Frax » 18 Haz 2013, 21:51
Üç hafta geçti malum uzun süredir forumda aktif değilim hem olaylar hem de finaller dönemi derken bugün ikisi de biraz olsun normale döndü. Başlangıçta olanları yazmıştım, son dönemde gözlemlediğim birkaç şeyi paylaşmak istiyorum.
AKP ve ona ölümüne bağlı kesimde hiçbir değişiklik yok. Onlar hala aynı tas aynı hamam, bildiklerini okuyorlar. Aralarında çıkan çatlak seslere bile tahammülleri yok, dolayısıyla kimseyi dinleyeceklerine artık hiç ihtimal vermiyorum. Park olayı biter ancak genel olarak polis - şiddet tepkisi konusunda geri adım atılacağını sanmıyorum. Devlet otoritesi canın üstündeymiş havası var, devletin bekası batsın, hala bu zihniyet devam ediyor, insan ölüyor devlet yine suçsuz. Öldürdüğü insanlara para cezası veriyor, devlet yine suçsuz.
AKP durmuyor. Bugün yine tıklım tıklım polis doluydu Taksim. Yürürken polislere, TOMA'lara, akreplere çarpıyorsunuz. Bir de yetmezmiş gibi doldurmuşlar K-9 köpeklerini resmen olağanüstü hal havası var, yabancı arkadaşlarıma orada olmalarının mantığını anlatamıyorum, zira ben de anlayamadım.
CHP ve ona ölümüne bağlı kesimde hiçbir değişiklik yok. Onlar hala aynı tas aynı hamam, bildiklerini okuyorlar. Sırrı Süreyya'nın taksi benzetmesi cuk oturdu, kendilerinden ses kesildi çok mutlu oldum, zira pek faydaları yok. Kemalist 40+ yaş gruplarının da ben bu olanları anladığını sanmıyorum, zira aynı şekilde onlar için de devletin otoritesi canın üstünde. Atatürk posteri açmakla olmuyor bu işler, o gruplardaki başından beri apolitik olan gençlerin Onuncu Yıl Marşı ile yönetilmek değil gerçekten insanı önde tutan, amacı yönetmek değil hizmet etmek olan yöneticiler istediği ortada. Bu sebeple ben bu gruptan da bir fayda geleceğini sanmıyorum. Neo-Kemalist AKP ile elele kendilerini feshediyorlar.
MHP nerede gören yok. Görmememiz de iyi oldu. Kalsınlar.
BDP ve Kürtler olayların oldukça dışında kaldılar, kişisel tepkilerin dışında bir tepki olmadı. İyi mi oldu kötü mü oldu emin değilim. Birbirinizi yiyin algısı vardı genel olarak. Okuduğum bazı yazılarda da bunu gördüm. Milletvekilleri önerge verdiler şiddet olayları ile ilgil olarak ancak tabiki iktidar hata yapmayacak kadar muhteşem, reddedildi hepsi.
Geriye ne kaldı?
4 yitik hayat
11 kayıp göz
59 ağır yaralı
İktidar Kibri
Basiretsiz Muhalefet
%10 Seçim Barajı
Ezilen Ermeniler, Aleviler, Kürtler, Eşcinseller, Avukatlar, Doktorlar, Öğrenciler.
Kısır döngü bir süre daha devam edecek, demokrasi bize hala uzak.
Eylemleri yayın organlarından takip edemeyenler ve fikir sahibi olmak isteyenler için çeşitli semtlerde forumlar düzenleniyor. Bilgi almak için Gezi Parkı twitter sayfasını takip edebilirsiniz. Özellikle eylemler süresince gözlemci olarak dahi yer almamış, evinde rahat ettiği için duran, zorla tutulmayan %90, lütfen bu forumları takip ediniz. Zira büyük çoğunluğu üniversite öğrencisi ve asistanı olan eylemcilerin örgütlenmeleri, ses duyurmaları için belirli olgunlukta ve bilgi düzeyinde insanlara ihtiyaçları var.
Teşekkürler.