilan/katilmayan elbette olacaktir. Kendimi gelistirmek ve gittigim yere adapte olmak istiyorum..
Kullan覺c覺 avatar覺
Terasus

Ya: 39
Kay覺t: 19 Tem 2010, 06:25

ncekiSonraki

D繹n TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 45 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners