TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yurt Dışı / Kanada MBA Hakkında Öneri ve Tecrübe Paylaşımı

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Yurt Dışı / Kanada MBA Hakkında Öneri ve Tecrübe Paylaşı

Mesaj vmetin » 10 Eyl 2013, 14:10

Demek ki ben maaşlı olduğum için submariner alabildim, her ay gelecek para bellki :D
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj Anesthesia » 11 Eyl 2013, 23:04

Cok radikal olabilir bu fikrim ama, bu memlekette yasamayi dusunuyor isen okumayi birakmayi da dusunebilirsin. Memleketim egitim sistemi zaten birsey kazandirmiyor malum, yillarini harcayip alacagin diploma da seni bir sirkette mudur yapmayacak emin ol. Ama kisisel yeteneklerini artirip, cesitlendirip seni mutlu edecegini dusundugun sektor icindeki köse sahibi insanlara yakin durursan(borsa restoranda garson baslasan bir yilda yarisini tanirsin imkb'dekilerin) basariya kavusursun kardes. Dur okuyayim dersen birilerinin memuru okursun, o ne kadar izin verirse o kadar uzar, o kadar kisalirsin.
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj herofb » 11 Eyl 2013, 23:11

Anesthesia yazdı:Cok radikal olabilir bu fikrim ama, bu memlekette yasamayi dusunuyor isen okumayi birakmayi da dusunebilirsin. Memleketim egitim sistemi zaten birsey kazandirmiyor malum, yillarini harcayip alacagin diploma da seni bir sirkette mudur yapmayacak emin ol. Ama kisisel yeteneklerini artirip, cesitlendirip seni mutlu edecegini dusundugun sektor icindeki köse sahibi insanlara yakin durursan(borsa restoranda garson baslasan bir yilda yarisini tanirsin imkb'dekilerin) basariya kavusursun kardes. Dur okuyayim dersen birilerinin memuru okursun, o ne kadar izin verirse o kadar uzar, o kadar kisalirsin.

Birilerinin memuru olarak tavsiyenize hiç ama hiç katılamıyorum , zenginlik hikayelerinde sıkça görürüz okulu bıraktı yok limon sattı , garsonluktan başladı diye ama işin geyiğini bırakıp bazı şeyleri 75 milyon nüfusa oranlarsanız gerçeği görürsünüz bir de sanırım bu tavsiye için çok geç çünkü burada sorulan MBA hali hazırda üniversiteden sonra yapılır
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Miriel » 12 Eyl 2013, 00:08

Çağlar abiye katılıyorum. Anesthesia eğer tıp gibi diploması en önemli meslek grubuna mensup bir kişinin görüşleri bu yondeyse diğerlerini düşünemiyorum. Bu fikirlerinizin sebebi nedir acaba??
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj Anesthesia » 12 Eyl 2013, 05:52

Oran o kadar da ufak degil eminim. Kimse bir Koc bir Sabanci olalim demedi zaten. Kaldi ki yurdum ilk 5'i icindr ilkokul terk olan da var diye biliyorum. Miriel bu fikrimin temelinin bikkinlik oldugunu soyleyebilirim. Diploma diyorsun ama benimki bir sure daha devlet tarafindan alikonukuyor(mecburi hizmet adi altinda) ve o esnada kose baslari tutuluyor. Yurdumda bundan bes yil sonra nerede olacagini bilen tek bir prof tek bir doktor (uzman ya da pratisyen- devlet memuru ya da ozel) yoktur. Gel de hevesini koru.

Universite okumak bile cogunlukla zaman kaybi iken bir de uzerine MBA okumak kisitli olan vaktimizi iyice azaltir bence. Okuma surrci bitti yas30, hadi calisalim, basvurdugun yerde 10 yil is tecrubesi olan kisi kimbilir nerede olacak.

Konu disi hibi gorunuyor olabilir ama bu yazinin tam da burada olmasi gerektigine inaniyorum. Icimi doktugum icin kusura bakmayin :)
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj asymptote » 12 Eyl 2013, 07:13

Hastalık derecesinde tembel değilseniz bir şekilde çalışır para kazanırsınız. Okumanın faydasını sağlayacağı ekonomik getiri ile kısıtlamak yanlış olur. Zira okumak kişiye vizyon, dünya görüşü ve farkındalık sağlar. Avamdan ayrılıp havas sınıfına yükselmesine olanak sağlar. Lisans eğitiminin bugün giderek içi boşaltılıyor, fakat aslında kişi yaşamında en son ve en önemli merhaledir yüksek öğrenim. Platon'un okulunun adıydı "Akademia" ve hendese bilmeyen giremezdi..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Miriel » 12 Eyl 2013, 09:40

Asymptote a katılıyorum. Buna ek olarak okumadan zengin olma devrinin de yavaş yavaş bittiğini düşünüyorum. Zira şu an çok alakasız işlerde bile universite diplomasi ve dil isteniyor. İstisna durumlar haricinde bir kişinin en alt kademelerden başlayarak belli bir üst kademeye erişse de bunun kendini zengin edecek kadar olması çok çok zor.. Okumadan zengin olmak ancak ticarette olur o da her babayigidin harcı değildir.

Anesthesia farklı bir konuda özel mesaj atıyorum.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj Terasus » 12 Eyl 2013, 12:08

asymptote yazdı:Zira okumak kişiye vizyon, dünya görüşü ve farkındalık sağlar.

iste benim yuksek lisans yapma istegimin en temelinde bu yatiyor, kendimi daha cok gelistirmek ve yeni ufuklara yelken acma istegi. Bunu 1. siraya koyuyorum.

2. sirada ise daha cok politik sebepler var. 28 yasindayim ve 20 yasimdan sonra cesitli ulkeleri gezme firsatim oldu; Amerika, Balkan ulkeleri (Romanya, Ukrayna, Bulgaristan, Makedonya, Sirbistan, Arnavutluk), Rusya, Tayland, Dubai, Afganistan, Irak.. Ozellikle son 3 saydigim ulkelerde 4 yilim gecti, diger ulkelerdeki ziyaretlerimse 3'er aylik veya 2'ser haftalik duzeylerinde.. Sunu rahatlikla soyleyebilirim ki ben ortadogu cografyasinda da yasamak istemedigime karar verdim.. icimizdeki musluman arkadaslarim/abilerim umarim beni yanlis anlamazlar; ben musluman cografyalarda yasadiktan sonra (Son donemlerde Turkiye'nin gidisati da bunda etkili) bu cografyaya ait olmadigimi anladim. Kanada, Amerika, Avustralya gibi yerlerde yuksek lisans yapma istegimin bir nedeni de oralarda calisma imkani bulup yerlesebilmek ve hatta pasaport alabilmek.. Eger ilerde cocugum olacaksa o'nu Turkiye'de degil ozgurlugun, demokrasinin, insan haklarinin ileri seviyede hakim oldugu ulkelerde buyutmek istiyorum..

Durum boyle benim icin, katilan/katilmayan elbette olacaktir. Kendimi gelistirmek ve gittigim yere adapte olmak istiyorum..
Kullanıcı avatarı
Terasus

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 35 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners